canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Ayay Fotoğrafı

Merhaba bende takıntı yaptı lütfen yardım.Forumları okudum aldım makinemi dün akşam tripodumuda,süper dolunay bildiğiniz üzere...Çekmek istedim ne mümkün bi saat uğraştım ayarlarla her türlü denedim hep parlak.Ben şöyle pürüsüz cam gibi kraterleri falan olan bi ay resmi çekmek istiyorum.Makinem H1 neler yapmam gerekli???Yardımlar için teşekkürler..

Tarih: 19 Ağustos 2005, 16:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makinan ile ay fotoğrafı çekmek için tripoda gerek yok. Manuel ayarlarla çekeceksin.

http://www.netfotograf.com/galeri/fotograf.asp?foto_id=14126

burada çekilmiş bir ay fotoğrafım var.Sanırım beğeneceksiniz. Yanılmıyorsam 1/50 ve f-3.5 te 50 asada çekmişim.Bence çekilebilecek en iyi ay fotoğrafı oldu. Benim makina s2 titreşem önleme sistemi var.seninkinende var. Makinayı fazla sallamadan bu değerler ile çekebilirsin.tripoda gerek yok. Ayrıca dolunay çekersen kraterler gözükmez. Tam bu evrelerde çekildiği zaman kkraterler görünüyor.Benimkinde ayrıntılı biçimde gözüküylor. Hatta netlik ve ayrıntı açısından sitenin en iyi ay fotoğrafı .

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 00:24 - İp: yok
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Merhaba bende zaten sizin çektiğiniz ve hasanbeyan'ın çektiği ay resimlerini gördükten sonra takıntı oldu.Ay,dolunay halinde iken çekmenin imkanı yok sanırım yani bu kraterlerin gözükmemesi derken aşırı parlak çıkmasını kastediyorsunuz değilmi?Bütün ayarları denedim vizörden bakınca da çekincede çok fazla parlak unuttuğum bi kaç nokta mı var acaba diye düşündüm.Neyse dolunay olmayan ay çekicez o zaman mecbur.Bugün yarın denerim teşekkürler..

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 20:40 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sayın abim dolunayda çekersin.sana gönderdiğim ayarları denedinmi.Manuelde çekeceksin. verdiğim ayarları dene .Olmazsa 1/50 yi 1/100 yap, olmazsa 150 yap dene muhakkak başaracaksın.Makina buna müsait.Olmaması için bir sebep yok.

 

Tarih: 21 Ağustos 2005, 03:00 - İp: yok
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Sayın hocam sonunda çektim ve fazlaca acemi olduğuma artık inandım.Ben aperture modunda debelenip durmuşum ilk gün meğer manuel de çekmem gerekiyomuş dediğiniz gibi tripotsuz çektim sonuç kötü değil ama daha çook yol almam lazım.Galeriye ekledim çektiğim bir ay resmini ama ikinci hatta üçüncü sınıf oldu,daha güzelini çekip ekliycem mutlaka.Bende bu süper ay çekme fikri takıntısını edindirdiğiniz için ayrıca teşekkürler..(Ama ay da çekilmiyecek gibi de değil ki acayip gizemli ve harika)

 

Tarih: 22 Ağustos 2005, 04:42 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Amin amin olur inşallah.Sabır sabır sabır.

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 00:27 - İp: yok
alimallah
alimallah (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Pazarbey,
Bir direğin tepesine leylek konmuş. Ben de ay ile leyleği tam hizalamışım ve görenlere işte bu detirtecek bir fotograf çekmeye çalışmışım.
Sonuç; ayın parlaklığı içinde kenarları keskin olmayan ve ben söylemezsem o varlığın leylek olduğunun kimse tarafından bilinememesi.
Hele bir de bu işe el at dostum. [>:D

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 13:43 - İp: yok
  • 1