lastdeja
lastdeja (üye)
İstanbul / Amatör

Printerdan Alınan Fotograf Resmi İş

Digital fotograf makinesi ile çekilip sonra yazıcıdan fotograf kağıdına yazdırılarak alınan vesikalık fotoğraflar resmi işlemler için kullanılabilir mi? Bunun kanuni olarak bir engeli var mı? Kullanılacak fotoğrafların illa bir fotoğrafçıda çekilmiş olması şart mı? bu konudaki kanuni gereklilikler konusunda açıklama yapabilecek birisi var ise ve açıklarsa sevinirim.

teşekkürler

Tarih: 24 Kasım 2004, 14:21 - İp: yok
alikurum
alikurum (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

BEN FOTOĞRAFCIYIM.BEN CANON YAZICIDAN VESİKALIK ÇIKARTIYORUM.UYGUN IŞIKLANDIRMA SİTEMİN OLDUKTAN VE MAKİNAN GÜZEL OLDUKTAN SONRA BİR SAKINCA YOK.FOTOĞRAF KÖTÜ İSE KABUL ETMEZLER.KANUNEN YASAL DEĞİL AMA GÜNÜMÜZ DİGİTAL.ONLAR BİLE AYIRAMIYORLAR DİGİTAL İLE NORMAL FOTOYU.

 

Tarih: 25 Kasım 2004, 09:25 - İp: yok
lastdeja
lastdeja (üye)
İstanbul / Amatör

hangi marka fotoğraf kağıdı kullanıyorsunuz? ben HP premium photo paper kullandım. fotoğraf parmakla ovalayınca siliniyor. ıslatıp ta ovaladığımda ise tüm fotğraf silinerek elimde bembeyaz kağıt kalıyor. KODAk ın biraz mat bir kağıdını kullandım. o zaman silinme olmadı. sizin yaptığınız fotolar nasıl dayanıklı ve kalıcı oluyor mu?

teşekkürler..

 

Tarih: 25 Kasım 2004, 15:13 - İp: yok
alikurum
alikurum (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

BEN FUJI YARI MAT FOTO KAGIDI KULLANIYORUM.YAZICIM CANON i 850 .HP KAGITTA KULLANDIM.AMA EN IYISI FUJI YARI MAT.SONUÇLARIM iYi. [email protected] (sorunun olursa)

 

Tarih: 25 Kasım 2004, 18:13 - İp: yok
  • 1