seraysanli
seraysanli (üye)
Eskişehir / Amatör

Fine Pix 9500 Yeni Aldım Sizce ?

bu makine için çok araştırma yaptım bu siteyide araştırırken buldum çok güzel fikirler edindim bu makineyi almakla iyimi yaptım bilmiyorum fiyatı ise 1300 ytl 13 taksit + 1gb =TOSHIBA= cf hafıza kartı+ sarj aleti o OG-A099 1 saat şarj etme süresi, Araç içi çakmak adaptörü ve bilgisayara bağlanıp USB porttan şarj adaptörü ve 4 adet 2300mA pil hediyeli + tasıma cantası (bu makınanın tasıma cantası yokmuş paketin de sacma bir sey geldi bana) [>:D

Tarih: 19 Mart 2006, 10:28 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Güle güle kullan s9500'ünü...
İyi bir seçim yapmışsın seraysanli.Fiyatta normal geldi bana.Almakla iyi yapmışsın.Kafana takma yanlış mı yaptım diye!Doğru ayarları kullanarak güzel fotolar çekmen mümkün.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 10:34 - İp: 85.***.**1.116
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

selam seray sanlı,hayırlı olsun makinen,evet 1300 ytl ye makine satılıyor ama bir orijinal taşıma çantası yok,insana garip geliyor.sana tavsiyem cf kartının hızı en az 80x olması lazım,seninki nasıl bilmiyorum,ben kingston 1gb aldım ve makineyi bozdum,haberin olsun...bir de xd kart alsan daha iyiymiş.neyse bi sorun olursa buraya yazarsın,cevaplamaya çalışırız.makine çok güzel,pişman olmayacaksın.görüşmek üzere.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 11:38 - İp: 81.***.**6.104
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar, 9500 için orjinal çanta stoklara girdi. Bayiilerde yoksa sipariş verilirde. XD kart - "Ucuz" CF kart seçimlerinden daha iyi olduğu doğru.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:10 - İp: 85.***.**6.150
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

aman seraysanlı cf kartı dikkatli tak ve bir daha çıkarma pinleri kıvrılabiliyormuş makinanın. Kart okuyucu kullanma direk makinadan indir fotoları.
Bu fiyete bu kadar malzeme çok iyiymiş ya.
cf kartın performansını merak ediyorum doğrusu.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:31 - İp: 85.***.**5.120
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

evet aynen pazarbeyin dediği gibi benim makine aynı sorunu yaşamıştı sanırım.pinler yüzünden yani.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:35 - İp: 81.***.**6.104
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Positif bey dediğiniz çanta makinenin şeklinde olan mı?Çünkü yurtdışında gördüm fkat fujifilm.com.tr adresinde modeli bulamadım.Model kodu SC-FX S9.Fiyatı ne kadar?
Merak ettiğim konu;S9500 şeklindeki kılıfı makinada kullanırsak ve çantanın içine bu kılıf ile koyarsak,darbeye karşı dayanıklılığı daha fazla artar mı?

 

Tarih: 19 Mart 2006, 12:38 - İp: 85.***.**1.116
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Osmanlı, SC-FX9 çantanın doğru kodu. Bunu da İzmir de Hasan bey e danışırsanız daha iyi olur. Fiyatı sanırım 25 - 30 YTL gibi. Size kendisi fiyatı verecektir.
Çanta ve koruma konusunu çok fazla abartmayın bence. Normal ve tek bir çanta yeter. Önemli olan cihazın çanta içinde ne çok sıkı ne de çok gevşek oturmaması lazım. çok sıkı olursa kasar ve dış darbe içeriye birebir yansır - çok gevşek olursa cihaz çanta içinde çarpmalardan (şarj cihazı, piller, objektif takıları vs.) hasar görür.
Bazı bölgelerde - güneydoğu, gecekondu semtler vs. gibi zaten dikkatli olun. Oralarda ben genellikle çanta yerine gayet basit bir plastik poşet kullanıyorum. Makineyi bir el havlusuna sarıyor ve bir Bim / Migros poşeti içinde dikkat çekmiyorum. yurtdışında msl. Küba, Sicilya, Rio gibi dış mekanlarda makineleri çoğu yerde açık taşımayın (yani belli olacak şekilde)
Sevgilerle...

 

Tarih: 19 Mart 2006, 13:28 - İp: 85.***.**6.150
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bende bundan korkuyorum Positif bey.İzmirde de kapkaç'cı,yankesici ıvır zıvır bir çok insan var.Gündüz bile bu makinayla nasıl çekim yaparım diye düşünüyorum.
Bu dediğiniz kodlu çanta s9500 ü birebir sarıyor.Yani bu çantayı alırsam;
1.Omzuma asamam.Çünkü çanta makina'nın şeklinde olduğundan insanların dikkatini çekebilir.Ve sağlamlığını merak ediyorum.Biri tutup asılsa askısı koparmı diye düşünüyorum.
2.İçine pilleri ve şarj aletini koyamayacağız değilmi,sığmayacaktır.

 

Tarih: 19 Mart 2006, 13:44 - İp: 85.***.**1.116
seraysanli
seraysanli (üye)
Eskişehir / Amatör

yorumlarınız için teşekkur ederim bana bu makına konusunda ve bu makınayla ne kadar iyi fotograflar ve nasıl farklı tarzda fotograflar çekebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
sizlerin deneyim ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum eğer sizler için uygunsa tabiki. ben uzun zamandır boyle bir makine almak istiyordum ilerdeki düsüncelerim bu hobiyi profosyonelleştirmek simdiden tesekur ederim

 

Tarih: 19 Mart 2006, 19:19 - İp: 85.***.**6.12
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tasima, kapkaccilar buyuk sorun gercekten... Fuji bu konuda bir sigorta uygulamasi yapsa guzel olur... Belki satis grafiklerede yansir bu uygulama...Ayrica son zamanlarda uygulanan Garanti suresi uzatma da guzel bir uygulama olur gibi geliyor... Cantada artik fiyata dahil edilebilir.. Bizden gecti ama yeni alacaklara guzel bir uygulama olur...

Makinayi aldik, birse pazarlama stratejilerine basladik...

Yanliz cok kanim ısındı bu makınayaa... Bir oglan izin verse rahat rahat inceleyecegim...

Oncelikle Kanaryami, akvaryumu, kopegimi ve bol bol oglumu cekecegim.. Evde calisacak platform cok ... Ev teras kati oldugu icin yazinda ada calismalarina, gunes dogusu ve batisina baslayacagim...

Evden cikmadan her turlu deneme sansimiz var... Tabi ogrenecegim, sorcagimiz, paylasacagimizda cok sey var...

Saygilar

 

Tarih: 19 Mart 2006, 23:39 - İp: 85.***.**8.136