kutlu_han
kutlu_han (üye)
Tekirdağ / Amatör

Fujifilm Kullananlar Hs28

Dün itibari ile fujifilm hs 28 makine aldım. 999 tl idi teknosada kampanyadan, makine çok hoşuma gitti, oradaki çekimleri, zoom özelliği olsun. uzun zamandır böyle bir giriş makinesi istiyordum açıkçası. haricen objektife yada ekstralara harcayacak param yok. onun için bu makine bana çok uygun geldi. Fotoğraf çekmeyi ne kadar sevsemde çok fazla ayarlar ile uğraşmakta istemiyorum. bu sebeple tercih ettim.

Aldım ama bu makine için canoncular çok fazla yergi ifadeleri kullanmış. Çok canım sıkıldı.

İlk intibalarım olumlu olsada bu kadar çok kötü konuşulması canımı sıktı açıkçası.

kendimi kazıklanmış gibi hissediyorum. moralilm bozuldu.



http://forum.netfotograf.com/dslr/cok-bilen-bizler-33649-1.html
abimiz güzel yazmış sağolsun ama bu konuda fujfilm kullananların görüşlerini benimle paylaşmalarını istiyorum.

Tarih: 7 Ekim 2012, 12:17 - İp: 78.***.**8.253
kutlu_han
kutlu_han (üye)
Tekirdağ / Amatör

Sitede biraz araştırma yaptıktan sonra fujifilm ile çekilkmiş çok mükemmel fotoğraflar buldum.

Tabii ki o güzel fotoğrafları çekenler kadar yetenekli olmayabilirim henüz ama şuna inandım ki bu makine benim işimi fazla fazla görecek.

hs 28 almak isteyenler için de aynı zamanda bi bilgilendirme yazısı olsun.

 

Tarih: 7 Ekim 2012, 15:15 - İp: 78.***.**8.253
safak1
safak1 (üye)
Tekirdağ / Amatör

Öncelikle başkalarının sözüne bakıp canını sıkma, herkes kendi elindeki makinenin en iyisi olduğunu söyle, önemli olan makinenin ne kadar iyi olduğu değil, onu kullanan kişinin nekadar iyi olduğudur.
Değerli fotoğraf sanatçısı Ara Güler "En iyi makina en iyi fotografı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı." diyor.
Bu arada bir HS28 kullanıcısı olarak öncelikle bu makine ile çekilmiş fotoğraflara bir göz atmanızı tavsiye ederim.
makinenizi güle güle kullanın.

 

Tarih: 12 Ekim 2012, 09:19 - İp: 212.***.**0.20
eskalad
eskalad (üye)
Ankara / Amatör

merhaba bende bugün itibari ile fuji'nin HS28 makinesini indirim fiyatı üzerinden aldım araştırmak için internet te biraz dolaştım ön yargılı bir insan değilim ama bu makineyi fiyat performans bakımından değerlendirmek gerek diye düşünüyorum benim amacım bu makine ile para kazanmak değil amatörce hobi amaçlı kullanmak zati bu makineyide profesyonel birinin almasını beklememek lazım giriş seviyesinde birinin 2500 - 4000 tl fiyat aralığında makine almasını beklememek gerek sonuçta teknoloji hızla gelişiyor her yıl bir önceki yıla oranla makineler daha çok özellikle piyasaya çıkıyor bu işin sonu yok ha bana bu makineyi almadan öncede DSLR makina önerseniz zati maddi olarak alamazdım alsamda kullanamazdım bu makine orta sınıfta gayet başarılı diye düşünüyorum kutluhan kardeşimede hiç tasa yapmamasını makinenin inceliklerini öğrenmesini ve ortaya güzel resimler çıkarmasını tavsiye ederim

 

Tarih: 28 Aralık 2012, 00:23 - İp: 94.***.**1.146
eskalad
eskalad (üye)
Ankara / Amatör

makneyi inceleme ve öğrenme aşamasına devam ediyorum birde bu makineyi önceden alıp seceresini bilen aynı zamanda bu makineyi seven ustalarımdan kullanım tüyoları yahut inceliklerini tecrübelerini bizimle paylaşmalarını rica ederim saygılarımla.

 

Tarih: 29 Aralık 2012, 00:37 - İp: 94.***.**1.146
burakgerede
burakgerede (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bendede hs 25 var ama hiç alışamadım birde kullanması zor gibi çok kötü fotograf çekiyor vede video çekerken sag sola çevirdigin zaman donuyon makro çekim nasıl yapıyor onu bile çözemedim.. aldıgıma pişman oldum.

 

Tarih: 29 Aralık 2012, 23:21 - İp: 88.***.**2.143
eskalad
eskalad (üye)
Ankara / Amatör

makro çekim çok basit menü tuşun olduğu yerde dikkat edersen sola tuş bir lale ibaresi var sola tuş yapıp ekranda makro seçeneği çıkıyor zati makro ve süper makro tuşlarla üzerine gel orta menü tuşu ile onayla makro çekime hazır birde işin bitince ayarı geri almayı unutma.

 

Tarih: 31 Aralık 2012, 01:37 - İp: 94.***.**1.146
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

burakyaziyor , bence servise gönder , makinede donma olmaması gerek...

 

Tarih: 1 Şubat 2013, 21:32 - İp: 78.***.**7.153
nuri2009
nuri2009 (üye)
Konya / Doğa Fotoğrafçısı

mrb burak bu tür makinalrda donma olmasının sebebi genellikle hafıza kartından kaynaklanıyor class10 ve kailiteli bir hafıza kartı kullanırsan sorun ortadan kalkar
ayrıca hs serilerinin menü ve kullanımı diğer makinalara göre daha basit bubu kulana kullna öğrenebilirsin

 

Tarih: 7 Şubat 2013, 16:39 - İp: 81.***.**1.79
burakemsen
burakemsen (üye)
Niğde / Amatör

Merhaba bende fujifilm hs28 kullanıcılarındanım.bende ilk aldığımda hep olumsuz eleştirilere maruz kaldım.İlk başlarda fotoğraf çekmekte ne kadar zorlansamda elimdeki makinanın yapamıyacağı şey yokmuş.Canon yada nikon tamam dün capında ün yapmış herkese adını ispatlamış markalardır.Ama ben öncelikle ne yapmak istediğime bakıyorum.Ben geziyorum.Dışarda işte mimarları cekmek onlardan hatıra kalsın istiyorsam.Gezidiğim yerleri mutluluklarımı cekiceksem elimdeki makinaya sadece benim işimden daha fazlasını göreceğini söylebilirim.ben ilk önce almadan nikonada baktım canonada baktım yanlız canon ve nikon benim verebilieceğim paramdaki cihazla karsılastırdıgımda özellik olarak fuji bir adım daha öndeydi.Ha ya ben ilerde alırdım iyibir lens cekerim canon alalım dedim ama o capta cekecek bir lensin fiyatına 2 tane fuji alıyordum ben.Bence kimseyi dinleme eğer o makina hakkında bilgi edinmek istersen bende slaytlar var makinanın bütün özelliğini anlatıyor.ama git habire fotograf cek 100 tane fotograftn belki 1 tane güzel cıkıcak ama ilerde o 100 taneden 99 u güzel olacaktır.Bende cok profesyonelim demiyorum ama elindeki makinayı taviri caizse ağlatacaksın sana sunuda söyleyim o makina aglar elinde aglar. Herkese kolay gelsin

 

Tarih: 9 Haziran 2013, 19:58 - İp: 85.***.**6.166
azadcavdar21
azadcavdar21 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar meraba bende fujifilm hs28 var fakat şu jpeg ayarını değiştirip raw formatına alacam ayarı bulamadım nerden yapıldığını bilen varsa yazabilir mi ?

 

Tarih: 5 Temmuz 2013, 11:22 - İp: 78.***.**3.133