guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

Arka Planı Flu Çıkarmak...

merhabalar;
ben fotografcılıga yeni yeni merak saldım ve makinamla devamlı resimler çekerek öğrenmeye çalışıyorum...
şimdi ben bir nesneye odaklanıp arka planı olabildiğince flu cıkartmak istyorum.bunu aperture ile yapabileceğim gibi bir düşünce var ama birde sizden öğrenmek isterim.bana bu konunun püf noktalarını verrirseniz sevinirim.
teeşekkür ediyorum.

Tarih: 8 Ekim 2004, 00:39 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

diyafram ayarını rakam olarak en küçük değere getir

 

Tarih: 8 Ekim 2004, 04:05 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sn.Kobra'nın yazdığı + zoom yap.

#suysal1' tarafından 08.10.2004 09:10:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ekim 2004, 09:10 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

İşte bunlar kursa gitmenin faydalı yanları.Hiçbir kitapta ders notunda,çok temel birşey olmasına rağmen,ne yaparsanız arka planın flulaşacağı yazmıyor(En azından ben şimdiye kadar görmedim)Bunun gibi daha çok şeyle karşılaşacaksın.Bir kursa gitsen iyi edersin.
Diyaframı açmak yani sayısal değeri düşürmek doğru.Ancak fotoğrafı geniş açı bir objektifle çekiyorsak istenilen flulaşma gerçekleşmiyecek ve arka plan flu değil sadece netsiz görüntülenecektir.Arka plan flulaştırılırken çok sık yapılan bir hata vardır.İnsanlar bunu arka planı temizlemek için kullanıyorlar.Yani arkadaki gereksiz,kirlilik yaratan nesneleri ortadan kaldırmak için kullanıyorlar.Oysaki arka planın flulaştırmanın amacı konuyu ön plana çıkartmaktır.İlgi noktasının, dağılmasını önlemek,dar bir alana toplamaktır.Çektiğimiz fotoğrafların arka planla bütünlük içerisinde olması gerekir.Bu söylediğim hatayı siteye yollanan fotoğraflarda da görüyorum.
İki örnek söyliyeceğim ve aradaki farkı sen düşün...
1-Bir portre çekiyorsunuz.Arka planda elektrik direği,araba,çanak anten vs var.Arka planı da diyaframı açarak flulaştırıyorsunuz.Ancak bunlar bulanık ta olsa geometrik olarak belli oluyorlar.
2-Kalabalık bir cadde,küçük bir kız.Kızın yanından geçen herkez onun neredeyse iki katı uzunlukta.Kızın boy hizasına iniyorsunuz.Diyaframı açıyorsunuz.Arka planda onlarca bacak flu.Kız net.
Bunları yazdıktan sonra aklıma geldi.Fotoğraf dergisinin son sayısında Son Kare bölümüne bak...

 

Tarih: 9 Ekim 2004, 18:26 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

"homer yayınları"nın "doğada fotoğrafçılık"adlı kitabını al çok şey öğreneceğinden adım gibi eminin fiyatıda uygun 10 milyon

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 18:03 - İp: yok
  • 1