iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

Finepix S9500 Dikkat Çekiyor

Fujifilm, "toplu" sınıfın yeni üst düzey modeli Finepix S9500 ile hem tasarım yapmak isteyen amatörlere, hem de çekimlerinde profesyonel işlevler ve kusursuz neticeler isteyenlere yeni olanaklar sunuyor.


Finepix S9500 küçük ve az nitelik veya büyük ve çok nitelik tercihini ortadan kaldırıyor. Finepix S9500'ün çözünürlüğü ve değişken objektifi FinePix ürün ailesinde fark yaratıyor.

"Tüketici makineleri" sınıfının en yüksek çözünürlük değerine sahip olan FINEPIX S9500'ün 9 mega piksel algılayıcısı ile fotoğraf çekmek artık daha kolay. İşletime açıldıktan 0,8 saniye sonra çekime hazır hale gelen FINEPIX S9500, 10,7 kat mega zum yeteneğine sahip objektifi 28 mm (eşdeğer) açıdan başlayarak 300 mm (eşdeğer) dar açıya kadar yetiyor. Tüm bu özellikler sayesinde SLR türü makinelerde gerekli olan objektif değişimine gerek kalmıyor. Böylece, FINEPIX S9500, makinenin içinin kirlenmesine ve görüntü algılayıcısına toz girmesine izin vermiyor.





abi acayip cezbetti yani h1 almak isteyen var mi?

Tarih: 28 Eylül 2005, 03:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

iborotti, firmalarin yazdiklarini gorunce butun makinelere sahip olmak istiyor insan zaten..
sen bosver s9500 icin soylenenleri bence.. sendeki h1 de harika bir makine.. ustelik cok cok harika..
hem de ufacik bir makine.. insan inanmak istemiyor gorunce, nasil sigdirdilar onca ozelligi diye..
..

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 14:06 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

dadaganast gecen gun siteni ziyaret ettim cok guzel sen nerdeydin avusturya miydi. baskida istedigim kaliteyi bir turlu alamiyorum. bizim hatunu zorla ikna ettim canon 300s refleks vardi sattik h1 aldik. bilgisayra yazdirinca renkler normal ama fotografciya bastirinca boyle rekler kayiyor kimizi bordo gibi oluyor hemde ayni fotografi bes ayri yerde bastirttim neden bilmiyom sen de boyle sorun varmi

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 14:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben ingilteredeyim iborotti..
..
valla benim esim kabul etse hic durmam, bir tane 5D cekerim kendime ama iste es olayi isin icine girince zor oluyor..
...
renklerin farkli cikmasi normal iborotti.. cunku fotograflarina rgb color space'inde bakiyorsun.. ama printerlar cmyk color space'inde calisir..
ne yazik ki cmyk color space'i rgb color space'i kadar genis degil..
monitorlerimizde de sRGB color space'i oluyor genelde..
..
ama eger ki kaliteli bir monitor kullaniyorsan, monitorunun kullandigi color space'i degistirebilirsin.. (bende imac var ve mesela adobe rgb'yi veya phase one'in color space'ini bile kullanabiliyorum..)
...
simdi ozetleyeyim, cunku karisti bayagi..
printerlarin kullandigi renklerin tonajlari cmyk renk duzlemindedir..(space'i duzlem yaptim..) ve bu renk duzlemi, bir rgb'den cok daha kisitlidir..
en iyi sonuclar icin; photoshop'da rgb color space'inde isledikten sonra fotografi cmyk'ye cevirip renklerin nasil durduklarina bak..
..ayrica photoshop'da mesela adobe rgb'yi kullaniyorsan, monitorunde de adobe rgb olarak degistir.. en son print alirken de cmyk'ye cevirip neler olacagini gozle.. ne yazik ki ya cok kaliteli mointor alacaksin ve renkleri olacagina yakin gorebileceksin veya eldeki imkanlarla devam edeceksin..
..........

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 15:41 - İp: yok
  • 1