sayginm
sayginm (üye)
İstanbul / Amatör

Arka Plan Flu Nasıl...

arka planı aynı makinenin portre özelliğindeki gibi hatta daha fazla nasıl flu yapabilirim?!?hangi ayar ile bunu ayarlarım.. öndeki nesne net arka flu olacak şekilde?!?

Tarih: 8 Haziran 2004, 13:06 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

özetle maksimum diyafram açıklığı ile maksimum objektif aralığı kullanmalısın

 

Tarih: 19 Haziran 2004, 23:47 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

en iyi şekilde öğrenmek istiyorsan homer yayınlarının "Doğada Fotoğrafçılık"adlı kitabını al bende var onu tamamen okursan daha bilmediğin çok şey öğreneceksin bu arada bende ç.kalede oturuyorum

 

Tarih: 21 Haziran 2004, 21:13 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bu flu'luğun kalitesi birde diyaframın yaprak sayısıyla ilgili.

 

Tarih: 25 Haziran 2004, 14:03 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

makinende manuel focus özelliği varsa, öndeki nesneye focus yaparak arkanın bulanık çıkmasını sağlarsın.

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 12:32 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Tabiki hertürlü makinayla bir yere kadar yapmak mümkündür. Bu otomatik makinalarda Portre modu. Makro modu. Biraz uzaktaki 5-10 metre mesafedekileri cekmek arka planin flu cikmasini saglamak icinde makro modunda zoom yaparak olmasi mümkün. Arka planin flu olmasi diyafram acikligi ile nesne uzakligi arasinda orantilidir.Yada basitce manuel ayarlari olan bir makinada flu yapmak icin söyle bir yöntem izleyebilirsiniz. Yakin 1-10 cm makro cekim icin.Zoom yapmayiniz. Diyaframi en sonuna kadar aciniz.Genelde A dir.Rakam kücüldükce Diyafram acikligi artar.2-2,8-3,5-5,6-8-11 gibi.Shutter hizini birakin kendi yapsin.varsa mutlaka Makro modunu acin ( Lale yada cicek resmi) Tripod tavsiye edilir. http://www.netfotograf.com/galeri/fotograf.asp?foto_id=560 Portre cekimindede ayni yöntemi izleyiniz. Makro modda yine diyafram acik fotografini cekeceginiz kisiyi 6-7 metre mesafeden zoom yaparak cekerseniz daha hos oluyor.Arka kisim gayet flu cikiyor. http://www.netfotograf.com/galeri/fotograf.asp?foto_id=1055 Zoom yapmadan da cekebilirsiniz.Yüzdeki ayrintilar cok fazla belirginlestiginden tavsiye etmiyorum. Diyaframin acikligini azalttikca ( 8-11 e dogru aciklik azalir) arka planin netligide artar. Bu konuyla ilgili genel anlamda bir yazim olacak hazirlik asamasindayim.Umarim kisa zamanda bitirebilirim. Bol fotografli günler.
mfg

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 14:40 - İp: yok
  • 1