brussmann
brussmann (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Labaratuarlar Ve Termal Baskı Makineleri

baştan söylemek isterim arkadaşlar ben bi labratuarım. Ancak bazı arkadaşlar hala densiz konuşmakta canımı sıkmakta o yüzden bu konuyu açma gereği duyudum. 4-5 bin tl verim labratuarın himayesinden kurtulalım, labratarla çalışılmaz vb gibi bir sürü vızır zıvır laflar duyuyorum. Ancak herkesin göz ardı ettiği bi kaç konu var. Eğerki biz labraturalar olmasak kaç tane dükkanın minilap alıp bu mesleğini sürdürme şansı var, kaç tane dükkanın 100 bin tl verip minilap ve diğer yatırımlarla birlikte daha fazlasını verme gücü var. hangi dükkanın büyük format baskı makinesi alma gücü var. Hangi dükkanın albüm yapma gücü var. Bunların hepsini eğerki kendiniz yapmak ve labratuarların himayesinden kurtulmak istiyorsanız buyrun meydan sizin 300 bin tl hazırlayın kendi işinizi kendiniz yapın. Bizler nice zorluklar çekerek bu labratuarları kuruyoruz nelerimiz ifeda edip bu mesleği devam ettiriyoruz ama bu böyle olmaz arkadaşlar.

Tarih: 14 Kasım 2010, 17:22 - İp: 94.***.**1.52
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Size katiliyorum, bende kisa bir süre öncesine kadar Digital baski servisi isini yapiyordum. Aslinda Otel Fotografciligi yapiyordum ama o siralarda Fotografcilar icin yeterli baski servisi ve fiyat avantajlari bulunmuyordu bende bu ise ciddi paralar ve emekler harciyarak servisimi kurmustum. Sonrasinda ne kadar yalnis bir karar verdigimi anladigimda artik is isten gecmisti. O kadar cok dalavereler, icten ice kiskancliklar neler nelere tanik olmustum ki inanilmazdi!! Arkadasim ve müsterim diye güvendigim insanlar bile arkamdan bin türlü dalavereler cevirmislerdi. Ama yine Profesyonel düsünerek sabir gösterdim ve alttan aldim. Oysa Otel"de cekimimizi yapar satisimiza bakardik al gülüm ver gülüm giderdi. Belki kiralar can sikardi ama üstesinden gelinir para kazanilabilirdi. Bende is bastirmaya gittigim bazi zamanlarda laboya sorunlar cikarttigim ödemelerde gecikmeler yasadigim zamanlar mutlak olmustur sütten cikmis ak kasigim demiyorum ama sunu acik sekilde söyleyebilirim ki yigidin hakkini yigide de vermisimdir.. Isimin dogru yapildigi sürece de kimseyi rencide etmeyi düsünmemisimdir. Ama su bir gercek, bu islerde hic ama hic kimseye güvenmeyeceksiniz, yüzünüze gülenin arkanizdan kuyunuzu kazdigini bileceksiniz. Ve eski meslektasiniz olarakta bu isten bir an önce siyrilip baska islere yönelmeniz tavsiyemdir. Birakin kimin yapacagini yakinda neredeyse bedavaya inecek ve verdiginiz emegin degeri hic anlasilamiyacak bi kitleyle bogusmak zorunda kalabilirsiniz.

Saygilarimla

 

Tarih: 14 Kasım 2010, 22:34 - İp: 88.***.**7.105
mhmttsksn
mhmttsksn (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bende bir labaratuvarım. Hemde 1984 yılından beri laboratuvarım. Ben fotoğrafçılara değil, onları besleyen, büyüten, laboratuvarlara kızıyorum.
Nedenmi ? Biraz açalım.

Laboratuvar binlerce liralık yatırım yapar. İş alacağım diye, tabiri caiz ise (lütfen bağışlayın) fotoğrafçının kıçında gezer. Bu durumda kendini fasulyeden sayan fotoğrafçı, hakikaten kendini bir halt sanmaya başlar.
Bir yerleri kalkar.
* Basılan işleri beğenmez. Hayatında bir kere makina başına geçmemiştir ama kendini dünyanın en iyi fotoğrafçısı falan sanar.
* Parasını ödemez.
* Zaten üç kuruşa bastırdığı işlerin parasını beğenmez, filanca daha ucuza basıyor diye laboratuvarı tehdit etmeye başlar. Aslında daha ucuza basan yerde bir laboratuvardır. Üç kuruşa baskı yapmasının başkasına ve kendisine zarar verdiğini hiç aklının ucundan geçirmez.
* İşini yaptığınız fotoğrafçı, elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan işlerini yaptırmakta, parasını ödememekte, dilediği kaprisi yapmakta ve en önemlisi üç kuruşa basırdığı işlerle işini yaptırdığı laboratuvarla rekabet etmektedir. Hatta kendi işini yaptırdığı laboratuvarı baltalamaktadır. Laboratuvar sahibi ise bütün bu olan bitenin farkında bile değil. Şu kış günlerinde laboratuvarını nasıl ayakta tutacağını kara kara düşünmektedir.

Not: Bu yazı için bir çok kişi bana saldıracaktır.

* Laboratuvarı ekmek kapısı olarak gören.
* Parasını zamanında ödeyen.
* Üç otuz kuruşa iş bastırmak için şantaj yapmayan.
* Yaptığı işi ayağa düşürmeyen
tüm fotoğrafçı arkadaşlar yukarda sözü edilen ve Türkiyenin %95'ini oluşturan kötü emsallerin dışındadır.

BU ARADA BİZ İLKESEL OLARAK FOTOĞRAFÇIYA BASKI YAPMIYORUZ. O KADAR RAHATIZ Kİ.
HERKESE TAVSİYE EDERİM.

BESLEDİĞİNİZ KÖTÜ NİYETLİ CANAVARLARIN HAYAT DAMARLARINI KOPARIRSANIZ, HAYATA KALIRSINIZ.
NE ZAMANA KADAR MI ? FOTOĞRAFÇILAR AKILLANANA KADAR.

EVET AĞIR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM, ANCAK ŞUNUDA UNUTMAYIN. ACIDIKÇA ACINACAK HALE DÜŞECEKSİNİZ.

#mhmttsksn' tarafından 15.11.2010 08:28:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Kasım 2010, 08:26 - İp: 95.***.**5.6
catapat
catapat (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

slm ben cvp yazmıcaktım aslında ama mhmttsksn arkadasın yazdıgı yazıya cvp vermek ıcın sadece efendim fotografcıları nıe kucuk goruyosunuz şu bi gercekkı genel olarak labratuarlar fotografcı olmasa hepsi kapısına kilit vurur he bazı işlek yerde olan arkadaslarımız dırek musterı kapasıtesı yuksektır belkıde fotografcıyla clşmıyopdur ama genel olarak biz fotografcılar siz labratuvarlara sizde bize muhtacsınız kırıcı sozlere gerek yok herkeze hayırlı işler

 

Tarih: 29 Aralık 2010, 15:49 - İp: 88.***.**5.160
fotoloji
fotoloji (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

evet arkadaşlar bir şeyler yazmış ama biraz uslup kötü
teknoloji zaman geçtikce gelişiyor özellikle bizim sektörde çok basitleşti bazı işler evde bile baskı yapılıyor artık işler düştü eskisi gibi ragbet kalmadı
sıkıntı bence bu düşük iş

 

Tarih: 29 Aralık 2010, 16:28 - İp: 88.***.**6.37
ulugut
ulugut (üye)
Denizli / Amatör

valla yazan labaratuarcı arkadaş haklı bence yani bir yer açması o kadar zor ben bir minilab aldım taksirlerinde ödemekte zorlanıyom.makinayı aldım birkaç fotoğrafçı baskı getirdi kaprislerinden yanına varılmıyo onun içinde fotoğrafçı işi filan almıyom kendi kendimi idare ediyom

 

Tarih: 11 Ocak 2011, 16:35 - İp: 95.***.**8.246
  • 1