dewilturk
dewilturk (Üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon Ve Cekim Teknikleri Hakkinda.

Canon kullanan arkadaslarin ( ozellikle 40D 400D ) bilgi ve deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum...

Canon kullanici arkadaslarin orneyin Picture Style de Sharpness,Contrast,Saruration ve color tone ayarlirni en verimli buldugu olculer hangileri ?

Yada orneyin verimsiz isikda merkez af noktasi, Spot meterig iso 400 gibi turu deneyimlerinizi paylasmanizi rica ediyorum..

Simdiden tesekkurler...

Tarih: 7 Nisan 2008, 23:03 - İp: 217.***.**3.133
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Hocam yanıtı ''belirsiz'' bir soru sormuşsunuz.Belirsiz diyorum, çünki bahsettiğiniz ayarlar, her fotoğraf kompozisyonuna göre değiştirilebileceği gibi fotoğrafı çeken kişinin zevkine de kalmış bir durumdur.
Kendimden örnek vereyim size.400 D kullanıcısıyım.Daha çok portre ağırlıklı fotoğraf çekiyorum.Makine üzerinde 0-7 aralığındaki keskinlik(shaprness)ayarını 3'de, bunun dışındaki tüm ayarları yani doygunluk(saturation), renk tonu(color tone), kontrast(contrast) ortalama değer olan 0'da tutuyorum.Sizin de böyle yapmanızı tavsiye ederim.Çünki bu değerlerde oynama yaparak çektiğiniz fotoğraf, makinenizin LCD ekranından izlediğinizden sizi yanıltabilir.En iyisi, ortalama değerlerde çekip, daha sonra bilgisayarda gerek Canon'un kendi programları yardımıyla, gerekse başta photoshop olmak üzere sayısı yüzlerce olan otoğraf işleme programları yardımıyla istediğiniz değeri zaten verebilirsiniz ve de bilgisayarınızın büyük ekranında bu değişimleri izlemek, makinenizin ekranına nazaran şüphesiz daha sağlıklı bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
ISO konusunda ise, şuana kadar ISO 200'ün üzerine çıkma ihtiyacım hiç olmadı.İşte az önce bahsettiğim sizin çekeceğiniz kompozisyona göre bu değeri girmek, size kalıyor.
Manzara çekimlerinde daha çok evaluative metrajlamayı kullanırken, portre çekimlerinde ise partial modunu kullanıyorum.

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 01:41 - İp: 88.***.**5.109
  • 1