korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

Hareketli Futbolcuları Çekme

Arkadaşlar ben bu yılki futbol sezonunda saha içine gireceğim kocaelispor resmi web sitesini yapmaya başladım ve bununla ilgili maçlardada foto çekeceğim tabi makina fujifilm s5600 , maçlarda enstantane çekmek istersem maçlar gündüz oluyor genelde ışık konusunda yetersizlik olmaz pek. Ön taraf net arka taraf flu şekilde nasıl çekebilirim futbolcuyu netleştirdiğim zaman arka taraf zaten o şekile gelecektir fakat adam sağa sola doğru hareket edince tekrar netleştirmeyimi deneyeceğim. Diyarfram öncelikli modda çektiğimiz takdirde, birde zoom yapmalıyızki istediğimiz tam olsun ama zoom yapıncada hassaslık artıyor acaba monopod fleanmı almalıyım veya ne öneririrsiniz futbol maçlarından fotoğraf çekenler daha iyi bilir tabi yani hiç denemediğim için hazırlıksız yakalanmayalım diye bu konuyu açma hissi duydum.

mesela şöyle birşey



gerçi bu foto 300 mm odak uzaklığında çekilmiş biz en fazla 62 mm yapabiliyoruz

Tarih: 16 Temmuz 2006, 04:16 - İp: 85.***.**2.138
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Kardeş bu tarz bir çekim diyaframı açman gerekli diye biliyorum ben bu tarz çekimlerde zaten gündüz çekim yapacağından perde hızıda yüksek olacaktık eğer antremanlara gidersen yada orda işi çözebilirsin bence çekim yaparak

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 10:39 - İp: 194.***.**9.29
didimli64
didimli64 (üye)
Aydın / Haber Fotoğrafçısı

Arkadaşlar merhaba sitenin yeni üyesiyim sizlerin arasında yer almak benim için çok keyifli olacağına inanıyor ve hepinizi saygı ile selanlıyorum.İlerleyen günlerde bir birimize faydalı fikir alış verişinde bulunacağımızainanıyorum.

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 23:06 - İp: 88.***.**7.70
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Arka arkaya foto çekecekseniz, seri çekim moduna alırsınız. ilk resmi odaklayıp çektikten sonra deklanşöre elinizi basılı tutarsanız, tekrar odaklamaya gerek kalmadan seri çekim yapmaya başlar. Canon S2 için bu böyle, S5600 için bir deneyin derim. S5600'ün yüksek iso performansı sizin için avantaj, titreşim önleyici sistemi olmaması dezavantaj olacaktır. Anti-blur özelliği belki faydalı olur.

 

Tarih: 28 Temmuz 2006, 02:05 - İp: 85.***.**4.44
  • 1