lùinwe
lùinwe (üye)
Ankara / Meraklı

Astrofotoğraf Ve Fotoğrafçılğa Giri

Herkese mrb,
Fotoğrafçılığa başlamak isteyen, ama nerden, nasıl başlayacağını henüz bilmeyen biriyim. Benim asıl amacım astrofotoğrafçılık. Hem fotoğraf makinaları hakkında hem de genel olarak fotoğraçılık hakkında bilgimin olması lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Belki kaynak tavsiye edersiniz. Aslında yalın bi dille anlatımı tercih ederim. (Şu an kullanılan tüm terimlere yabancıyım, hiç bi şey anlamıyorum. )

Ayrıca bi fotoğraf makinası almak istiyorum. digital bütçemi aşar. İkinci el düşünüyorum. Sanırım sitede bu tip ilanlar da vardı. Biraz yardımlarınızla nasıl birşey alacağıma da karar veririm.

Şimdiden herkese Teşekkürler...

Tarih: 19 Ağustos 2005, 10:43 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Öncelikle bir kursa gitmeni veya fotoğraf kitaplarından faydalanmanı öneririm. Çünkü fotoğrafçılıkta burda anlatılamayacak kadar fazla detay vardır. Bütçeni belirtirsen makine konusunda daha fazla yardımcı olunabilir. Mutlaka Reflex ve manuel ayar imkanı olan makineler tercih etmelisin. Makine dışında değişik lenslere de ihtiyacın olabilir. Ama ilk etapta öğrenmek için 35-70mm gibi bir lens işini görür. Fotoğraf daha çok çekim yaptıkça tecrübe kazanılan bir olay. O yüzden makine edinip bol bol çekim yapman (mümkünse bu işi bilen biri ile beraber) seni geliştirecektir. Astrofotoğraf için ise odak uzaklığı daha büyük lenslere ihtiyacın olacak fakat ilk etapta bunlara girmen gerekmez çünkü maliyetlidir. Bunlar dışında daha dar kapsamlı soruların olursa mail atabilirsin. Yardımcı olurum.
[email protected]

Kolay gelsin

 

Tarih: 19 Ağustos 2005, 12:04 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bunu niçin bizim gibilerin bütçesnin yeteceği makinalar almak imkansız.Ay haricinde en yakın bir gezegen bile normal bir teleskopla boncuk tanesi kadar görünüyor.Bu nedenle yüksek fiyatlı, slr makaların bağlandığı bir teleskop şart.tabi teleskopta.Bence sen bu sevdadan vazgeç.

http://www.netfotograf.com/galeri/fotograf.asp?foto_id=14126

bu fotoğraftakie gibi bir ay çekmek istiyorsan eğer 12x optik zoomlu canon s2 alman yeterli.Bende 1.5 telekonvertörü var.18x oluyor.fotoğraf 12x ile çekildi.Bundan ilerisi fazlasıyla pahalı.

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 00:33 - İp: yok
lùinwe
lùinwe (üye)
Ankara / Meraklı

alobar, bi fotoğrafçılık kursu ii olurdu ama şu aralar olmaz. bu yüzden kitap okumak en iyisi. Tavsiye edeceğin bir kitap varsa sevinirim.
aslında bütçem oldukça kısıtlı ama genişletirim, ayarlarım. zaman gerektirir ama değer bence. aslında bu piyasayı çok bilmiyorum; yine de 300 den çok beni sarsar, belki 500 fln..
bu arada sorduğum soru çok kapsamlı haklısın. Sanırım öncelikle fotoğraf makinaları hakkında bilgi almalıyım. Örneğin 35 mm lens demişsin. ne olduğu ve ne işe yaradığı gibi? (bilgisizliğimi mazur görün)

pazarbey, vazgeç demişsin. sen vazgeçer miydin? Bence mücadele etmek daha iyi. Önce en basidinden başlarım, sonra geliştiririm. bi de bildiim kadarıyla poz süreleri de ayarlanarak sadece gezegen değil meteorlar da çekilebilir sanırım. Ancak dediğim gibi sıfırdan başlıyorum. slr foto. mak., optik zoom gibi kelimelere alışkın diilim. Biraz açıklar mısın. Astrofoğrafçılık için slr makina duymuştum ama nedir bilmiyorum. (hele telekonve... hiç sormıyım )

Saygılar...

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 01:49 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Burada bazı kitap isimleri mevcut. Bazıları fotoğraf teknikleri ile ilgili. Bunları araştırabilirsin. Astrofotoğrafçılıktan vazgeçme tabiki ama yakın zamanda buna başlayabilmeyi de umma. Öncelikle fotoğrafçılıkta bir yerlere gelmen gerekiyor. Makine konusunda ise eğer analog düşünüyorsan Canon A1 olabilir. Ama başlangıç için zenith ile bile başlayabilirsin. Zaten bu işte ilerledikçe elindeki ekipmanı sürekli yenilemek isteyeceksin (Tabi aranda duygusal bağlar oluşmamışsa ). Dediğim gibi istediğin zaman mail ile bana ulaşabilirsin.

 

Tarih: 20 Ağustos 2005, 11:43 - İp: yok
  • 1