elif80
elif80 (üye)
İzmir / Amatör

Bebek Çekimleri...


merhaba,
ben uzun süredir amatör olarak fotoğraf çekiyorum. ama bu uğraşımı ilerletmek istiyorum. sizlere 2 sorum olacak.

1. bebek fotoğrafları çekmek istiyorum acaba nelere dikkat etmeliyim.
2. canon s5 almaya karar bu makinenin siyah-beyaz çekme özellii var mı? ve bu makine sizce iyi bir seçimi mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim...

Tarih: 13 Ocak 2008, 04:58 - İp: 88.***.**4.107
elif80
elif80 (üye)
İzmir / Amatör

çok yeşekkür ederim 4designer4 gerçekten yararlı bilgiler edindim.

 

Tarih: 22 Ocak 2008, 23:12 - İp: 88.***.**8.139
semolina
semolina (üye)
İstanbul / Amatör

Bebekler icin neden flash kullanilmamali sorusunun cevabini kisaca soyle belirteyim.Flash veya ani isik irisin normal seviyesinden buyumesini sagliyor.Bebeklerde bu refleks henuz hemen gelisemiyor.Bu yuzden oldukca zararli bir girisim oluyor.Denenmemeli bile!Bunu kendinizde de deneyebilirsiniz isik alan bir ortamda gozlerinizdeki siyahligin karanlikta ne kadar buyudugunu gozleyebilirsiniz.Bunu hatta bazi fotolarda kirmizi cikan gozlerdede ayni durum sozkonusu.Kolay gelsin.Umarim guzel kareler yakalarsiniz.

bebek cekimi icin isik+tripod+komposizyon+kadraj ve denklasore hızlıca bir dokunus

 

Tarih: 6 Nisan 2009, 13:22 - İp: 78.***.**8.8
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Flas konusunda bebeklere zarar verdigiyle ilgili hic bir belirti/kanit yok. Ben fotografciyim, yegenimin binlerce kare fotografini cektim, ve gerektiginde flas da kullaniyorum. Flas gozbebeklerini buyutmez, tam tersi kuculmesi gerekir ama cok hizli caktigi icin goz kuculmeye firsat bulamaz. Zaten kirmizi goz de, goz bebeginin kuculmeye firsat bulamayip buyuk irisle yakalanmasindan ortaya cikar.

Eger flas cocuga zarar verseydi, sokaga cikip gokyuzune bakarken gozune giren gunesten de zarar gelirdi (hem de kat kat).. Direk gunese bakmasindan bahsetmiyorum, yukarda bir sey ararken (mesela kus, balon vs) bir anlik bakisindan bahsediyorum)

eger cocugun yuzune flas patlatmak istemezseniz (ki fotograf acisindan da cok guzel cikmaz), o zaman tavandan yansitmayi secebilirsiniz. Bunun icin en ideali harici bir flas unitesidir aslinda, cunku kafasi donebilir ve tavana dondurur, flasi oraya patlatirsiniz, ama eger makinanizin uzerinde flas varsa, o zaman yapilacak sey, o flasin onune 45 dereceyle bir ayna ya da beyaz bir karton tutmak ve gelen isigi yukari yansitmaktir. Simdiki makinalarin flaslari cok guclu, bu yuzden tavandan yansisa bile, yeteri kadar gucle patlayacaktir. Bakin surda adamin birisi kendisine yapmis bu aparattan: http://www.flickr.com/photos/25482569@N07/3174175439

bu arada diger arkadaslar da soylemis ama, ben de tekrarlayayim.. Kompakt makinalar (S5 gibi) iyi isikta ve kucuk bebeklerde (yatirirsiniz, yatirdiginiz yerde durur) ise yararsa da, cocuk buyudukce ve isik azaldikca (yani ic mekan aydinlatmasindan bahsediyoruz) iyi sonuclar vermezler. Bu yuzden ilerde kosturup oynayan cocugunuzu cekmek isterseniz, ucuzundan (mesela canon 350D ya da 400D) bir makina alip yanina bir de 50mm f1.8 objektif alip (canon'un en ucuz objektiflerinden birisidir, amerika fiyati 79 dolar ama tr de kac para bilmiyorum, gittigidiyorda 225 tl) en kotu isik kosullarinda bile guzel fotograflar cekebilirsiniz. Ustelik f1.8 demek, cocugunuz net, arka plan tamamen flu cikacak demektir.

Flaslarla ilgili daha detayli bilgi almak icin buraya tiklayabilirsiniz

Selamlar,

Melih

 

Tarih: 10 Nisan 2009, 02:48 - İp: 78.***.**5.195