bykaptan
bykaptan (üye)
İzmir / Amatör

Sony Up-dr150 Servis

Öncelikle Merhaba Arkadaşlar..
Bir Baskı Makinesiyle Karşılaştığımız Sorunu Sizlerle Paylaşmak ve Sizlerden Yardım ve Fikir Önerileriniz Bekliyorum.???

22.02.2006 Tarihinde “sony diğital photo printer up-dr150”modelini olan termal printerinizi işyerimize aldık.fakat 6 aylık kısa kullanım süresinde makina arıza yaptı.
22.08.2006 tarihinde arıza yapan cihazı satın aldığımız firmaya servis için gönderdik.
Gönderdiğimiz firmada bugune kadar hiçbir şekilde sorunumuz çözülmedi ve ilgisiz kaldık.
Hala makinamız yetkili serviste.Elimizde tüketici hakları mahkemesi kararı olduğu halde 3 yıldır işyeri olarak mağduruz.
Türkiye Dispirötörünüz olan “SONY EURASIA PAZARLAMA A.Ş” Türkiyedeki müşterilerine ilgisiz ve alakasız olduğundan biz firma olarak alışverişimizi bitirdik ve sony markasına güvenimiz kalmadı.Sizin Türkiye satışlarına izin verdiğiniz firmayı değerlendirmenizi davet ediyoruz.
Saygılarımla…

Bunun Sonuçunda Hayla Bizim Sorunumuzu Çözmek İçin Uğraş vermeyip ne yaparsanız yapın diye cvp alıyoruz.
Bilgilerinize....

Teşekkürler...

Mehmet BAKKAL
FOTO GENÇLİK
SINDIRGI /BALIKESİR
[email protected]


#bykaptan' tarafından 09.10.2009 09:59:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2009, 09:58 - İp: 78.***.**1.225
bykaptan
bykaptan (üye)
İzmir / Amatör

Bir Önerisi olan yokmu arkadaşlar...

 

Tarih: 10 Ekim 2009, 08:52 - İp: 78.***.**1.225
bazza29
bazza29 (üye)
Gümüşhane / Stüdyo Fotoğrafçısı

Öncelikle geçmiş olsun.

Bneimde sizin gibi makinam 6 ay sonra arıza yaptı. servise gönderdim (horizon elektronik) )30 gün kadar sonra geldi. Arıza giderilmemişti yeniden gönderdim geldi arıza giderilmemişti. Bu böyle ük-dört kez gitti geldi bu arada 5 ay geçti tabi servis her seferinde kafayı değiştirdik dedi ama şu anki tecrübeme göre değiştirmemiş olduğu kanaatindeyim. Herneyse sonra karşılıklı görüşme sonucunda japonya ya mail attıklarını söylediler ve japon kardeşlerimizin talimatıyla yeni (sıfır km)bir cihar gönderdiler. Bu cihazda 6 ay sonra bozuldu servise göderdim. yaptılar güyya ama sorunu çözmamişler, tozunu alıp göndermişler.
Sen minilap kullandınmı bilmiyorum ama, bu iş aynı minilab gibi arızalarını ve bakımlarını yapamıyorsan işi yürütemezsin. Allahtan ben sorunu çödümde kurtuldum
Şimdi gelelim senin konuya; bikere sevise ve satıcılara iyi davranman gerekiyor nazik ve sabırlı olacaksın. Nasıl onlar malı satarken sabırlı ve kibar oluyorlar işte top onların ayağına geçince sende sabretmen gerekiyor.
Anladığım kadarıyla sen biraz acele ettin onlarda sana inat yaptılar. HAKKINI ALABİLMEN İÇİN GİDİB SAVCI'YA ANLAT ve unutmaki oda sabır ve güleryüz bekleyecektir.

 

Tarih: 14 Kasım 2009, 12:13 - İp: 81.***.**8.249
bazza29
bazza29 (üye)
Gümüşhane / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ben bu siteye pek fazla takımadığımdan konu aömayı beceremedim.
Hazır boş anıma den geldi bari arkadaşlara birkaç tecrübemi aktaarayım

Sony updr 200 piyasaya çıktı. Bende hemen mat baskı yapıyordiye heveslendim birkaç kez Berkelden kağıt alırken örnek baskı istedim, önce unuttuk dediler sonra içine koyduk gelmeişmi dediler. Baktımki bunların örnek göndereceği yok bu aleti kullan bir meslektaşımı buldum bakayım dedim baskısı nasılmış.

Mat baskısı fena değil lakin parlak baskısı berbat, hani devleditn bastığı kalitesiz kuşe kağıtlar varya aynısı. Bir müştiye fotoğraf diye verilmez.

Sony updr 150 makinamı almadan önce Mitsubishi makina tanıtımı için gelmişlerdi. Bikaçtane baskı yapıp (15x21) bana gösterdiler ve giderkende bana bıraktı gittiler, bir hafta kadar sonrada ben sony updr150 yi tecih ettim ve aldım.
Sony ve Mitsubishi baskılarını günlerce karşılaştırdım hatta çerçevesiz olarak duvara yapıştırdım yanyana. Sony daha parlak görünüyordu aradan aylar geçti ve baktimki sony solmaya başlamış minlab ve Mitsu. baskıları ilk günkü gibi duruyor. Üç yıldır aynı yerde duruyorlar ve sony baskıları kaldırmak zorunda kaldım çünkü soldular. bu yüzden mitsu. daha kaliteli gibi geliyor bana. Yeni alacak olanlar için yazayım dedim.
Lakin shinco'yu da gördüm ve şunu diyebilirim amatör baskı ve vesikalık için müşterinin ilk izlenimini sony updr150 daha cezbedici netice veriyor.

Birde şu konuya parmak basmak istiyorum.
Arkadaşlar mühür tumuyor , yırtılmıyor , arkasında marka yok gibi şeylerden şikayet ediyorlar.
Bi kere mühür tutuyor ama kalem yazmıyor. Kalemin mürekkebiyle ıstampa mürekkebi bir değil tabiki mühürlerde kullanılan ıstamba mürekkebinin tutmadığı hiç biyer yoktur. Ben hiç siprey sıkmadığım halde geri gelen hiç olmadı.
Yırtılmıyor diye derlenmenin manası neki niye bunu dert ediyorlar anlamıyorum. Yırtılmıyır çünkü içinde hiç kağıt kullanmamışlar tamamen naylondan yapmışlar ama BUNA TAKILMANIN Bİ MANASI YOK bence
Arkasında marka yok diyorlar bence bu bir dezavantaj değil bir avantaj. İstediğin mührü bas reklam yaz kaşeni bas ne yaparsan yap boş alan işte.

TAMAMEN KENDİ FİKİRLERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM

SÜRÇÜLİSAN ETTİKSE AFFOLA
Saygılar

 

Tarih: 14 Kasım 2009, 13:27 - İp: 81.***.**8.249
photom
photom (üye)
Sakarya / Stüdyo Fotoğrafçısı

siz makinayı hangi firma dan aldınız? benin bildiğim istanbul ocak firması getiriyor.direk sny den aldığınızı zannetmiyorum. istanbulda servisi var.bu şekilde şikayet ilk defa duydum.

 

Tarih: 24 Kasım 2009, 21:59 - İp: 88.***.**6.241
  • 1