Clio
Clio (üye)
İstanbul / Amatör

Karda Fotoğraf Çekerken..

Bende HP 850 var. İlk defa bugün karda fotoğraf çekerken başıma geldi. daha önce karda fotoğraf çekerken böyle birşey olmamıştı. Olan şu; Resmin tam ortasında siyah yada onun gibi koyu bir leke/karartı oluşuyor. Resmi çekmeden önce de vizörde yada LCD ekranda da bu lekeyi görebiliyorsunuz. (gerçi vizör digital olduğundan aynı şey) Belki çekilen fotoğrafa yansımaz demiştim ama aynen çıktı. Özellikle klip çekerken çok daha belirgin oluyor. sanki objektifin tam ortasına bir kara sinek konmuş gibi. Acaba bu beyaz ışığın fazlalılğından mı kaynaklanıyor. Çünki ışık şiddeti azadıkça leke de azalıyor. Bide bu durum acaba sadece benim makinama özel bir durum mu yoksa diğer digital fotoğraf makinalarında da olur mu ?
Cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 13 Şubat 2004, 17:36 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Vizörde ve LCD ayni sekilde oluyorsa LCD bozuk degil demekki bunu Sevgili Burkay a sorarsan makinanin markasini gördügü zaman zaten teshisini koyacaktir. Problem eger objektifte bir leke cizik yoksa büyük bir ihtimalle CCD de de yada ona bagli biryerlerde yada hernerdeyse yani bir yerlerde problem oldugu kesin. Normalde karda resim cekildi diye leke olusmaz.Bana göre gerci makinanin kendisi problem.

 

Tarih: 15 Haziran 2004, 12:19 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kar ışığı aynen yansıttığından makinaların otomatik pozometrelerini yanıltır. manuel modun yoksa kurtuluşun yok, ama manuel ayar yapabiliyorsan, +1 pozlandır, baktın tam istediğin gibi olmadı, +1.5 dene

 

Tarih: 23 Haziran 2004, 20:00 - İp: yok
b.turker
b.turker (üye)
Antalya / Amatör

eğer makinanın manuel pozlaması var ise yada -2 -1 0 1 2 gibi bir menü varsa sen -1 de yani bir poz daha az pozlandır.
fazla pozlandırırsan daha kötüsü olur

 

Tarih: 30 Temmuz 2004, 16:18 - İp: yok
gezgin
gezgin (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

clio,
sanırım makinanızın manuel modu yok. o halde; spot ayarını varsa "snow" (bir kayakçı ikonu olmalı) moduna alın. snow yoksa "beach" (plaj veya palmiye ikonu) modu olmalı. makinanızı tanımadığım için hangi modun olduğunu bilemiyorum, kusura bakmayın. plaj ve kar gibi düz renkli zeminlerde arkadaşların dediği gibi pozometreler yanılabilir.

 

Tarih: 4 Ağustos 2004, 23:47 - İp: yok
  • 1