tesiz
tesiz (üye)
İstanbul / Amatör

Flash Kullanımı

selam arkadaşlar
Canon eos 40 d ve 580 ex II flash kullanıyorum. Av modunu kullanırken nesnenin arkasındaki background da pozlanıyor aynı anda flash da nesneyi aydınlatıyor. Ancak fotograf makinesi nesneyi pozlarken flash ı hiç hesaba katmıyor. Işık seviyesi düşükse flash ınızın olup olmamasına bakmadan uzun bir pozlama süresi seçiyor . Sanırım bir şeyi yanlış yapıyorum. Işık seviyesi düşükse uzun pozlama süresi mutlaka tripod kullanımını gerektiriyor. Aslında bu uzun pozlama süresine flash dan dolayı gerek yok ama makine otomatik olarak flash yokmuş gibi davranıyor.Flash varken P moduna aldığınızda enstantaneyi 1/60 a getirerek bulanık çekimin önüne geçebiliyoruz. Aynı ışık ortamında Av ye aldığımda f :4 de enstantane 1/8 oluyorki , buda elle çekimi imkansız hale getiriyor. Önerilerinizi bekliyorum

teşekkürler

Tarih: 1 Haziran 2009, 00:19 - İp: 88.***.**9.75
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon sahibi degilim ama aynı problem Nikon'da olsa cevabım , flash modunuz " slow " a ayarlı , derdim ( ortamdaki ışığa gore - gerekirse de -uzun pozlama yapan mod ) . Bazı durumlarda bu mod tercih edilir . Flash mod ayar dugmeleriyle oynayın goreceksiniz .

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 09:57 - İp: 64.***.**4.24
erhansanca
erhansanca (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Benimde sormayi dusundugum bir konu idi.

Tam emin olmamakla birlikte ben C.Fn I: Exposure menusunde 7. maddeyi (Exposure flash sync speed in Av mode ) 1/250 secenegine getirip cekim yapmayi denedim (430 ex flash ile). Flash hizi 1/250 ye sabitlendiginden bulaniklik problemi olusmadi. Ama o kadarda canli renkleri olan fotograflar elde edemedim.

Yardim edebilecekler arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 17:47 - İp: 62.***.**3.186
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Forumlarda gordugum kadarıyla 40 D, Av modu kullanıldığında ortam ışığına gore ayar yapıp , flashı dolgu flash olarak kullanıyor - yazılım gereği . O sebeple bazı durumlarda yavaş hız secilebiliyor makina tarafından.

Cozum olarak ya P'de cekmeyi ( 1/60 otomatik seciliyor ) ya da Tv modunda hızı yuksek secmeyi oneriyorlar - Erhansanca'nın dediği gibi ....

 

Tarih: 2 Haziran 2009, 03:31 - İp: 64.***.**4.24
  • 1