tturgutt
tturgutt (üye)
İstanbul / Amatör

Biraz Acemilik Ama Sınırsız Merakla

yaklŞık 2 ay Önce kodak dx6340 makine aldım, iki sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim...
1-sarj edilebilir pil olarak kodak'ın orjinalini deĞilde baska bir pil ve makinesini almıstım acaba bu yuzden mi uzun ugraslarla doldurdugum pil tek gunde bitiyo?? yani kodak pil alsam daha fazla verim alabilirmiyim?
2-Çekim konusundada epey muzdaripim, mesela menüde iso denilen sey var sonra -2,00 dan +2,00 a kadar ayarlar var bu tip ayarlar fotografın daha guzel cekmek iÇin olduĞu aŞikar yalnız hangi ayar hangi Çekim iÇin olduĞunu biri bana sÖyleyebilir mi?? teŞekkür ederim saygılar...

Tarih: 30 Kasım 2004, 11:47 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

pillerinizin kaç miliamper olduğunu bilmiyorum ama varta nın 2100mah lik pillerini kullanabilirsiniz iso konusunda mümkün olduğunca düşük rakama sahip isoyu seçmenizde fotoğrafın temiz görünmesi açısından fayda var +2 -2 lerde poz telafisidir şayet fotoğraf çok karanlıksa + lı değerler çok aydınlıksa - li değerlere sahip rakamlarla ayralamalar yapılabilir fakat bunun ne olduğunu tam manasıyla anlayabilmeniz için bir kitap edinmenizi önerebilirim ya da internette bu konuların anlatıldığı yerlerden faydalanabilirisniz

#kobra' tarafından 30.11.2004 17:14:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 17:16 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

homer yayınlarının "doğada fotoğrafçılık"adlı kitabını al...

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 17:26 - İp: yok
tturgutt
tturgutt (üye)
İstanbul / Amatör

kobra ve murat 856 teşekkür ederim... pillerin tavsiye edilen amperi, 2300mA iso konusunda tavsiyelerini tutucam kobra, teşekkürler...

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 09:45 - İp: yok
denizci
denizci (üye)
İstanbul / Amatör

İyi günler tturgutt,

Kodak ın sitesinden makinanızla ilgili kullanım kılavuzunu bulabilirsiniz.

http://wwwtr.kodak.com/TR/tr/consumer/kodakDX6340.shtml


Ayrıca aynı sitede fotografın ipuçları diye bir bölüm var.İncelerseniz yararı olur kanısındayım.

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 10:16 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğafın temel bilgilerini öğrenmeden, ana kurallarını uyguulamadan iyi fotoğraf çekmeniz mümkün değildir.. Makinanın + ve - ayarları, ışığın dengesiz olduğu durumlarda az veya çok pozlandırma için kullanılır; mesela gece flaşsız olarak ışıklı bir konuyu çekerken (-), kışın karda olduğu gibi ışığın fazla geldiği bir konuda ise dengelemek için (+) değerler gerekebilir..

 

Tarih: 15 Aralık 2004, 07:54 - İp: yok
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

Öncelikle ben bu sayfayı bugün keşfettim. Ama fotoğraf konusunda epeyce meraklıyım ve uzun süre buradayım. Neyse fazla uzatmayayım.

Pil konusunda sana ucuz tavsiyem olacak. Eğer hala almadıysan. Ben İstanbul'da oturuyorum ve GP 2300mA bir çift pili 6,5YTL'ye aldım. Şarj aletim önceden vardı. 1,5 saate kadar şarj edebiliyorum ve kolay kolay bitmiyor. Dayanıklı pil üretiyo bu GP firması, Kodak'a gelince iyi ama pil için o kadar para etmez diye düşünüyorum. Unutmadan GP'nin orjinal hızlı şarj aletleri biraz pahalı ama acelem yok dersen 8 saatte şarj edenleri 4 pille birlikte 20-25YTL ye satılıyor.

Diğer soruna cevap veremiyeceğim. Benden önce arkadaşlar gereğince bilgilendirmişler.

 

Tarih: 21 Ocak 2005, 00:09 - İp: yok
tturgutt
tturgutt (üye)
İstanbul / Amatör

meraklisi tesekkur ederim aradigim cevaplarin buyuk yuzdelik dilimini cevapladin saol pil ald1m markasida:c.f.l yalniz hiç ama hiç memnun degilim nededigimi anlamissindir en olmadik yerde bitiyolar, ehh acemilik iste bidahaki sefere arastirma tapip alicam bitane iyi gunler iyi bayramlar... arkadaslar hepinizin bayraminida kutlarim.

 

Tarih: 21 Ocak 2005, 13:26 - İp: yok
  • 1