isik17
isik17 (üye)
Hatay / Meraklı

Fujifilm Hs20 Exr

Arkadaşlar acemi bir fotoğrafçıyım. Genellikle anı fotoğrafları çektim. Pikniğe gittiğimizde , arkadaşlarla buluştuğumuz da filan gibisinden. Dslr almayı düşünüyorum aslında ama acemi olduğum için ve sürekli lens alacak maddi imkanım olmadığı için hs20 uygun diye düşündüm. Hs20 özelliklerine sahip belki daha iyi makinelerde vardır ama bir forumda gördüm ve acemi gözüyle iyi diye nitelendirdim. Sanırım zoom yapmak için lensi dslr gibi çeviyoruz eğer böyleyse gerçekten güzel diyebilirim dslr havası yaratmış olur en azından. Dslr'de tüm ayarları kendimiz yapabiliyoruz. Hs20'de de iso , ens gibi yapabiliyor muyuz ?

Tarih: 18 Temmuz 2011, 15:44 - İp: 88.***.**5.25
cagcav
cagcav (üye)
Zonguldak / Amatör

Bir acemi olarak aynı şekilde karar verme aşamamdan bahsediyim.. Fujifilmin s5800 modelini kullandıktan sonra hs20 exr modelini görünce tutuldum makineye.. gerçekten bütün özellikleri amatör bi kullanıcıyı tatmin eder. ama ben fotoğraf işinde ilerlemek istediğim için sonradan araştırmalarım devam ettikçe gördüm ki makinenin sensor boyutu çok önemliymiş.. vede hs20 de dslr makineler göre sensor boyutu baya küçük yani demek istediğim hs20 ile çektiğin fotoları birebir boyuta getirince pekde memnun kalmazsın. ama tutupta 16 mp boyutundaki bi fotoğrafı çıkarttırmayacağına göre ordaki eksiklik seni etkilemez diye düşünüyorum. ve 30 x optik zumuyla 24 mm geniş açısıyla ve çift mikrofonlu stereo ses kaydıtlı full hd video çekimiyle ve bunu gibi daha birçok özelliğiyle senin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar.. ama ilerde fotoğrafçılıkla uğraşacağımm diyorsan yeterli olmaz.. şimdiden hayırlı olsun

 

Tarih: 18 Temmuz 2011, 18:04 - İp: 188.***.**3.219
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Arkadas belirtmis sensoru kucuk.Videosu falan var ama zoom ile falan kullanildiginda sorunlu bir makina.O kadar zoom ile zaten kus falan cekerken ,oda fazla net ciktilar elde edememe kosulu ile tatmin olabilirsin.Ama rsmi buyuttugnde yada icinden bir kareyi kesmek istediginde sorun bas gosterecektir.

Ona verecegin parayi Canon s90 yada 95,yada Nikon P7000 e verebilirsin ki bu makinalar daha buyuk sensor boyutlari ile(Dslr lar kadar degil)daha kaliteli resimlere gebedirler...

 

Tarih: 19 Temmuz 2011, 18:08 - İp: 221.***.**3.132
frankenstein
frankenstein (üye)
İstanbul / Amatör

Bende kullanıyorum aynı makinayı açıkçası olumsuz tek yanı olarak Bir görüntüden herhangi bir bölümü kesmek istediğinde görüntüde bozulma yüksek. Ancak 30x zoom da bile dişe dokunur bir bozulma yok. Hatta acemi bir insan için anlaşılmayacak kadar diyebilirim. Video konusunda gayet iyi wiskitela'nın da dediği gibi.. Özel mesaj atarsan sana çekimlerimi gösterebilirim fikir sahibi olursun.

 

Tarih: 19 Temmuz 2011, 21:38 - İp: 78.***.**4.125
  • 1