erkan07
erkan07 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos350d

herkese iyi günler
dün canon eos350d aldım kullanmayı çok az biliyorum şimdilik bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim:
1.oda içinde,akşamüstü tan vaktinde çok şyi fotograf çekebiliyorum ancak öğlen vakti güneşi arkama almama rağmen
fotoğraflar çok silik çıkıyor ve beyaz ayarı nerden yapılıyor bilmiyorum kullanım kılavuzu da yok tarif edebilirmisiniz?
2.nesneleri manuel olarak yaklaştırdığım zaman resim iyice bulanıyor bunu nasıl önlerim lensim:üstünde gelen 18-55mm
3.üzerinde yaklaştırma butonları var fakat bir türlü onları çalıştırmayı başaramadım
biliyorum çok basit sorular soruyorum ama çömlüğüme verin

sabrınız ve cvplarınız için teşekkürler..

Tarih: 8 Haziran 2005, 20:52 - İp: yok
bugalter
bugalter (üye)
İçel / Meraklı

arkadaşım bende aynı skıntıları çekmiştim.Kullanım kılavuzunu Eğer istanbulda isen Erkayalar dan temin etmeye bak.soruna gelince şimdilik otomatik modda çekmeye bak.objektifle yaklaş ,netliği makinaya bırak.Beya ayarı makinaın arkasında dyuvarlak butonlardan bir tanesi(w/b)ona basarsan karşına secenekler gelecektir.ama unutmamam bir konu beyaz ayarı otomatik modlarda kendi kendine ayarlar.(tv,av+a-dep,m)gibi modlarda ayar secenekleri karşına gelecektir.
kolay gelsin

 

Tarih: 9 Haziran 2005, 07:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam erkan07..
oncelikle makineni gule gule kullan..
sorularini tam olarak anlayamadim aslinda.. anladigim kadariyla;
1) beyaz ayari yapabilmen icin makineni manuel mod'a getirmen gerekir.. dikdortgenin diger tarafinda kalan herhangi bir miod'a yani.. arkadasin soyl;edigine P mod'u da dahil.. P modu da otomatik bir mod'dur aslinda, ama sen makineyi manelmis gibi ayarlayabilirsin..
daha sonra makinenin arka kisimindaki WB dugmesine bas.. oradan secebilirsin.. veya menu'ye bas.. 2'ye git,, white balance'i sec..
cok silik cikmasini anlayamadim dogrusu, biraz daha acar misin??
viewfinder'dan mi silik goruyorsun yoksa? eger oyleyse;
viewfinder'in sag ust kosesindeki ayarla gozune uygun goruntu olusmasini saglamalisin.. gozunu yakinlastir ve elinle degistir.. dioptre ayari..
fotograflarin iyi focuslanmis olmasi cok onemli.. parmagini shutter'a hafifce basip focus yap.. focus isigini viewfinder'dan gorebileceksin; istedigin nesnenin uzerine gelmeli bu kirmizi isik.. tabii yapacagin kompozisyone gore de degisir.. bu noktanin yerini degistirmek icin en sag ust kosedeki yakinlastirma dugmesine bas ve shutter'in ustundeki dial ile istedigin noktaya getir.. bunu iso-wb-af ve metering dugmeleri ile degistirebilirsin..

 

Tarih: 9 Haziran 2005, 22:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

manuel ayarlari ogrenmen zaman alacaktir.. hangi aperture (f degeri) hangi shutter'da (enstantane..) cekecegini ogrenmelisin.. kisa bilgi:
av modundayken makinen aperture degerini kendi belirler.. tv modundayken de shutter'i.. manuel de sen ikisini de secersin.. en uygun aperture-shutter ile dogru pozlanma saglamak icin bviewfinder'dan baktigin zaman -2 ile 2 arasinda degisien yerin 0'a gelmesi gerekir.. p modunda ise makine her iki degeri de kendi belirler.. ama sen yine main dial ile (shutter dugmesinin ustundeki sey) degisik kombinasyonlar olusturabilirsin.. eger ki fotograflarin
da daha cok alan net ciksin istersen dusuk apertiure degerlerinde (f degeri yuksek rakamli) cekim yapmalisin.. yuksek aperture'datyken makinen ancak o kirmizi noktanin geldigi yeri net cikarir diger yerler bulanik cikar.. yuksek rakamli bir f degeri secersen bunu izlemek icin lens cikarma dugmesinin hemen altindaki dugme ile yapabilirsin.. DOF (depth of field) ile.. ne kadar karanlik olusursa o kadarlik alan focus'da olacaktir demektir..
dedigim gibi focus noktalarinin uzerine getirmeye calis ve f degerini gozlemle bulaniklik olmasin diye.. focus yapildiktan sonra da hafifce shutter'a dokun..
3)yakinlastirma dugmeleri saana sadece cektigin fotograflari gozden gecirirken isine yarar.. sol tarafdaki play dugmesine bas.. sonra cektigin fotograflar karsina cikacak.. eger ki info dugmesine basarsan sana uc degisik secenek verir.. birinde tam ekran ve hic bilgi vermez fotografin yaninda, digerinde ise az bir bilgi ve fotograf, sonuncusunda ise kucuk bir fotograf ve histogram ve bilgi verir.. sag ust kosedeki dugmelerle yakinlastirabilirsin..

 

Tarih: 9 Haziran 2005, 23:00 - İp: yok
erkan07
erkan07 (üye)
İstanbul / Amatör

çook teşekkür ederim
makinayı senin sayende biraz çözdüm tabi daha bir sürü öz vardır ama zamanla öğreneceğim tabi
~erkayalardaki kılavuz türkçe mi?fiyatı ne kadardır?

 

Tarih: 10 Haziran 2005, 00:29 - İp: yok
  • 1