lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Gündüz Uzun Poz Süresiyle Fotograf

Arkadaşlar gündüz uzun poz süresi verek ışık patlaması olmadan bir fotograf nasıl çekilir?Mesela yağmurlu bir havada düşen damlaları 5 sn poz süresinde çekmek için ne yapmalıyım? Not:diyaframı 8.5 e, ISO yu 50 ye çektim ama olmadı Başka ne yapabilirim?

Tarih: 11 Mart 2006, 23:42 - İp: yok
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Aradan 2 sene geçmesi bizde neler değiştirmiş

Şİmdi nd8 i bulup denediniz mi bilmiyourm ama eski yazılanızı okuduğumda nd filtrenin sadece ışığı körelttiğini zannediyorum. Circular polarize isse ışığın ufak dalga boylarındakileri kırıyor ve kalitesine göre explosure değerini -2 aşağı çekiyor. Bu ışığın sadece ufak dalga boylrarını değil tüm boylara etksi kaliteden kaynaklı daha kaliteliler ışığın tamamını kırmadan yansımaları giderebilmekte. -2 ye aradan geçen 2 sene bize bunun ne demek olduğunu ve ölçümde yapılan değerlerin 2 az basamağa çekmek durumunda kaldığımızı gördük.

Lazut hocam ve haymana81 eminimki siz bunları zaten biliyodunuz fakat yeni gelipde formda bunu gören arkadaşlar için ben hatırlatayım dedim.

 

Tarih: 7 Kasım 2008, 15:43 - İp: 88.***.**7.3
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Harbiden ya..Gerçekten de farkında olmadan ne kadar yol katetmişiz..

Şimdi uzun pozlama için sabahın ilk ışıklarını bile kullanabileceğimi biliyorum..Velevki polarize filtre olmasa dahi çözüm üretebiliyoruz..ve f i çekeiyorum 32 ye alsana uzun pozlama..

ilk göz ağrımız s2 de son değer 8 di tabi..Onun için zordu uzun pozlama..


hey gidi hey..

 

Tarih: 7 Kasım 2008, 17:46 - İp: 88.***.**5.108