turkfan
turkfan (üye)
İstanbul / Firma

Teknosa Basıyor, Fotoğrafçılar Uyuyor

Teknosa Basıyor, Fotoğrafçılar Odası Uyuyor...
Türkiye'de Fotoğraf Stüdyoları her geçen gün kan kaybederken, fotoğrafçı başına düşen baskı adetleri her geçen gün azalırken, Teknosa 10 Kuruşa 10x15 fotoğraf baskısı yapıyor.
İstanbul,İzmir,Ankara,Trabzon,Gaziantep,Bursa,Mersin,Samsun illerinde bulunan bazı Teknosa şubelerinde neredeyse maliyetine fotoğraf baskısı yapılmakta.
Minilab'ı olmayan fotoğraf stüdyoları, bölgelerinde bulunan büyük fotoğrafçılara 10x15 baskıyı 17 kuruşa bastırıyorlar. Hal böyle olunca minilabı olmayan bazı fotoğraf stüdyoları sahipleri bile fotoğraflarını Teknosaya bastırıyor. Bu durum sektörün bütün oyuncularına da büyük zarar vermekte. Eğer Fotoğraf Stüdyoları konu hakkında sessiz kalmaya devam ederse, umudunu sadece vesikalık fotoğraf'a bağlamış bir çok küçük fotoğraf stüdyosu kepenk kapatabilir.
Fotoğrafçılar Odasının görevleri arasında yer alan, haksız rekabeti engelleme konusunda bu illerin fotoğrafçılar odasını göreve çağırıyoruz.
Yazı turkiyefotografstudyolari.com internet sitesinden alınmıştır.http://turkiyefotografstudyolari.com/fotografcilara-ozel/88-teknosa-basiyor-fotografcilar-uyuyor.html

Tarih: 26 Ocak 2011, 23:44 - İp: 85.***.**3.180
devrim1
devrim1 (Üye)
Kocaeli / Amatör

teknosa bir şeyi bedava dağıtsa ben onun kapısından içeri adımı mı bile atmam o kadar ayar oluyorum. kaliteli neyi varki baskısıda bi işe yarasın.
bırakın baskıyı teknosadan çengelli iğne bile alınmaz.

 

Tarih: 29 Mayıs 2011, 06:50 - İp: 88.***.**4.241
kuzey77
kuzey77 (üye)
Yalova / Amatör

teknosa basıyor fotoğrafcılar muşterilerini kazıklayamıyor

teknosa fujilab kullanıyor 10x15 malyet 0.5 krş satış fiyatı 10krş

fuji bayisi fotografcılarda aynı makıneden kullanıyor örneğin frontier 570 10x15 maliyet 0.5 krş satış fiyatı 50 krş kim olsa tekno sada baskısını yaptırır

fotoğrafcılar 10x15 50krş basarken teknosa 15x21 50 krş basıyo

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 01:18 - İp: 78.***.**5.97
tutunajans
tutunajans (üye)
İzmir / Firma

Sayın kuzey 77 efendi kim size söyledi maliyeti. 0.5 kuruş olduğunu? Ayrıca fotoğrafçı halde patates toptancısı değil perakende satıcıdır her bir fotoğrafta emeği vardır. kira verir vergi öder sosyal güvence için her ay devlete para yatırır vs. Bugün tuvalete giriş 50 kr fotoğraf 30 kr ise bir düşünmek gerekir.ayrıca baskıcılık diye bir meslek vardır ve her zaman renk düzeltmeli baskı otomatik baskıdan yurtdışındada daha pahalıdır.bu iş hakkıyla yapan insanlara saygı göstermek gerekir bilmem anlatabildimmi?öne sürdüğünüz fikirleri biraz araştırın isterseniz... 10x15 kağıdın baskı maliyeti yaklaşık 10 kuruştur. bu maliyete elektrik su dükkan kirası vergi masrafı kdv falan dahil değildir.tüm malzemeler dolar yada avro cinsinden fiyatlıdır. Yok siz ben kendi çıkarıma bakarım atar tutarım diyorsanız sizin bileceğiniz iş ama sizin işinizede birisi bu şekilde dil uzatsa herhalde memnun olmazsınız... Ayrıca doktora gittiğinizdede ne yaptınki muayene ücreti bu kadar yüksek maliyeti kaç para diye soruyormusunuz?

 

Tarih: 15 Eylül 2011, 13:00 - İp: 88.***.**0.194
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

kuzey 77 sen lokantaya girip çorbanın maliyetini soruyormusun... Sinema filmi için sinemaya ne kadar ödüyorsun.. sor bakalım maliyeti neymişş.. Bu konu dışardan göründüğü gibi değildirr.. içerde olmak lazım anlamak için onun için lütfen ezbere başkalarından duyduklarını burada satma.. İnsanları fotografçılara karşı kışkırtmış oluyorsun istemeden de olsa malesef fotografçılara olan güvenini kaybettiriyorsun müşterilerimizin... SAYGILAR örnek vermek istiyorum benim babam terzi 1500 tl ye takım elbiseyi dikiyor.. çok pahalı dimi ama ayda en fazla 3 takım elbise çıkarabilir.. 4500 topalmada ama 100 tl yede takım elbise var.. Sen babamın yerinde olsan bu işi yaparmısın.. 1000 tl kira , 1500 tl kumaş astar vb gibi masraflar geri kalanda zaten yol masrafı yemek elektirik gibi masraflara gitti evine para getiremedi pek bu adam ne iğnenin kıçına bakarak çalışıyor cevap verirmisin... Herhalde insanların kıçını kapatmak için değildir. hayat idame ettirsin diye dimi.. SAYGILARR...

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 12:06 - İp: 94.***.**6.43
beyatli
beyatli (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba

Yıllarca ytırım yapmadan kazanmaya çalışan arkadaşlar Tabiki zor durumda kalaçaklar
kendimizi geliştirmekten ve ustaca stüdyo işi yapamamaktan dolayı bu tür
fiatlara kafa yoruyoruz
normalda siz kaliteli fotoğraf verirseniz müşteri 0.10 kuruşada bakmaz
ama bizde yeni yeni elini kitap tutup araştıranlar olmaya başladı

eski den bir filmn emisyonu değiştiği zaman Türkiye de Film piyasan dan kalkacağına yakın aranmaya başlanırdı(cünkü bizim proffesyonal dediğimiz arkadaşlar ancak kalitesini anlarlardı)
bu yüzden Amatör fotoğrafcılık Afrika ülkelerinin bile gerisinde
Yani Teknosa gibileri rahatlıkla İş yapar bizim sokaklarda,bizde bu kalite varsa
Avrupa"da Marketler yarı fiatına iş yapar AMA labratuvarlar yine de işlerine Devam eder
Yani Biz kalitemiz ilede kendimizi göstermeliyiz,yoksa feryad etmek yetmez

saygılar

 

Tarih: 25 Eylül 2011, 21:56 - İp: 88.***.**6.123
esoes
esoes (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu arada mersin teknosa daki makina 01--- saat 16-17 arası baskıya açık ( banyoyu siz düşünün) kalite olur mu ....02--- 2 . defa gittim saat 17 gibi dümenden fotograf batıracam dedim makina bozulmuş :)) halada bozuk .... tşkler teknosa tşkler eleman :))

 

Tarih: 21 Kasım 2011, 00:26 - İp: 88.***.**3.173
doctorfo
doctorfo (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Aslında bu Teknosa meselesi değil. Teknosa bu makinaları almış alırken kimler yardımcı olmuş? Hangi distiribütör firmalar öncü olmuş. Hadi diyelim almışlar eee çalışacak işten anlayan fotoğrafçılar değil mi? Bu çalışacak insanlarada bir nevi iş kapısı değil mi? Hangi fotoğrafçı elemenına iyi davranıyor parasını günü gününe ödüyor. Herşey düzgün olmadığı içinde bu arkadaşlar bu tip yerlerde çalışıp haklarını alıyorlar.
20-25 sene önceleri bu işin en karlı sanatsal iş olduğu biliniyordu ve hiç kimse maliyetlerini hesaplamıyordu. Ne olduda bu denli hesapçı olundu bu meslek adına insanların kafasına saksı mı düştü. Öncelikle bizler kendi içimizde barışık yaşamayı öğrenmeliydik fakat öğrenemedik. Öğrenemediğimiz için de bu işin sonuçları bu seviyelere geldi.
Bundan sonra yaşantımız ne olursa olsun müşterilerimize güleryüzlü, tatlı dilli, hoşgörülü ve en kaliteli hizmetle çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca çalışanlarımızıda el üstünde tutup kinlenmelerini gerektirecek durum hal ve hareketlerden kaçınmalıyız. Çünkü hepimiz zamanında işçilik yaptık. Şimdi bakıyorum da bu meslekte işverenler kaç kişiyi emekli etmiş rahat bir yaşam sürmesine yardımcı olmuş, sayıları yurt genelnde çok az.
Son olarak yaşadığımız bir çok olayın sebebini bulmak için öncelikle aynaya bakmamız gerekiyor.

#doctorfo' tarafından 21.11.2011 12:27:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Kasım 2011, 12:06 - İp: 46.***.**0.161
dogafoto_doga
dogafoto_doga (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

kuzey77,sen bir fotoğraf stüdyosu nekadara mal oluyor biliyormusun dostum he,böle 10kr 20 kr deme istersen he,herkez bildiği işi yapıcak teknosa gibi elektronik satışı yapan yern ne işi var fotoğraf baskısıyla he,fırıncıya sor baayım bi ekmeğin yanında peynirde satıyormu,biraz saygınız olsun ya

 

Tarih: 28 Kasım 2011, 16:46 - İp: 78.***.**8.245
poziyeryengec
poziyeryengec (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

BABADAN OĞULA BİZ BU İŞTE EKMEK YİYORDUK YILLARDIR AMA BAKIYORUMDA BAZI MESLEKTAŞLARDA KADERLERİNE RAZI OLMUŞLAR ZATEN BU ÜLKEDE HERŞEY BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ GÜDEN ZENGİN YATIRIMCIYA TESLİM EDLİDİ PEKİ BU SANATA YILLARACA HİZMET ETMİŞ USTALARA VERİLEN DEĞER NEREDE İKİ İŞ ADAMI DOYMADIMI AÇTIĞI FABRİKALARDAN KAZANDIKLARI PARALARLA Kİ ŞİMDİ KÜÇÜK ESNAFIN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİLER BU TAMAMEN DERNEK VE ODALARIN PASİFLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR VE BU GİDİŞLE KÜÇÜK ESNAF KALMIYACAK .....

 

Tarih: 6 Aralık 2011, 10:57 - İp: 81.***.**8.192
kka023
kka023 (üye)
Kocaeli / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar 10 krşa kâr yapmayı bırakın zarar olacağını ve gerçek kaliteyi sağlayamayacaklarını biliyoruz. Bu deneyimden teknosada anlamıştır, artık bu fiyata devem edemez. Kağıt ve kimyasal bedava olsun bu rakam yine kurtarmaz. Bu makinaların çalışma şeklini tüm meslektaşlar biliyoruz. bakım masrafları + oparatörü + arızası + lazer ömrü + amortismanı + aylık enaz 300tl elektrik masrafı. teknosa bu makinaları aldığına pişman olduğunu düşünüyorum. başkalarına örnek olur bu iş öyle kolay değil...

 

Tarih: 15 Mart 2012, 23:19 - İp: 85.***.**0.180