korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

Evde Veya Kapalı Yerlerde Çekim

Merhaba arkadaşlar dışarıda foto çekimini felan iyice öğrendim ama evde veya kapalı ortamlarda iş yerlerinde alışveriş merkezlerinde nasıl foto çekeceğimi bilemiyorum tüm modları deneyerek çekiyorum ama nedense bir türlü istediğim sonucu alamıyorum genelde karanlık çıkıyor veya ufak bir kımıldama sırasında resim puslu çıkıyor insan fotoları ile ürün fotoları kapalı alanlarda hangi ayarlar ile çekilir acaba yardımcı olursanıs sevinirim makinam Fuji finepix s5600

Tarih: 20 Mayıs 2006, 16:45 - İp: 85.***.**8.133
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Eğer Işık yetersiz ise ya ışığı yükselteceksin ki bu her zaman mümkün olamaz, yada düşük süreli pozlamaya gideceksinki bu zamanda makinanın hiç titrememesi lazım, önerilen sehpa kullanmaktır. Makinan gayet yeterli bu iş için ama sende makinan yeni olduğu için hem makinanaı yeterince tanımıyorsun hemde çek şöyle yüzlerce anlamsız yada deney maksatlı foto sonuca mutlaka ulaşırsın..
Sana önerim manuel modda diyafram öncelikli modları kullanmaya çalış yani 1/30 sn gibi diyafram hızlarında titretmeden bas deklanşöre sonuç alacaksın. yine karanlıksa 1/20 1/10 gibi deneyebilirsin..

 

Tarih: 21 Mayıs 2006, 10:24 - İp: 85.***.**7.81
  • 1