ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

Doğa İçin Uzak Mesafe İçin

ustalarım boğuldum resmen.kısa ve öz konuşuym.doğaya fazla çıkıyorum uçan kuşlar koşan hayvanları çekmek için slrs lıke istiyorum fujifilm makinelere bakıyorum ama bir türlü karar alamadım istediklerim 1=zoom özelliği çok uzun olsun uzak mesafeyi çekeyim 2=hd olsun ve fotograf kaliteeli olsun devamlı uzak çekim yapacam 3=aşırı pahalı olmasın TAVSİYE BEKLİYORUM

Tarih: 31 Ocak 2014, 20:53 - İp: 83.***.**2.202
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

yok yok hayır tartışmanız için açmadım hem gerekde yok sadece uzağı çeken çok kaliteli olmuyor farkındayım biraz düzgün çeken ıs özellikli lıke makine tavsiyesi istiyorum 28_720 lens diyor hangisini tavsiye edersiniz?

 

Tarih: 3 Şubat 2014, 10:53 - İp: 83.***.**2.120
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

Kesim00 arkadaşım sizi kesinlikle hedef almak gibi bir niyetim söz konusu olamaz.Burada deneyim birikim ve tecrübe olarak inanın ercan 43 abimizle birlikte en iyi beğendiğim ve saygı duyduğum 3 kişiden birisiniz.Profilinizde çekip koymuş olduğunuz resimler gerçekten çok harika bu konuda çok tecrübelisiniz bizlerde sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler olucak.Bu sitede konu takip olarak compakt satınalma ve teknik konu,dsrl like satınalma ve teknik konu profili açılmış tabi buraya konu açan arkadaşlar ya öğrenci yada henüz fotoğrafçılığa başlamak isteyen genç arkadaşlar.Bu durumda belli bir seviyede para biriktirerek az bir bütçeyle compakt almaya çalışıyorlar.Mesela ben bu forumda çok okudum 15 yaşında liseye başlayan bir öğrenci 250-300tl bütçeyle yanında taşıyabileceği bir makina konusu işliyor bakıyorum genç arkadaşlarımıza yoruma karşılık cvb yok.Cevap yazanda onu alma drsl al gibi yanıt veriyor.Peki bu öğrenci bu makinayı hiç tecrübesi olmadan nasıl kullanıcak ve yanında taşıyacak ekipmanla birlikte.hepimiz heryere bu ekipmanları taşıyabiliyormuyuz.Henüz makina üzerinde menü ve kavramları öğreninceye kadar compakt tarzı yeni model ve marka olarak bir makina alması lazım şimdilik. daha sonra zaten hobi olarak küçük makina yetmediği durumlarda yükselmek isterse dsrl makinaya kendiliğinden geçmeye çalışacaktır.Eğer konumuz bu sitede Sadece dsrl tarzı makinalarla yorum yapmak olsaydı o zaman adminin compakt ve dsrl-like kısım bölümlerini kaldırması gerekirdi öyle olmadığı için tabiki herkese açık bir yorum olunca herkes hakketiği cvb ve yorumları vermek ve almak durumundadır.Durum bundan ibaret.Ferhat atasoy kardeşimize gelince internetten yada kampanyalı ürünleri karşılaştırsa daha iyi sonuca varacak.fakat benim uzun süre takip edipte aldığım CANON SX50HS makina 2012 üretim yılı ve henüz bu makinanın üzerine model çıkmadı.Oldukça kullanma açısından çok memnunum.ve zoom olayı lenste 24-1200 dür.inanın kullananlar için o derece en son zoomda net ve pırıl pırıl bir resim alırsınız.bence dsrl like tarzı makinalarda en iyi performansı sunan bir üründür.Daha bunun üzerine bir model hiç marka ve modelde çıkmadı.10 üzerinden 10 numara makinadır. alırsan bu makinayı yıllarca senin beklentilerini karşılar.şimdilik sağlıcakla kalın.saygılarımla....

 

Tarih: 3 Şubat 2014, 13:30 - İp: 83.***.**7.59
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

evet teşekkür ederim bu makineyi araştırdım işte makinem sx50 hemen alacam

 

Tarih: 3 Şubat 2014, 16:43 - İp: 83.***.**5.159
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

teşekkür ederim.
ama zaten ben en başta kompakt alana saygım var demiştim. ki ben de kompaktla başladım. takrar söyleyeyeim dslr like makinelere dünya para verenler ile benim işim.. konuyu da noktalamaış olalım.

ha kompakt önerenlere cevap yazılmıyora bişi demem çünkü bildiğim bir konu değil açıkçası. bu tür ortamlara da dslr si olanlar geliyor onlar da bilmiyor olabilir..

 

Tarih: 3 Şubat 2014, 17:50 - İp: 151.***.**2.69
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

kesim bey çok teşekkür ederim anladım ben. her yorum yazana teşekkür ederim.

 

Tarih: 3 Şubat 2014, 18:34 - İp: 83.***.**5.159
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Konuya nokta koyulmuş ama birkaç satırda ben ilave edeyim.

kesim00 arkadaşın dediği gibi DSLR like makinelere çok para verilmesine bende karşıyım ancak burada konu açan bir çok kişi ilk defa makine alacağından olmuşken iyi bir şey olsun diyor tak çıkar derdi olmasın ve ekstra masrafa girmeyim derdinde ve buna istinaden DSLR like makine tercihi yapıyorlar.

Madem bu forumda yazıyoruz,insanların parası boşa gitmesin doğru seçim yapsın ve ona göre beklenti içine girsin diyorsak kişiyi kullanım amacına göre yönlendirmeliyiz.

Kişi sadece arada bir anı fotoğrafları çekecek ise DSLR yada pahalı DSLR like’lara hiç gerek yok,alsın 300-500 TL lik bir kompak makine çeksin dursun.

Çoğu kişi bir heves uğruna DSLR makinelere bir dünya para veriyor ve sadece çektikleri ev ortamı yada doğum günü partileri.

Bazı arkadaşlar ilk defa makine alacaklara DSLR öneriyor , kişi ertesi gün kullanım kılavuzunu okuma zahmetine girmeden çok basit ayarları bile burada soruyor,şimdi bu kişiye DSLR önermek ne kadar doğru yada bu kişinin çektiği fotoğraftan ne beklersiniz .Tabi çektiği fotoğraflar kötü oluncada bu sefer birileri diyor ki arkadaşım kit lens ile bu iş olmaz,hemen lens arayışı başlıyor ve akabinde öneriler sıralanıyor.

Forumun oldukça zengin bir galerisi var girin bakın hangi makineler yada kit lensler ile nasıl güzel fotoğraflar çekilmiş.

fuji34 dediğin gibi kompak makineler ile ilgili soru sorulduğunda inanın çok cevap veren yok sebebide kişisel düşüncem burada yorum yazan aktif olarak en fazla 10-15 kişi var.Bizlerde genelde kesim00 arkadaşın dediği gibi DSLR makineler ile yakından ilgiliyiz.


#sfkbay' tarafından 04.02.2014 19:24:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Şubat 2014, 18:57 - İp: 24.***.**0.157
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

evet daha önce nikon d70 aldım ve ardından canon 400d kullandım ama avcılık faal bir şekilde yaptığım için ve doğaya çok fazla çıktığımdan öğle şeylere tanık oldumki hep uzak kaldım demekki çok uzağı çekmem lazım biraz flu oluversin napalım para yok kocaman lens alacak

 

Tarih: 7 Şubat 2014, 20:06 - İp: 83.***.**2.163
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

doğru demişsiniz.
hevesle alacak, sonra bir kenara atacak adama da dslr önermemek lazım. bu iş emek işi, emek verecek peşine düşecekse alsın.

 

Tarih: 8 Şubat 2014, 00:22 - İp: 212.***.**0.225