orvin52
orvin52 (üye)
Ordu / Amatör

Herkese Bir Soru?bilen Varmı?

gece sehir fotograflarında sehirdeki asfalt yolların görüntülerinde lastik izleri ışıklı oluyorya kartpostallarda bu nasıl oluyor? Bunu merak ediyorum. Ben yeni bir makina aldım ancak henüz elime ulaşmadı pretec dc3a30 10x zoom,conon lens,1cm makro ve full manuel ayarlara sahip bu makinayla böyle bir görüntü elde edebilirmiyim?

Tarih: 3 Şubat 2004, 13:03 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf makinelerinde çalışma prensibi görüntüyü yakalayabilmeyle alakalıdır. Yani bir görüntü ışık olarak objektiften içeri girer, bu sırada siz deklanşöre bastığınız anda diyafram açılır kapanır ve bu açılıp kapanma esnasındaki görüntü yakalanır yani fotoğraf olur. Fotoğrafın çekimi, bu esnada içeri girebilen ışık miktarına bağlı olur (en basit böyle anlatabildim)

Bahsettiğin çekimlerde, o izler lastik değil, araçların farlarıdır. Eğer manuel ayarlar ile deklanşörün hızını ayarlarsan -yani diyaframın açılıp kapanma süresini arttırsan- içeriye o zaman aralığında giren ışık -yani görüntü- fotoğraf olarak yakalanır. Bu tip fotoğraf çekimlerinde, diyaframın açılıp kapanma süresi bir kaç saniye gibi uzun bir zaman dilimine çıkartılabilir. Örneğin gece giden bir arabayı çekiyorsun. Bu hareketli bir cisimdir, ve görüntüsü -yani içeri giren ışık- durağan değildir, bahsettiğin çizgiler ki aracın farlarıdır, diyaframın açıldığı an ile kapandığı an arasında geçen süre içinde yer değiştirdiğinden, ip gibi parlak bir çizgi olarak görüntülenir. Uzun sözün kısası, bu olay diyaframın açılıp kapanma zamanının uzaltılmasıyla ilgilidir.

Bahsettiğin makineyi bilmiyorum, full manuel özellikten kastın ne onu da bilmiyorum, eğer ki diyafram aralığının süresini ayarlayabiliyorsan -ki bu saniye cinsinden "shutter speed" olarak adlandırılır, bahsettiğin olay için slow olması gerekmektedir- o makineyle de bu tip çekimler yapabilirsin, ancak kalitesi ne kadar olur onu bilemem.

 

Tarih: 3 Şubat 2004, 15:22 - İp: yok
okyanuxs
okyanuxs (üye)
Samsun / Amatör

Selam orvin, aldığın makineyi ben de çok merak ediyorum.Sen kullan da bize bi yorum yap görüntü kalitesi nasıl,optik yakınlaştırması gerçek mi,pil tüketimi nasıl? vs. memnun kalırsan ben de alacağım pretec'i

 

Tarih: 4 Şubat 2004, 01:44 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

flassv'yi bul. harika gece fotoğrafları çekiyor!

 

Tarih: 27 Haziran 2004, 05:33 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

basit bunu yapmak,
yola bir iki kova su dök, üstünden arabalar geçsin.ıslaklık arabaların tekerleri boyunca uzanıp gitmeye başlayacaktır. Sonra bi şekilde o izlere ışık yansıt (karşı yönden gelen arabanın farı olabilir) . Çek.
Arabaların farlarının upuzuun iz bırakmasını istiyorsan da koy bir tripoda , uzun çekim yap.

 

Tarih: 27 Haziran 2004, 10:56 - İp: yok
  • 1