ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

Şehir Resimleri

kodak z740 makinam var ve manuel ayarlarda şehir resimleri çekmek istiyorum. yani resimdeki herşey net çıksın istiyorum. bir kısmı net geri kalanı flu şeklinde olmasın yani. bunun için açıklık,çekim hızı felan ayarlarını nasıl yapmalıyım. bana anlatırsanız çok sevinirim. 150 milyonluk inca fotograf makinası inanılmaz keskinlikte ve detaylı bir şekilde şehir resimleri çekiyor fakat ben bu makinayla çekemiyorum arkadaş. ilginç değilmi?

#ahmetdemir' tarafından 07.10.2005 00:32:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Ekim 2005, 00:32 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Diyaframı kıs, zoom yapma, uzaktaki bir objeyi odakla, makineyi titretme.

 

Tarih: 7 Ekim 2005, 08:59 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

bitpirenin de deiği gibi, diyaframı mümkün olduğunca kısmak gerekir. Diyafram kısılınca buna ve ışık şartlarına bağlı olarak, daha uzun perde hızına ihtiyaç duyulacağından makinenin sallanmaması için kesinlikle tripod veya başka bir yöntemle sabitlenmesi gerekir. Çekim modu olarak diyafram öncelikli, ölçüm modu olarak da merkez ağırlıklı modlar kullanılabilir.

#ocaklilar' tarafyndan 07.10.2005 10:05:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ekim 2005, 10:04 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Sanırım net derken makine hareketi algılamasın demek istiyorsun. Yanlış anladıysam dikkate alma. Bu durumda enstantaneyi 30 un altına düşürme, diyaframı da ona göre ayarla. Ve geniş açıda çekersen iyi olur.

 

Tarih: 7 Ekim 2005, 11:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Evet. Alobarın dediği de olabilir. Ahmetdemir net çıkmayan şeylerin hareketli objeler mi olduğu yoksa problemin alan derinliğinden mi kaynaklandığı konusunda hiçbir ipucu vermediğin için tahmin yürütmek zorunda kalıyoruz. Eğer Alobarın dediği gibi hareketli objeler bulanık çıkıyorsa hızlı enstantane değerleri kullanman lazım. Alobar en az 1/30 demiş ama hareket eden şeylerin hızına ve yönüne bağlı olarak bazen 1/100 bile yetmeyebilir hareketi dondurmaya. Yok eğer fotoğrafında hareketli birşey yoksa ocaklıların dediğini uygula.

#bitpire' tarafyndan 07.10.2005 14:39:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Ekim 2005, 14:30 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,şehir resimlerinde genellikle kısık diyaframlar kullanılır, kısık diyafram kullanımı genelde tripod kullanımı gerektirir. bir de makinanızın keskinlik ayarlarını yapmanızı öneririm.Bir de mutlak sürette ultravyole önleyici filtre kullanmanız gerekir. sl biraz pembeye ,daha mavi bir gökyüzü, uv sarıya kaçar maviliği sl ninki kadar güzel ve keskin durmaz..Eğer büyük tripod taşımaya üşeniyorsanız. her zaman yanınızda minicik olan tripodlar da ço kez sizin işinizi görecektir. eğer makinanız raw formatında pozluyorsa çekimlerinizi bu fotmatta yapınız ki pc de kayıplar olmadan tekrar bir gözden geçirebilesiniz. Yani kısaca özetlenirse , tripod, en öndeki objenin net çıkabileceği diyafram, sharpnes ayarı, ve yeriniz varsa kartınızda hiç olmazsa 1-2 stop aralıklı 5 kadar pozlama >+2+1+0-1-2- şeklinde makinanızla çekim yaparsanız mutlaka aralarından bir tanesi cuk oturacaktır..hemde makinanızı tanımış olursunuz..

sevgiler..

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 12:47 - İp: yok
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 16:41 - İp: yok
  • 1