wrestler15
wrestler15 (üye)
Isparta / Amatör

Sokak Fotoğrafçılığı

merhaba. aranıza yeni katıldım. daha önceki makinelerim dijital ve yarı prof basit makinalardı. canon 100d aldım daha iki gün oldu. üniversite öğrencisiyim fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ve işin açığı çok gelirli bir aileden gelmiyorum sevdiğim bir işi yaparak aileme olan yükümü kaldırmak istiyorum. nişan çekimidir günlük sokak çekimleridir vs yaparak ek kazanç ve harçlığımı çıkarmak istiyorum. kendimi nasıl bu alanlarda geliştirebilirim? photoshopu da beceremiyorum işin açığı. bu işler nasıl olur nasıl farklılıklar oluşturabilirim. Yardımcı olursanız. benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tarih: 12 Mart 2015, 01:47 - İp: 213.***.**6.119
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Satınaldığınız Canon 100D nin boyutlarının küçük olduğuna bakmayın. Orta seviye bir makinedir. Teknik özellikleri itibariyle son teknoloji ile donatılmıştır. Güle güle kullanın.
Bence siz önce bir uygulamalı fotograf kursuna gidin. Çekim tekniği, pozlama, kadrajlama, ışık kullanımı gibi temel eğitimleri alın. sonrası arkadan kendiliğinden gelir.

 

Tarih: 21 Mayıs 2015, 10:27 - İp: 151.***.**4.124
tutastes
tutastes (üye)
İstanbul / Meraklı

@kesim00 ustam doğru söylüyorsunuz da benim mesleğim toplu konut veya iş yerlerine merkezi TV sistemleri kurulumu, Güvenlik kamera, Yangın ihbar sistemleri yanı bina elektroniği bu yüzden kocaman makine boynuma asıp gateci gibi fotoğraf çekemem benim istediğim küçük olacak ama kaliteli çekecek videosu da kaliteli yanımda küçük çanta ile taşıyacağım gerektiğinde çıkarıp kaliteli fotoğraf ve video çekebileceğim.

Aldığım Panasonic LUMIX DMC LX100 mödeli çok hoşuma gitti çok kaliteli fotoğraf çekiyor, 4K 100Mbps kalitede video çekiyor tek eksik gördüğüm az zum yapması zaten az zum yapanlar kaliteli oluyormuş.

Türkiyede 4000TL idi ben almanyadan 1900TL aldım şimdi Türkiyede 3000TL ye düştü, istesem bu paraya DSLR alınırdı galiba ama ben ticarı kullanmıyorum ailemde kullanıyorum şimdilik yeter.

Tabi ileride ne olur bilinmez emekli oluruz inşallah boşta kalınca zaman harcamak için boynumuza bir fotoğraf makine asıp fotoğraf çekersek DSLR zamanı geldi diyebiliriz

 

Tarih: 26 Mayıs 2015, 15:39 - İp: 88.***.**5.98