jeofem
jeofem (üye)
İstanbul / Meraklı

Doğru Yönlendirme.

Bu lafım özellikle fotoğrafçılıktan anlayanlara:
Arkadaşlar fotoğraf galerisinde benim gibi bu işe yeni başlayanların eklemiş olduğu fotoğraflara, işi bilen arkadaşlarımız tarafından yeterince yorum alamaması büyük bir eksiklik...Yaptığımız çekimlerin ne denli doğru olup olmadığını bizler anlayamayabilir.Çekimlerimizin eksiklileri ve doğru yanları açıklanırsa ne yaptığımızın farkına varırız..Vede kendimizi daha kısa sürede geliştiririz düşüncesindeyim..Çekimlerim aman üst banta yer alsın yada profilime kalabalık yapsın diye bir kaygım yok.Bu işi yaparken eksikliklerimi bu işi iyi bilen arkadaşlarımızın yönlendirmeleri ile doğru yapabilmenin heyacanı içerisindeyim.Bu konuya duyarlı herkese teşekkür eder,çektiğiniz resimlerden maksimum haz ı almanızı temenni ederim.

Tarih: 3 Nisan 2011, 20:17 - İp: 85.***.**0.196
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Acemi" olduklarını kabul edip , siteye sırf öğrenmek/teknik eksiklerini görmek amacıyla fotoğraf ekleyenlerin ayrı bir şekilde kategorize edilebileceğini bir-iki kere dile getirdim . Oluşacak acemi havuzundaki fotoğraflar da her gün bu gerekli eleştirileri/yardımları yapabilecek tecrübeli fotoğrafçılar tarafından yorumlanabilir demiştim .

Tebrik / eş-dost yorumları konusunda bir şey yapılamıyacağını biliyoruz ; bari yeni gelenleri , acemileri bu şekilde küstürmemiş/heveslendirmiş oluruz görüşündeyim.

Yeni başlayan ve özellikle yorum isteyenler için "teknik eleştiri isteyen acemi " diye bir kategori eklemek bile yeterli . Kimsenin yorum yapmadığı/bakmadığı acemi fotoğraflarına bir iki satır yazmayı alışkanlık edinmiş biri olarak yararına inanıyorum .

Diyeceksiniz - acemileri de aralarında bölmeye ne gerek var - her fotoğraf ekleyen acemi zaten teknik eleştiri istemiyor mu ?

İstemiyor...

Kimi fotoğrafa baş koymuş , haldır huldur ISO,diyafram, alan derinliği nedir uygulamaya çalışırken , öylesine fotoğraf çekip ayarlara kafa bile yormayan büyük bir yüzde var . Aylardır , belki 1 yıldır üye oldukları halde pozlama değerlerine bakmadan , ISO-diyafram ayarı nedir bilmeden arada bir fotoğraf çeken/ekleyen ve öyle kalmaktan memnun bir kesim var ( yanlış anlaşılmasın - itirazım yok . Fotoğrafçılığı çok ciddiye almamaları bir tercih ).

Benim de gidip haliyle fotoğrafın tekniğine kafa yormak istemeyen , sadece görselliği ile ilgilenen birine ISO/diyafram/perde hızı yorumu yapmam abes oluyor - bir bakıma eleştiri boşa gidiyor ( terslendiğimiz de olmuyor değil arasıra )

O yüzden bir "teknik yorum isteyen acemi" havuzu/kategorisi gerekli .

Galeri bölümünde yapılacak en iyi iyileştirmenin bu olduğunu savunuyorum . Diğer sitelerden fersah fersah ilerde olan NF'yi daha da farklılaştıracaktır. Bir hevesle siteye katılıp , teknik yorum bekleyen fotoğraf heveslileri de 2-3 fotoğraf denemesinden sonra küsüp gitmeyecektir.

 

Tarih: 3 Nisan 2011, 21:17 - İp: 96.***.**4.180
jeofem
jeofem (üye)
İstanbul / Meraklı

-Amaç bir şekilde fotoğraf ve fotoğrafçılık adı altında bilgilerin paylaşımı ise acemi olanlarında yönlendrilmesi şart.Bunun ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gayet normal.Bundan kimsenin gocunacağını zanetmiyorum ..bilakis acemiler de kendi aralarında nelerin yapılabileceğini göstermiş olurlar.
-Aydınlatıcı yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum,siteye ve fotoğraf severlere katkınız küçümsenemez(teşekkürler)..
-Site sadece sıradan paylaşım sitesi değilse ,amaç birşeyleri doğru yapmaksa acemiler kesinlike elştiriye açık olmalı..Eleştiriye açık olmayan ister usta olsun ,ister acemi bir yol kat edemez ve kendisini beğenmiş olmaktan (kibir) öteye gidemez..
-Ben ve benim gibi düşünenlerin ,bu işi ciddiye alıp meslek değil bir hobi olarak görenlerin belli başlı ifadeleri öğrenmek zorunda olduğu kesin .Öğrenmek istemeyen zaten sitede kalıcı olsa ne olur olmasa ne olur..
-Burada sadece bir üye bir çalışma istedi diye saatlerini harcayıp o kişinin istediğii yapan fotoğraf sever ciddi kişilerin olduğunu da biliyorum..(steve,zonguldak,lütfi32)kendilerine buradan teşekkür ediyorum.
-galeri umurumda değil ) ben hem kendimin hoşlanabileceği,hemde etrafımdaki kişilerin hoşlanabileceği görsel güzellikleri yakalamak ,onları gerekirse saatlerce seyredip ,hayal kurmak istiyorum.

ilginize teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim paperman abi,arkadaşım,,

#jeofem' tarafından 04.04.2011 00:53:17 tarihinde düzenlendi.


#jeofem' tarafından 04.04.2011 00:53:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Nisan 2011, 00:51 - İp: 85.***.**0.196
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

"Acemi" olduklarını kabul edip , siteye sırf öğrenmek/teknik eksiklerini görmek amacıyla fotoğraf ekleyenlerin ayrı bir şekilde kategorize edilebileceğini bir-iki kere dile getirdim . Oluşacak acemi havuzundaki fotoğraflar da her gün bu gerekli eleştirileri/yardımları yapabilecek tecrübeli fotoğrafçılar tarafından yorumlanabilir demiştim .

Çok güzel fikir imiş.
Gerçekten, gelişmek ve öğrenmek isteyenler için çok büyük katkı olur.
zira, sıralamadan kaynaklı , fotograflar gözden kaçabiliyor.

 

Tarih: 4 Nisan 2011, 01:14 - İp: 78.***.**8.188
  • 1