raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

Canon 500d Çektiğim Fotoğraflar...







Arkadaşlar herkese selamlar.Bildiğiniz gibi 2 ay önce Canon 500D aldım.Fotoğraf bölümüne yükleyince pek eleştiri olmuyor ve hepsinin yayınlanma şansı olmuyor.Birde hangi makineyi alayım kararsızlığında kalanlar içinde bir referans olabilir bu fotoğraflar.Fotoğrafların hepsini kit lens ile çektim.Bir oynama yok.Raw'dan-Jpeg'e çevrildi.fotolar güzel olmayabilir.Henüz yeni başladım.İyi birisi çok daha güzel fotoraflar çeker bu makine ile bundan eminim.Sondaki araba ile bir açıklama yapmak isitiyorum.Durakta bekliyordum ve araba birden geçti ve süratliydi.Makine boynumda asılı,vizörden bakamadım.direk boynumda ya turarsa diye çektim.O yüzden kadraj öyle oldu.Her türlü eleştiriye açığım.Yanlış bölüme açtıysam kusura bakmayın.Başka uygun bir yer bulamadım herkese sevgiler saygılar...

Tarih: 12 Eylül 2010, 21:40 - İp: 217.***.**3.4
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Eklediğiniz fotoğrafların Netfotograf üyelerine nasıl bir fayda sağlıyacak anlıyamadım... Rastgele çekilmiş hiç bir görselliği olmayan kareler, muhtemelende bu konu kilitlenir... biraz araştırmayla sizdeki makinayala çekilmiş yüzlerce kare rahatlıkla bulunabilir...
Ne yazıkki galeriye eklenmiş fotoğraflara bol yorum almak kolay değil, yorum alma şeklide foruma fotoğraf eklemekle değil, güzel kompozisyon ve doğru teknikle çekilmiş seçilmiş fotoğrafları ekleyerek oluyor...
Galeriye eklenmiş fotoğrafları iyice incelemenizi daha sonra fotoğraf eklemenizi öneririm...

 

Tarih: 12 Eylül 2010, 23:28 - İp: 78.***.**1.33
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

Kerem bey nasıl bir fayda sağlayacağını anlamamanız çok normal.pek fazla forumda bulunmadığınız için olabilir bu.Sizin çektiğiniz fotoğraflar sanki birer fotoğraf abidesi gibi konuşup saçma bir şekilde öğüt vermeniz de çok garip.Çektiğim fotoğraflar şöyle bir fayda sağlayacak: sürekli olarak 500D alacağım ne derseniz,d3000 alacağım ne dersiniz,makine şöyle çekiyor mu vs. gibi konuların bol olduğu satın alma rehberi bölümüne bir bakın isterseniz.Burada en azından birisi bakıp yeni başlayan birinin bu makineyle nasıl foto çekebilidiği konusunda fikir sahibi olabilir.tabi anlayana.aynı zamanda bu eklenen fotoğraflar; rasgele çekilmiş hiç bir görselliği olmayan fotoğraflar değil; fikir edinmesi için insanların özellikle eklenmiş fotoğraflar.günışında çekilmiş,akşam üzeri çekilmiş,karanlıkta çekilmiş,porte çekilmiş,siyah beyaz çekilmiş.bunları özellikle ekledim.tabi anlayana!ama tabi haklısın genelde herkesçe bakıp geçmek ve gerekesiz konu açmak daha mantıklı.
bunun yanında galeriye fotoğraf eklemek kolay olmayabilir buna sözüm yok.istersen sen bir dikkatlice bak bakalım hangi yorum alan fotoğraf senin o dediğin doğru kompozisyon ve doğru tekniklerle çekilmiş.kusura bakmayın ama genelde yorum alan fotoğraflar bayanların çekmiş olduğu fotoğraflar.o kadar foto var ki çok sıradan olmasaına rağmen ''harika kare,güzel kadraj,tebrik ederim vs..'' gibi gerçek dışı yorumlar almışherhalde senin çektiğin fotoğraflar da ''güzel kompozisyon ve doğru teknikle çekilmiş fotoğraflar'' olduğu için o kadar çok yorum almışlar!
Son olarak sitede yönetici filan değilsin kendi kafana göre konu kilitlenir gibi saygısızca konuşma.Herkes görevini biliyor.Ben yazımda sevgi ve saygıyı özellikle belirtmekteyim sende saygılı kelimeler seç...
Bu arada; tavsiyelerniz için teşekkür ederim.ÜSTAD!!!

 

Tarih: 13 Eylül 2010, 01:02 - İp: 217.***.**3.4
coldmountain
coldmountain (üye)
İzmir / Amatör

Sn. Kerempekin kardeşim, yaptığın yorumun bana göre pek anlaşılır tarafı yok. Yeni kullanıcı ve acemi olduğunu ifade eden fotoğraf heveslisi bir kişiye, fotoğraf sanatı açısından enstantane, ışık, kadraj, kompozisyon ve teknik olarak açıklama getireceğine, adeta o makineyi aldığına pişman etmeye çalışmışsın.
Eleştirme ve yorumda bulunma hakkını kendisinde gören birisi öncelikle aklı selim, olgun ve yapıcı olmak durumundadır. Olumsuz bir yorum bile ifade tarzıyla, fayda içermeli, moral vermeli, kırıcılıktan uzak olmalıdır. Doğru teknik ve üstün performansla fotoğraf çektiğinden emin olanlar yorum beklemez, ilham kaynağı olabilmek açısından eserlerini sergilerler. Sanatçının komplekslisi ise her bakımdan tatmin edilmeyi bekler fakat bunları eleştirmek yerine alkışlamak için erdem sahibi kişiler olarak bazı yönleri görmezden gelmeliyiz. Aklıselim sahibi olduğuna, özür ifadesiyle birlikte gerçekte ne anlatmak istediğini daha akılcı bir şekilde ifade edebileceğini düşünüyorum. Sağlıcakla, saygılarımla.

 

Tarih: 13 Eylül 2010, 14:26 - İp: 85.***.**9.161
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

nazik yorumunuza karşılık çok kısa açıklamaya çalışıyım ve bu konudaki son mesajım olduğunu belirtiyim;
1. Arkadaşımız fotoğraflarının fotoğrafların gerçek eklenme yeri olan galeride fazla yorum almadığında şikayetçi ve bu sebeple fotoğraflarını yorum yapılması için foruma ekliyor.
2. Eklediği fotoğrafların kendi kullandığı makinadan almayı düşünenlere fayda sağlıycağını düşünüyor.
Benim şahsi görüşümde fotoğraf ekleme yerinin forıum olmadığı ve eklediği fotoğrafların kimseye bir yararı olmıyacağı... bu görüşlerimde herhangi bir değişiklik yok... birisi çıkarda hayır ben bu fotoğraflara bakarak olumlu satınalma kararı verdim derse o zaman özürlerimi şimdiden kabul edin...
saygılarımla...

 

Tarih: 13 Eylül 2010, 14:59 - İp: 85.***.**3.36
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

Bu makineyi aldığım zaman mümkün olduğunca çok fotoğraf yayınlamam gerektiğini söyledim.ve öyle de söylediler üstelik forumda fotoğraf yayınlama yeri sadece o galeri bölümü değil.istersen biraz karıştır forumu herkes fotorafına yorum bekler, yalnız benim beklediğim bütün yorumların olumsuz,yol gösterici,eğitici yorumlar olmasını beklerim.yani çok iyi bir foto bile çekmiş olsam birinin bana bir hata bulup söylemesinden yanayım.bu ayrı bir şey elbette.ekleme sebebimin bu olmadığını açık ve net söyledim ben zaten.sürekli bu saçma kelinin üstünde konuşup durma.çok rahatsız olduysan bakmaz ve yorum yapmazsın.çok insanın olduğu yerde tartışma elbette kaçınılmazdır.yalnız olumlu düşünceyle açılan bir konuyu tartışma durumuna düşürme.çok şikayetçiysen forum yöneticilerine söyleriZ, silerler... bye

 

Tarih: 13 Eylül 2010, 17:31 - İp: 92.***.**6.188
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kerempekin anlamsız bir tepki vermişsin malesef.

galeri kişilerin fotograflarını ekledigi ve yorum bekledigi bir mecra,burada photoshoptan gecmiş fotograflar cogunlukta.
galeride yayınlanmıs foografların yuzde 95i makine hakkında bilgi vermekten uzaktır.
cunku en basitinden kontrast saturation gibi duzeltmelere maruz kalmıslardır.
--------

biraz araştırmayla sizdeki makinayala çekilmiş yüzlerce kare rahatlıkla bulunabilir...


o yuzlerce kareyi kim ekliyor?
yine boyle kullanıcılar.

-----------
forumda bir makine baslıgı altında, amator kullanıcı adı altında işlemden gecmemiş ham fotograf yayınlamanın faydası nedir peki?
makine alacak "amator" kullanıcılar bu makinenin amator ellerden ham nasıl fotograflar cıkardıgını gorme sansına ulasır.
lensin amator ellerdeki etkinligine vakıf olur.
yani galerideki allanmış pullanmıs fotograflardan cok daha faydalı.



keşke herkes kullandıgı makineyle cekilmiş ham fotograflarını eklese makinesiyle ilgili bir konu baslıgı altına da insanlar birbirinin birebir aynısı onumu alsam bunumu konularından vazgecse.
bu daha once pentax ve sony modelleri için yapılmıstı, bundan sonra yapılmaması için bir nden gormuyorum.


degişik ısık kosulları altında makinenin beyaz dengesi,af performansı, iso basarımı hakkında fikir verecek fotograflar faydadır.
burası bir forum.

bu arkadasımız bu konu altına bugun bunları ekler.
iki hafta sonra baska fotograflar ekler.
bir ay sorna baska fotograflar.
gelişmesini gozlemleme sansı dogar.
aynı sekilde amator kullanıcılar bu makineyle ilk basta bunlar yapılırken, sornadan aynı ekipmanla nasl daha iyi işler yapılmıs gorurler.
tabi bunun içinde arastıran gozlemleyen kullanıcılar lazım.
......

uzun lafın kısası, buradan yardım almış ve kendinden sonrakilerede bir tutam faydam olsun diye dusunmus birine bu sekilde yuklenmek anlamsız.





--------------------
raulgs
fotografların
enstantane diyafram bilgilerini
beyaz ayarı modunu
focus modunu
vs. bilgilerini yazarsan daha faydalı olur.
yukledigin fotografların (ilk fotograf gibi) nispeten "nitelikli" ve mutlaka "ham-işlenmemiş" olmalarına dikkat edersende daha dikkat ceker.

 

Tarih: 14 Eylül 2010, 00:50 - İp: 92.***.**7.43
akdenizli_33
akdenizli_33 (üye)
İçel / Amatör

merhabalar.
Kerem pekin arkadaşımızın eleştrisi biraz ağır geldi.yeni bir arkadaşımızn hevesini kırmamak ve daha iyiye gitmek adına daha farklı izah edebilirdi.
Gaijin arkadaşımız çok güzel konulara temas etmiş kendilerine katılıyorum..
raul gs21: olumlu yada olusmsuz tepkiler sizedaha iyiye daha güzele doğru kamçı olmalı.Eleştriye karşı eleştriniz biraz sert olmuş daha mülayim bir tavır olabilirdi diye düşünüyorum.
Başarılar dilerim.

 

Tarih: 14 Eylül 2010, 02:32 - İp: 85.***.**9.104
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar.Uyarılarınızı okudum.Aynen dediğiniz igibi yapacağım.Bundan sonra çektiğim fotoğrafları bu başlık altında toplamaya çalışacağım.Aynen dediğiniz gibi bütün bilgileri yazacağım.Bunda yazmak aklıma gelmedi nedense herkese sevgiler,saygılar...hepinizi seviyorum...

 

Tarih: 14 Eylül 2010, 09:55 - İp: 92.***.**6.188
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

Herkese selamlar bugün biraz fotoğraf çekme şansım oldu.Adana Ulucami ve çevresinde toplam 121 kare fotoğraf çektim ve 14 kareyi sizinle paylaşıyorum.Her yoruma açığım Benim gibi yeni arkadaşlara makine hakkında fikir edinmesini sağlayabilirsem ne mutlu bana...
Fotoğrafların tamamını 15 Eylül günü 17.30-18.30 saatleri arasında AV modunda çektim.Fotoğraflar Auto Focusta ve raw olarak çekildi.hiç oynama yapılmadan(2'si hariç,belirteceğim) jpege çevrildi ve ardından 1024/768(daha küçük yapmam gerekiyorsa lütfen söyleyin) boyutunda küçültüldü.Son olarak ''Picture Style'' olarak ''cyrus'' nikli bir arkadaşın yaptığını kullandım.Standart moddan aşırı bir farkı yok.sadece renkler daha doygun...


Estantane : 1/4000
Diyafram : 3,5
Beyaz Ayarı : Auto
ISO : 400


Estantane : 1/10
Diyafram : 3,5
Beyaz Ayarı : Auto
ISO : 800


Estantane : 1/25
Diyafram : 3,5
Beyaz Ayarı : Auto
ISO : 400


Estantane : 1/100
Diyafram : 7,1
Beyaz Ayarı : Günışığı(Daylight)
ISO : 100


Estantane : 1/6
Diyafram : 7,1
Beyaz Ayarı : Gölge(Shade)
ISO : 100
NOT: Bu fotoğraf aşırı parlak çıktı.Poz değerini -1,5 olarak düzelttim...


Estantane : 1/30
Diyafram : 7,1
Beyaz Ayarı : Auto
ISO : 100

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 01:50 - İp: 92.***.**4.41
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı


Estantane : 1/25
Diyafram : 7,1
Beyaz Ayarı : Auto
ISO : 100


Estantane : 1/25
Diyafram : 7,1
Beyaz Ayarı : Günışığı(Daylight)
ISO : 100


Estantane : 1/25
Diyafram : 5,6
Beyaz Ayarı : Günışığı(Daylight)
ISO : 100
Picture Style : Monochrome(Siyah/Beyaz)


Estantane : 1/8
Diyafram : 6,3
Beyaz Ayarı : Günışığı(Daylight)
ISO : 100
Picture Style : Monochrome(Siyah/Beyaz)


Estantane : 1/20
Diyafram : 5,6
Beyaz Ayarı : Günışığı(Daylight)
ISO : 100
Picture Style : Monochrome(Siyah/Beyaz)

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 02:02 - İp: 92.***.**4.41