omerfahri
omerfahri (üye)
İstanbul / Meraklı

Karanlık Oda Ve Photoshop

herkese merhaba,
fotoğrafçılık hakkında hiçbirşey bilmediğim zamanlarda resimlerin photoshop üzerinden geçirilerek düzeltilmesine karşı idim. resimin orjinalliğinin yitirilmemesi gerektiğini düşünürdüm.
resim çekmeye başladıkça benimde photoshop da düzeltmeler yapmak zorunda kaldım. çektiğim bazı resimlerde açıklık ve parlaklık ayarları ile oynuyorum. böylece resim daha canlı bir hale geliyor. bence artık her resim dijital karanlık odadan mutlaka geçmeli. renk doygunluğu,açıklık parlaklık gerekirse verilmeli.
şuan birçok kişi photoshop 'dan geçirilmesine karşı. kendilerine saygı duyuyorum. Ama öyleki eski filmli makinelerde film banyo ettirilirken karanlık odalarda açıklık, parlaklık ve renk doygunluğu için bir takım tekniklikler uygulanıyorsa. banyo teknikleri ile bunlar yapıbiliyorsa, şuan dijital resimlerimizi neden photoshop üzerinden geçirmeyelim. sonuçda her çekilen resim ortama ve makineye göre canlı olmayabiliyor. bu durumda photoshop üzerinden geçmesi çok mantıklı. eski karanlık oda ile dijital karanlık oda aynı.

resim profesyonellik ve sanat işi ise başarıya giden yolda herşey mübah değilmidir.
saygılar...

Tarih: 27 Ağustos 2006, 01:58 - İp: 88.***.**3.142
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Konvansiyonel fotoğrafla ilgisi olmayıp fotoğrafla ilgilenmeye dijitalle başlamış ve fazla bilgisi olmayan hemen herkesin düştüğü bir yanılgıdır.Tabi bunda Photoshop'un insanları aklında bir fotoğraf yapma programıyımış gibi bir imaja sahip olmasıda var, öyle bir özelliği yok değil elbette ama sadece o işe yaramıyor. Dijitaldeki negatife karşılık gelen RAW formatı normal bir fotoğraf haline getirmek için yapılanların bir makinanın içindeki işlemcinin uyguladığı prosedürlerden hiçbir farkı yok, tek avantajı renk, keskinlik, vb.. ayarların daha geniş bir skalaya sahip olması, kimse unutmasın ki makinaların içinde de aynı bilgisayarlarımızda olduğu gibi bir işlemci ve bu işlemcinin kullandığı Photoshop gibi bir program var.

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 17:26 - İp: 85.***.**8.206
omerfahri
omerfahri (üye)
İstanbul / Meraklı

evet zaten makinene kendisi jpg olarak verdiği resimleride photoshop 'dan geçiriyor aslında.
örneğin kompakt makinelerin resimleri daha renkler baskındır ve sharpness 'dır. makine kendi içinde bunları uygular. jpg değilde raw formatını alın siz photoshop 'dan geçirin. bence tamamen etik bir olay.
mükemmellik aranıyorsa herşey profesyonelce olmalı.
bugün bir tatil rehberi turizm kitabını açın. içindeki resimler okadar can alıcıdır ki. kendizi tutamazsınız hemen oraya gitmek isterseniz. örneğin deniz kenarı bir otel düşünün. deniz mavisi artırılmış. ağaçlara yeşillik eklenmiş. gökyüzüne mavilik eklenmiş..
yada sokaklarda satılan büyük resimleri düşünün. ordaki resimlerde bazı işlemlere tabi tutuluyor..

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 23:54 - İp: 88.***.**7.44
  • 1