cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

Odak Sabitleme.

merhaba,

olympus c-765 te odak sabtleme ozelligi varmidir,yada odak sabitleme nasil yapilir.bilen bir arkadas detaylica yazarsa sevinirim.

Tarih: 26 Nisan 2005, 11:33 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

odak sabitleme derken neyi kastediyorsunuz? Ben böyle birşey duymadım da.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 15:18 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Cio odak sabitlemeden kastın manuel netleme galiba. Odağı normalde zoom düğmeleriyle sabitleyip, denklanşöre yarım basarak netlersin. Netliği de AFL veya MF tuşu ile sabitlersin. Bunlar bildiğin konulardır. Sorununu tam yazamadın galiba.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 16:20 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

biraz daha acmaya calisiyim
auto netligi kullanicam ve belli bir yeri netliycem,fotograf cekmeden o noktada kitliycem ve elimi deklensorden cekicem.makine netlik ayarini yapmis birsekilde hazir olacak ben bastigimda cekim yapicak ama netleme olayi ile ugrasmiyacak.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 19:14 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Cio senin makinada MF özelliği olması lazım. Auto hariç diğer çekim modlarında MF fonksiyonu ile istenilen mesafeyi neteleyip AF lock veya MF tuşu ile netliği kilitliyorsun. C765'in İngilizce kullanma kılavuzuna baktım. Pek anlayamadım ama (İng.=0 ) AEL düğmesi ile aynı yerde olsa gerek.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 10:49 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

aksam bi deniyimmakine yanimda degil.
kullanma kilavuzunuda kaybettim
tesekkurederim.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 11:03 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Anladığım kadarıyla siz hareketli birşeyler çekmeye niyetleniyorsunuz ama konunun görüntüye girmesini beklerken parmak deklanşörde beklemektense yemeğimi yiyim, çayımı kahvemi içeyim, konu geldiğinde de netleme nasıl olsa hazır bekliyor, tak diye basar çekerim diye düşünüyorsunuz. Yanlış anladıysam düzeltin. Ben böyle bir özellik duymadım. Ama dediğiniz şey çok mantıklı geldi bana. Olsa ne güzel olurdu. Yakında yaparlarsa şaşırmam. Hatta belki de vardır da bizim haberimiz yoktur. Konu hakkında daha fazla bilgisi olan vardır belki bir soralım.Var mı arkadaşlar?

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 11:14 - İp: yok
  • 1