adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Portre Fotoğraf Çekimi


merhaba arkadaşlar fotoğraf çekerken önemli olan konulardan birisi müşteriyle diyaloğu kurmak rahatlatmak.ve o kişiyi enpoze etmek .ki rahat poza girebilesin.

sorularınızı bekliyorum
saygılar

Tarih: 26 Mayıs 2005, 14:40 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Merhaba Adopro,
Teşekkür ederim.
Dostça ve hoşça kal .

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 16:49 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

suysal saygılar
rica ederim.

 

Tarih: 2 Haziran 2005, 09:22 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

saat 15:00'de sahil kenarinda vesikalik.. bunun nedenini de soylersen memnun olurum..
cunku gunesin etkili oldugu bir saattir 15:00.. yaniliyor muyum? sahil kenari ile vesiklaik fotografin arasindaki iliski nedir? .. profesyonellerin aralarinda kullandigi bir kelime mi yoksa, ayni empoze etmek gibi yani?

 

Tarih: 18 Haziran 2005, 21:55 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

dandanagast arkadaşım
sahil kenarı bir örnekti.ama sahilde çekim daha güzel olur neden sade ve düz bir ortamda çalışmak en güzeli. mesela mahalle de de çekim yapabilirsin ama rahat olamassın. arka fonlar seni etkiler.yani sahilde çekim daha sade ve rahat ortamda yapılır. saat 15.00 den sonra çekim yapmak daha elverişlidir .çünkü güneş ışınlarının yumuşadığı saatlerdir .

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 14:59 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadangast, portre fotoğrafında, makro fotoğraflarda ve hatta fotoğrafların hepsinde arka plan çok önemli gerçekten. Portre fotoğrafında sade arka planın yanında koyu veya gölgeli arka plan ve konuyu öne plana çıkaracak kotrasta sahip arka plan bulabilmek çok önemli. Deniz kenari oldukça uygun gerçekten . 15 'ten sonra ışık yumuşuyor. Günbatımına kadarki 1 saatlik sürede özelikle yaz aylarında altın değerinde.

 

Tarih: 21 Haziran 2005, 11:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

suysal arka planin onemli oldugunu tabii ki biliyorum.. sahil kenari konusu beni dusunduruyor.. sahil kenari olmali diye birsey soz konusu olmaz vesikalik fotografda.. arka planin karmasik renklerden olmayacagi bir yerde cekilebilir vesikalik.. bir duvarin onunde de olur mesela..
saat 15 denince benim aklima gunesin en kizgin oldugu zamanlar geliyor.. artik yazdayiz, gunes 9'da 10'da batiyor.. yani gunes isinlarinin yumusamasi diye birsey soylenemez.. kaldi ki gunes isinlarini yumusatmanin degisik yontemleri de vardir, yansiticilar kullanarak mesela.. benim bildigim altin rengi kartlar vesikalik cekimde en ise yarayacak olanlari.. yaniliyor muyum?

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 12:53 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadangast tabii ki illa deniz kenarı olması şart değil. Her yerin kendine göre olumlu olumsuz şartları vardır. Güneş öğle saatlerine göre 15'ten sonra yumaşamaya başlıyor. Yaz aylarında 15 çok sert. Güneşin batmasına 1 saat kala güneş batıncaya kadar ideal olanaklar sunuyor tabi.

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 18:05 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

güneşin saat 15.00 den sonraki saatlerde çekilen her türlü fotoğrafların hem reng doyumu hemde elde edilen sonuç olarak daha elverişli saatlardir. örneğin sabahın 09.00. da çekilen fotoğrafla öğle saatinde çekilen fotoğrafların arasında çok fark vardır .saygılar

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 19:39 - İp: yok