nib
nib (üye)
İstanbul / Amatör

Kaliteli Baskı

merak ettiğim bi şey var. eskiden baskı için bi iki gün beklerdik ve görüntü gerçekten iyi olurdu. şimdi ise çoğu yer 1-2 saat içinde veriyor ama kalite hiç iyi olmuyo. renkler vs.. hiç güzel gözükmüyo.. bunun nedeni nedir? ben yeni yeni ilgilenmeye başladım ve gerçekten kaliteli baskı ypan bi yer arıyorum ayrıca ucuz..
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. teknik bilgi vererek lütfen, reklam yaparak değil
saygılar..

#nib' tarafından 14.03.2005 22:37:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2005, 22:03 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör


Sevgili dostum;

Baskı kalitesinin beklemekle alakalı olmadığını en baştan söylemek istiyorum. Eskiden çook eskiden agrandizör denen baskı vardı ve vakit aldığı için işler sırayla ve geç teslim ediliyordu.Şimdi ise teknoloji bir makinanın bir tarafından girip diğer tarafından çıkıyor herşey dijital olarak işleniyor ve makie parkı arttıkça bekleme süresi azaldı.

Aslına bakarsan birkaçyıl evvel filmin yerini hiçbirşey tutmaz diyorduk agrandizör baskının yerini hiç bişey alamaz diyorduk ki halen bu fikri savunanlar mevcuttur, Bende zaman zaman dahil olmak durumuyla. Dijital olayı cidden çook yol aldı artık film kalitesine çok yakın çekimler yapılıyor ama çok az sayıda sanatkar bunları kaliteli basıyor, Senin yapacağın ise çalışacağın yeri arayıp bulmak.
Kolay gelsin

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 22:41 - İp: yok
csnqva
csnqva (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili NİB
Şen Color olarak bu fotoğraf baskı laboratuarı olarak 1968 yılından beri yapıyoruz ve teknoloji nezlinde sürdürmekteyiz.sevgili karabeyin dediği gibi biz agranizör ünde eskisindeyiz ondan oncesinde kısa öz geçmiş olarak anlatmam gerekirse (af buyurun)
Çekilen resimler ışıksız bir odada banyo ilaçlarının oldugu ve resme renk (kırmızı) vermek için odada filme ozel renk ışıklarının oldugu yıllarda da vardık ve film oyle basılır banyo oldukdan sonra kurutma odaları vardı orda kurutulur kurudukdan sonra baskıya alınırdı bu agranzörn ilk çıktığı zmnlardı o zmn Hız ve pratiklik daha dogrusu teknoloji yoktu işlerde çok oldugu ve fotografçıların az oldugunu düşünürsek işler birikmekdeydı.Şimdi ise teknoloji son sistem ve müşteriye hemen cvp verebilmek mumkun.Örneğin Frontier i düşünürsek saatte 1500 adet 10x15 baskısı mevcut eskiden oyle bişi olsaydı yine beklemezdınız.
Bİr ornekle şoyle açıklayabiliriz.ESkiden İstanbul dan Ankaraya gitmek günler alıyormus şimdi neden 2 saatte gidiliyor.==???

ŞEN COLOR DİJİTAL BASKI LAB.

İRTİBAT:[email protected]

 

Tarih: 14 Eylül 2005, 23:36 - İp: yok
s7e7v7e7n
s7e7v7e7n (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

bi fil mi 15 dakika icerisinde veriyoruz ve kalitemiz yüksek.. eğer geç veriyorlarsa sistemi eski netice düşükse sanatı eksiktir.






































 

Tarih: 14 Ekim 2005, 04:01 - İp: yok
badfat
badfat (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Walla sistemi düşük baskı kalıtesı kotudur agır bı ıtham olmus arkadas! tabı senın kanaatındır bu sıstem ılerledıkce mınılabını deıstırebılırsın eyvallah ama her seferınde 20000$ verıp de bı banyo makınası almak bana akıl karı gelmıor... benım banyo makınam 7 senedır elımde ve 11 dakıkada fılm banyo yapıor Kiss mınılabım da 9 dakıkada resım basabılıor...toplamda 20 dakıkada ve amatorle ankarada kımsenın ugrasmadıgı kadar renklerıyle ugrasıp musterıme baskısını verıorum... fılm bayat dahı olsa benden alacagı renk tartısılmaz...Saygılar Erhan Color

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 21:59 - İp: 81.***.**9.190
  • 1