empoze
empoze (üye)
Karaman / Amatör

Iso Sorunlu Mu?

Arkadaşlar dün akşam fotoğraf çekmeye çıktığımda bişey dikkati mi çekti, sanki makinanım isosu eskiden daha iyi gibiydi. Yani isoyu yükseltsemde çektiğim fotoğraflar önceden aynı iso değerinde çektiğim fotoğraflardan karanlık çıkıyo gibi geldi. Mantıken böyle bişey olması imkansız gibi geliyo. Fotoğraf makinasında böyle bir sorun olması mevcut mu yoksa bana mı öyle geliyo.

Tarih: 18 Kasım 2011, 07:40 - İp: 88.***.**4.249
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Iso'yu yükselt aydınlansın, düşür karanlık olsun. Hepsi bundan ibaret. Ooohh ne kolaymış bu fotoğrafçılık.

 

Tarih: 18 Kasım 2011, 15:59 - İp: 213.***.**5.242
empoze
empoze (üye)
Karaman / Amatör

bitpire arkadaşım alakasız bir cevap verdiğine göre beni anlamadın sanırım. Makinada bir sorun olma ihtimali var mı? mantıken baktığımda böyle bir problem imkansız gibi ama aldığım sonuçlarla sanki makinada bir problem varmış gibi düşündürüyor.

 

Tarih: 20 Kasım 2011, 10:25 - İp: 95.***.**0.231
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

İsonun aynı olması yetmez. Enstantene ve diaframda aynı olmalı o da yetmez fokal uzunluk aynı olmalı o da yetmez ışık miktarı aynı olmalı. Bütün bu kriterler ancak laboratuar(stüdyo) ortamında sağlanır. Siz şimdi neye göre karanlık diyorsunuz. Hadi ilk üç değeri önceki fotoğraflara göre kontrol etmek sizin elinizde (tabi dslr kullanıyorsanız)ama ortam ışığını siz kontrol edemezsiniz. Böyle bir sorunun olmasına ihtimal vermiyorum. Olsa da buradan yardım edemeyiz. En iyisi sizinle aynı makine ve objektifi kullanan biriyle aynı ortamda ve aynı iso,diafram,enstantene değerlerinde aynı anda aynı fotoğrafı çekip kıyaslayın. Maalesef isoyu 2 kat arttırmak enstantene süresini yarıya düşürmüyor. Bunu da bilin.

 

Tarih: 24 Kasım 2011, 08:48 - İp: 95.***.**5.102
  • 1