golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Gece Çekiminde Yeşil Ton

Gece çekimlerinde (flaşsız)bazı fotoğraflarda yeşil ton hakim oluyor.Sebebi nedir?Ve nasıl engel olabilirim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.(konica minolta z20 kullanıyorum)

Tarih: 7 Mayıs 2005, 10:11 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Gece flaşsız çekilen "bazı" fotoğraflarda demişsiniz. Demek ki bu yeşillik gece flaşsız çekilen "her" fotoğrafta olmuyor. Bu "bazı" fotoğraflarda makina, beyaz ayarını gerektiği gibi yapamamış olabilir. Bunun nedeni de o karelerde beyaz biir cismin olmamasıı olabilir. Çerçeve içinde beyaz bir renk yoksa, genellikle makinalar otomatik beyaz ayarını yaparken başarısız olurlar. Bu durumde elle beyaz ayarı (Preset White Balance) yapılmalıdır. Nasıl yapılacağını; makinadan makinaya az da olsa farklılık gösterdiğinden, kitabından bulabilirsiniz. Gece fotoğraf çekmeye giderken yanınıza beyaz bir dosya kağıdı alın ve beyaz ayarını fotoğrafı çekeceğiniz ışık şartlarında yapın. Elle yapılan her beyaz ayarı, yapıldığı ışık ortamı için geçerlidir. Farklı ortamlar için her seferinde yeniden yapılmalıdır.

 

Tarih: 7 Mayıs 2005, 20:16 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Verdiğin bilgiler için teşekkürler ocaklilar.

 

Tarih: 8 Mayıs 2005, 08:15 - İp: yok
zübü
zübü (üye)
İzmir / Amatör

ocaklilar in dediği doğru eğer resimde hiç açık renk veya parlak (arkada küçük bi ışık mesela) bişey yoksa çoğu durumda olur. eğer sabit bi nesneyi çekiyorsan diyafram ve enstantane ayarlarını değiştirip ccd ye daha çok ışık düşmesini sağla

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 01:52 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

sağolasın zübü

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 15:43 - İp: yok
  • 1