eymur
eymur (üye)
İstanbul / Amatör

Fuji S7000 Ve Pozlama Ayarları

Merhabalar,

Arkadaşlar, ben çekim örneklerini gördükten sonra, FujiS7000 aldım. Fakat kullanım klavuzunuda kaybedince hepten beter cuvallamış durumdayım. Bu makinayla pozlama tekniği ile net fotoğraf çekmek istiyorum ama birincisi pozlama olayını hala çözemedim ve hangi düğmelerden ayarlandığını dahi bulamadım. Bir yerde M harfine getirmem gerektiğini okudum. AMa benim çektiklerim ya koyu, grenli ve netsiz. Canlı bir tek resim dahi çekemedim flashsız. Bu konuda bana yardım edermisiniz. Nasıl pozlayacağım, hangi düğmeleri ayarlayıp 10-15 sn pozlayabilirim. ANcak o zaman resimler net ve canlı çıkıyor. bunu çekerken hangi ayarları ve +- olaylarını basit bir dille anlatırsanız minnettar kalırım.

Sevgilerimle
Sami Eymur

Tarih: 20 Ağustos 2005, 15:13 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Size tavsiyem temel fotoğrafçılık bilgilerinin verildiği bir kitap edinmeniz

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 15:26 - İp: yok
hyildiz
hyildiz (üye)
İstanbul / Meraklı

Benim tavsiyem de şimdilik automatik (AUTO)modunu kullanmanız.Focus (netleme) için ise makinenin sol yanında ki focus modlarından S-AF yi seçin önce deklanşöre yarım basarak makinenin focus yapmasına izin verin hatta bip sesi açık ise makineden bip sesini aldığınızda deklanşöre tam basarak fotografı çekin.Ama sayın kobranın dediği gibi bir kitap edinerek bu işi öğrenmelisiniz.

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 21:06 - İp: yok
eymur
eymur (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar çok teşekkürederim fakat bahsettiğiniz netlemeyi biliyorum ama. AMa makinayı fazla tanımıyorum, yarım basarak net çekiyorum flashlı. ama ben flashsız pozlayarak net ve güzel fotoğraf çekmesini bilmiyorum makinada dolayı özellikle. 5-10 sn pozlayarak çekilen resimleri gördüm muhteşem. Onu sordum, ayarlarını napayım, iç mekanda bi resim çekmek için.

 

Tarih: 21 Ağustos 2005, 00:42 - İp: yok
engin01
engin01 (üye)
İstanbul / Meraklı

selam dostum deglanşörün hemen arkasındaki flaş seçenekleri düğmesine bas ve seçenekleri sına orada uzun pozlamayı bulacaksın

 

Tarih: 7 Kasım 2005, 19:16 - İp: yok
  • 1