ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Sizce Nerede Hata Yapıyorum?

Merhaba Arkadaşlar,
Kodak Dx7590 Makinam var genel oalrak makinamdan memnunun ve özellikle Gün ışığında çok şahane kareler alıyorum ama ışık yetersiz olduğunda sıkıntı başlıyor.
Özellikle Benim Merak ettiğim ve çözemediğim sorun şu; Bazen Çektiğim Fotoğrafa 1'e 1 Boyutlarında Baktığımda pixellerde flulaşma oluşuyor netlik kayboluyor. Numune Olarak eklediğim Foto aşaığda, Fotoğrafta Bol miktarda Gürültü var ama özellikle yüz ve kıyafetlerdeki Pixel derinliğinin kaybolmasının sebebi sizce makinamın perfprmansının ancak bu kadar olmasından mı yoksa ayarları dengeli bir şekilde yapamayışım mı?
Normalde Manuel Olarak Kullanıyorum makinamı, Fotonun EXIF bilgileri ise şu şekilde:
ISO:100, f/3.6, 1/25s

ilginiz için yürekten Teşekkürler..

Tarih: 28 Ağustos 2006, 19:54 - İp: 85.***.**3.98
busbus
busbus (üye)
Ankara / Amatör

1/25 enstantene nin getirdigi bir netsizlik sorunu var. Bende bir dx6490 kullanıcısıyım ama aldıgım sonuçlar bu kadar kotu degil. cok ucuz bir makinayla cekilmiş gibi bir izlenim var fotoda. Yalnız suda bir gercek ki kodak gercekten az ışık kosullarında cok yetersiz kalıyor.

 

Tarih: 28 Ağustos 2006, 22:26 - İp: 88.***.**5.246
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Bence Sorun Sadece 1/25 Enstantene değil, şu ana kadar 5000in üzerinde foto çektim makinam ile içinde en kötü olanı bu sayılır, bende sorunu en iyi gösteren kare olarak koydum bunu. Marka olarak Makinamı Kötülemek istemiyorum Çünkü Kişisel Galerimdeki Diğer Fotoğraflarımada Bakmanızı Öneririm ama Yineliyorum Bu Pixellerdeki Matlaşma Tam Olarak Neden Olabilir, Alternatif Cevaplar Bekliyorum..

 

Tarih: 28 Ağustos 2006, 23:04 - İp: 85.***.**3.98
cawa
cawa (üye)
İstanbul / Amatör

arkadasımm fotografı senmi sabitleyip cektin yoksa bi baskası 1/25 temi cekti o da önmeli ben katılıyorum 1/25 standart icin uzun bi pozlama kalbinin atısı
bile bu tip bozulmalara yol acar bide 1/500 de cekbakalım neolcak su anki cok kötü cep telefonuyla cekilmis gibi kötü ama uzun pozlamadan oldugunu düsünüyorum

 

Tarih: 29 Ağustos 2006, 08:59 - İp: 88.***.**1.135
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili ptmr.. tüm saygımla sevgimle ve samimiyetimle yazıyorum mesajımı umarım kişisel bir çatışmaya yol açmaz.
Bir kere 5000 fotonun içinden en kötü olanı seçipte bu niye kötü diye sorman biraz abest. Bir sürü etken olabilir çekim esnasında titreşim fazla jpg sıkıştırma ışığa göre yanlış yada yetersiz ayar veya f değeri gibi..
alternatif cevaplar derken belli bazı öneriler mi bekliyorsun bilmiyorum ama aklıma gelen en "alternatif" cevabı veriyorum.. sensörü değiştir.. tabiki komik bir öneri
Şöyle olsa bir takım şeyler söylenebilir 5000 fotonun içinden ortalama bir karenin belli konulardaki negatifliğinden şikayet edip bu niye böyle desen bir şey söylenebilir.
düşündüğümü ifade etmekte zorlanıyorum. buraya koyduğun fotonun farklı ayarlarla daha iyi bir hali varsa yada bu yönde denemeler yaparsan anlayabilirsin sanırım. Yani makina belli koşullarda iyi foto çekmiyor ama aynı ışık ve sahneyi iyi veya güzel denebilecek şekilde çekebilen ayarlarıda varsa kötü çekilmiş kareye göre yorum yapmamak lazım.. umarım anlatabildim.

 

Tarih: 29 Ağustos 2006, 12:40 - İp: 81.***.**0.63
  • 1