golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Acaba Nasıl Başardı?

http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=86120#e330704 Arkadaşlar öncelikle linkte göreceğiniz kuş resmi ki benim tahminim telekonvektörle çekildi.Sorum şu:
1-Telekonvektörde odaklamanın süresinin uzadığını duymuştum havada nasıl yakalayıp çekmiş olabilirler
2-Pan denen olay kullanılmış olabilir mi?
3-Eğer bu çekimdeki telekonvektörle yapıldıysa bunu nasıl başardı acabaBu işin sırrını bilen varsa çok sevinicemHerkese iyi çalışmalar ve saygılar......

Tarih: 14 Temmuz 2005, 13:43 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

golden,

verdiğin linkteki fotoğrafa baktım. bir siürü soru sorulduğu halde fotoğrafı çeken hiç bir yanıt vermemiş örneğin kaç metreden çekidi diye sormuşlar, tık yok!

Netlik başarılı, ona diyecek bir söz yok. (kaldı ki daha sonra PS de USM de yapılmış olabilir) Ama, kadrajın orjinal olduğuna dair bir kelime de yok. Yani, fotoğrafın orjinali daha büyüktür kadraj geniştir. Daha sonra, kuşun olduğu bölüm croplanmış olabilir diye düşünüyorum.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 14:26 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili ocaklilar ,crop olayı mantıklı fakat cropta olsa kuşu bir şekilde en azından kadrajın içine oturtması gerekiyor.Sonuçta oadaklaması güç olan bu telekonvektörle bunu nsaıl başarmış olabilir hala anlamış değilim açıkçasıYani bana çok zor geldide şansmı demek lazım tecrübemi?

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 14:57 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Tek bir poz çekerek yakaladığını düşünmüyorsun herhalde. Makineyi Continious moduna alır, şakada şukada makineli gibi tararsan eh, bir tanesinde vurabilirsin kuşu.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 15:08 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Şarkı gibi olmuş hani şak şuka Dediğin doğru seriye alıp tetiğe basmış pardon denklanşöre yinede netlik çok güzel tahminim yakınındaki başka bir noktaya önceden odaklama sağlayıp o noktadaki odaklama netliğine göre çekti biraz da şansın yardımıyla bu pozu yakaladı herhalde başka bir ihtimal yok gibi gözüküyor ama yinede yeni yorumlara açığım

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 15:29 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Niçin telekonvertör kullanıldığını düşündüğünüzü anlayamadım fotoğrafın bilgilerinde 400mm lik objektif kullanıldığı yazıyor çekim mesafesinide bilmiyoruz kaldıki 400mm objektif epey uzaktan çekime olanak tanır.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 16:29 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Sayın kobra telekonvektordan tam emin olmadığını tahmin olduğunu belirttim.Tabi insanın aklına birden telekonvektorla böyle bir pozu yakalayıp yapamayacağıda geliyorOcakliların dediği gibi sürekli çekimde telekonvektor kullanılmışta olabilir tabi.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 17:21 - İp: yok
  • 1