metincetiner
metincetiner (üye)
İçel / Amatör

Bir Kaç Sorum Olacak

üstadlarım çok çok yeniyim ufak tefek araştırmalarm olyor ama yinede sorma geregi gördüm,

öncelikle makinem:

canon 550 D 15-55 lens

--

üstadlarm:
1- uzaktaki bi insanı odaklayamıyorm tek onu çekemiyorum yani bu uzaklık okadar çok aşırı bi uzaklık degil yani 1-2 metreyi bile odaklayamıyorm bilgi eksikliginden .

2- örnegin bi insanı çekicem ama fotografta adamn biraz sağda ya da solda farketmez fotografın kenarında olmasını istiyorm adama odaklanıp yan taraftaki manzaranında arka planda olmasını istiyorm ama beceremiyorum

3- lensimin ucuna ismini hatırlıyamicam ama macro için aparat takmak istiyorum ama nasl seçicem bilmiyorum çok maliyet istemiyorum açıkcası hobi olarak yawaş yawaş kendimi geliştirmek istiyorm hepsi bu onun için beni tatmin edicek aparatların olması yeterli lens olarak 18-55 yetmiyor ama şimdilik idare etcez artık ama makro için lensin ucuna aparat takarsam o şekildede bir süre idare ederim diye düşünüyorm.

şimdiden teşekkürler

Tarih: 31 Ekim 2010, 18:38 - İp: 78.***.**7.223
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ilk iki soru için kullanım kılavuzunu okuyun

3. soru için gittigidiyor gibi bir siteye girip canon uyumlu close up lenslere bakın

 

Tarih: 31 Ekim 2010, 18:56 - İp: 92.***.**6.77
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

Lensin ucuna değil de arkasına takın. Makro tüplerinden bahsediyorum. Close up filtre kullanmış biri olarak çok tatmin olduğumu söyleyemem. Ayrıca netliği ciddi derecede bozan bir unsur. Tabi kalite kalite değişiyor, benim ki çok kaliteli birşey değildi. Makro tüpü diye aratırsanız forumda bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Tarih: 31 Ekim 2010, 20:28 - İp: 92.***.**1.46
urun
urun (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba, bende 450d kullanıcısıyım ilk iki sorunuza yanıt vermeye çalışcağım,
ilk sorunuz için biraz daha detay verebilirmisiniz? objektifiniz af modunda olduktan sonra sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
ikinci sorunuz için yarıdımcı olmaya çalışayım:öncelikle lensinizi otomatik netleme(AF) moduna getirin, makina çekim modundayken, makinanızın sağ üstünde bulunan iki küçük düğmeden (altlarında mercek işareti var mavi renkte) sağda olana basın ekranda ve vizörde görebileceğiniz netleme noktaları çıkacaktır. (AF point selection) tahminimce auto select çıkacaktır, hemen ekranın yanındaki okların ortasında bulunan 'set' tuşuna bastıktan sonra oklar yardımıyla bu noktalardan birini seçebilirsiniz.
makro konusunda da sitede epeyce bilgi var forumda küçük bir araştırma yapmanızı önerrim

 

Tarih: 1 Kasım 2010, 15:00 - İp: 77.***.**5.53
metincetiner
metincetiner (üye)
İçel / Amatör

biraz geç oldu ama teşekkürler arkadaslar

 

Tarih: 4 Nisan 2012, 19:38 - İp: 85.***.**3.169
  • 1