positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Fuji İle İlgili Sorular

Arkadaşlar merhaba,
herkesten çok özür dilerim. Bu arada çok yoğun olduğum için neredeyse ofiste yatıp kalkıyorum
Bu başlık altında bazı arkadaşların bana yöneltmek istedikleri soruları yazabilirler ve bende fırsat oldukça yanıtlamaya çalışacağım. Böylesi şu anda dar bir zamanda benim için daha kolay olduğu için bu yönteme başvurdum... Çoğu arkadaşların S-9500 ve S-5600 modelleri ile ilgili Macro Close Up lens , Tele ve Geniş açı takıları hakkında olan sorulara şu anlık farklı markalırın objektif takılarının denendiğini söyleyebilirim. Fujinin yönlendirmesini de beklemekteyim. Şu an sonuçlarda Kenko ve Raynox takıları iyi sonuçlar vermekte. Bizim merkezdeki arkadaşların bu optiklerin testlerini yaptıktan sonra elbette Pazarbey üstadımızda test etmek üzere takıları alacaktır. Onun bakış açısı bir macro ustası olarak benim içinde değerli olacak.
Şimdilik sevgilerle....

Tarih: 16 Mart 2006, 00:37 - İp: yok
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Peki positif bey bi sorum olucak yine hafıza kartları ile ilgili,
şu sayfada aşalarda xd kartla cf kartı s9500'deki yazma sürelerini vermişiler, benim anladığım kadarıyla xd daha hızlı , ve sizin dediğinize görede daha dayanıklı, cf kartların bi avantajı yokmudur? xd kart ozaman her açıdan üstünmü?

 

Tarih: 18 Mart 2006, 14:12 - İp: 81.***.**7.201
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tahmin ediyorum ki CF kartların tek üstünlüğü fiyatları.xD ler biraz daha ucuz olsalar ve kapasiteleri arttırılsa başka bir sorun kalmayacak.Çünkü xD kartlar küçük,dayanıklı ve hızlı...

 

Tarih: 18 Mart 2006, 14:15 - İp: 85.***.**8.146
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Osmanlı, utandırıyorsun şimdi beni . Fuji şapkam bir yana ben 14 yaşımdan bu yana (40 yaşındayım) yani 26 yıldır fotoğrafa tutkun bir insanım. Dolayısıyla fotoğrafa meraklı her insanı bir nevi "camiadan" görüyorum. Bu nedenle fotoğrafa olan her türlü ilgiyi candan desteklerim. Dün iki günlüğüne Ankaraya iş seyahatine gittim ve toplantılar, ticari görüşmeler vs. bittikten sonra hacettepe üniversitesinden fotoğraf "aşığı" olan gençlerle görüştüm. Onların gözündeki o heyecan bu iki günlük süre içerisinde işimden aldığım en büyük keyifti. Fotografi gibi bir uğraşı inanınki insanları birleştiren ve bağdaştıran harika bir şey. Mesleğimi ticari başarıdan veya kariyer vs. gibi imkanlardan ziyade bana her geçen yıl yüzlerce, binlerce hatta onbinlerce fotoğraf tutkunu insanla tanıştırdığı için çok seviyorum. İnanıması zor belki ama geçen yıl 25.000 adet Türkiyede benim sorumluluğumda satılmış olan fuji makinelerden kendimi her birinden sorumlu hissediyorum. (çılgın bir şey ama öyle).
Bu arada CF sorusu: CF kartlar piyasada en yaygın kartlar olmasına rağmen en eski kartlardır. XD kartlar üretim adetleri itibarıyle her geçen gün ucuzluyor. Şu anda bile aralarında az bir fark var, ancak kullanım süresi boyunca zaman içersinde mekanik aşınma sebebi ile bir xd kart 3-4 adet CF kart ömrüne bedeldir. Sevgilerle...

 

Tarih: 18 Mart 2006, 19:47 - İp: 81.***.**1.68
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili Mustafa Bey;
Alidesideroyu geçtiniz valla. Yakında efsane olacaksınız. Mustafa Baba buraya makinalar havaya. BU çabanızı alkışlamaktan başka birşey gelmiyor elimden. Ayrıca yüzümde beliren istem dışı tebessümü yazmaktan. Hakikaten Türkiyenin alışık olmadığı bir pazarlama ve müşteri ilişkisi örneği sergilemeniz herkesi derinden etkilemektedir. Tekrar teşekkür ediyoruz.
Close up testine sevindim. Süper makroda var değilmi. Aman olsun.TEleyide merakla bakliyoruz.2.2 - çok iyi olacak eminim. 1 aydır bir su tavuğunun peşindeyim(Fanatik). 300 mm ile çok zor yaklaşmak. s2 ile telekonverter ile 650 mm de denedim.Oda ışık az olduğu için pek randımanlı olmadı. Bakalım raynoks nasıl.
Arkadaşlar cf kartların kapasitesi çok yüksek.Sanırım 8 gb olanları çıktı. O yüzden en çok tutulan.Tabi küçük pinleri ve büyüklükleri problem.Ama hala pro makinaların tamamı na yakını cf kullanıyor. Vardır bir bildikleri.
LAkin sd ve xd kartlar küçük , kullanışlı ve dayanıklı. Daha avantajlı bence.

 

Tarih: 18 Mart 2006, 20:30 - İp: 85.***.**8.170
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Estafurullah Mustafa bey.Benim yazdıklarım az bile.Pazartesi günü şu makinayı elime bir alayım,sevinç'den havalara uçacağım.
Bugün bütçemi denkleştirmiştim aslında.Mustafa bey keşke fujifilm haftasonları hiç olmazsa Cumartesi günleri yarım gün açık olsa.
Şimdi makineme kavuşmuş olurdum.4 aydır makinaları araştırıyorum,vakit çabuçak geçti.Ancak son 1 haftadır sayılı gün geçmek bilmiyor.Neyse son 1 gün kaldı.Dayanayım da bare kavuşayım sevdiceğime...
Bu arada S9500 ün kutusundan hafıza kartı ile Şarj edilebilir pil ve şarj cihazı çıkıyormu?
Pazarbey S9500 de 2500mah piller ile sen lcd ekran açık iken kaç çekim yapabiliyorsun?

 

Tarih: 18 Mart 2006, 21:05 - İp: 85.***.**2.69
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

1000 e kadar çkar.ama stardart 350 imiş.
ortalamla 500 çekersin.

 

Tarih: 18 Mart 2006, 23:18 - İp: 85.***.**7.30
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

selam osmanlı,kutu içeriğinde 16 mb xd kart var pek bir işe yaramasa da hayat kurtarıcı olabiliyor.bir gün video çekimi yapıyordum bir de baktım o da ne hafıza tükendi,eee ne yapcam ben şimdi dedim-çok da güzel bir güvercin gördüm çatıda- hemen çantamdan 16 mb xd kartı çıkardım ve 9mp fine modunda 3 kare de olsa çekim yapabildim.yani ufak bir stepne gibi sonuçta.kutudan sadece 16 mb kart çıkıyor,şarj aleti yok,4 tane alkaline pil çıkıyor,şarjlı pil yok,ben teknosadan almıştım makineyi yanında 256 mb xd kart hediye verdiler.1 gb kingston cf almıştım yanında,(sağolsun Mustafa Bey, tekrar teşekkür ediyorum kendisine) cf kart makinenin bozulmasına neden oldu,kendisi bu forumda imdadıma yetişti ve sırf hevesim kırılmasın diye makineyi komple değiştirdive 1 hafta içinde elime ulaştırdı.buna ek olarak teknosanın biraz pişkince 'bunun ambalajı açılmış kardeşim' diyerek değiştirmediği cf kartı istanbuldan değiştirdi.(bazı arkadaşlar Mustafa Beyin bu yaptıklarını küçümsedi forumda)yani diyeceğim kutu içeriğinde sadece 4 adet alkaline pil,16 mb xd kart var.alacağın yerde promosyon gibi birşeyler varsa onu bilemem.kendine iyi bak,makinen şimdiden hayırlı olsun.herkese iyi günler

 

Tarih: 19 Mart 2006, 11:57 - İp: 81.***.**6.104
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

Mustafa Bey orijinal 9500 çantası ne kadara satışa çıktı acaba?ve nerelerde bulabiliriz?teşekkürler.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:22 - İp: 81.***.**6.104
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sağol emrhçınar iyi dileklerin için.Artık S9500 sahibi çok kişi olacak bu forumda.Ben hep Canon S2 sahiplerine gıpta etmişimdir,birbirlerine gerektiğinde yardımeden bir grup oluşturdular.Sony H1 ciler,Canon 350D ciler derken S9500 cüler olarak da biz bir oluşumun içine girelim ne dersiniz.
Mesela Pazarbeyin açtığı S9500 test gibi aylarca üzerinde yazılıp çizilecek,9500 ile ilgili sorunların çözüme kavuşturulduğu bir forum,test'den ziyada...
Test'i sağolsun pazarbey hepimizin yerine yapıyor.Bir nevi tüketici köşesi

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:26 - İp: 85.***.**1.116
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

evet pazarbeyin çok emeği geçti 9500 ün tanıtımında,objektif değerlendirmeler yaptı.türkiyede başvurulabilecek en uzun 9500 testi bu forumda sanırım.birçok kişi bu forumdan öğrendi 9500 hakkında öğrenilebilecek ne varsa.bu forumların son bulmamasını diliyorum.görüşmek üzere...

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:38 - İp: 81.***.**6.104