deletem
deletem (üye)
Düzce / Meraklı

Hahgi A4 Kağıdını Tercih Etmeliyim?

iyi akşamlar.
canon pxıma mp190 inject yazıcıdan çıktı alırken a4 80 gr kağıt kullanıyorum.
tüplü (mürekkepli-boya)yazıcı kullanıyorum.
sebebi ise alırken satıcı bu tip kağıt kullan dedi.
bunun dışında kağıt kullanırsan.
çıktı kalitesi düşer, en önemlisi kartuş tıkanır istersen orjinal boya kullansan dedi bu tür sıkıntılar olur dedi.
bu konu hakkında teknik bilgi verirseniz sevinirim.

Tarih: 23 Haziran 2011, 19:33 - İp: 88.***.**2.143
wemark
wemark (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Printer'i kasaptan mı aldınız ? satıcı öyle birşey söylüyor teknoloji marketlerinde bile satıcılar sattıkları ürün hakkında cahiller. Kağıdın kartuşla bir alakası yoktur. Kartuş kağıdın üzerinden geçerken mürekkep püskürtür o kadar, kağıda değmez bile. Mürekkebin kuruması uzun süre kullanmamaktan kaynaklanır. Onu da çözmek için kartuşun alt kısmını kaynar suyun içinde 2 veya 3 dakika bekletin sonra bir kontak sprey ile temizleyin bir şeyi kalmaz ben 13 yıldır kartuşumu kendim dolduruyorum ve en ucuz kağıdı kullanıyorum. Ama fotoğraf basacaksanız fotoğraf için özel kağıtlar var. Fiyatları biraz abartılıdır ama elden birşey gelmez. Saygılar.

 

Tarih: 23 Haziran 2011, 22:29 - İp: 88.***.**6.225
deletem
deletem (üye)
Düzce / Meraklı

wemark çok teşekürler.
çok mantıklı bilgiler verdiniz.

 

Tarih: 24 Haziran 2011, 08:09 - İp: 95.***.**9.13
transferbaski
transferbaski (üye)
Konya / Firma

Değerli kullanıcı kardeşim;
Canon MP190 model yazıcınızın teknik özelliklerine baktığınızda 10x15 fotoğraf baskısı için kullanılabileceğini ya da şöyle diyelim, fotoğraf baskısı için kullanabileceğinizi görebilirsiniz. Yazıcı kafasının tıkanmasının bir çok nedeni vardır. Tek neden işte kötü mürekkep kullanılmış yada kağıt seçeneğiniz yanlış denilmesi gibi saçma sapan şeyler değildir.

Bugüne kadar gelen müşterimizden aldığımız şikayetlerle özet olarak size şunu diyebilirim;
*Eğer 80 gr kağıdınız gramajına bakılmaksızın tozu yüksek (adi) kağıt ise,
*Daha önce orjinal mürekkep kullanırken daha sonra, dolum sistemiyle devam etmişseniz,
*Dolum sisteminde daha önce kullandığınız mürekkepleri değiştirerek başka bir firmanın mürekkeplerini kullanmaya başlamışsanız (kalitesi önemli değil)
...

Gibi bir çok nedenden ötürü yazıcı kafasında tıkanmalar meydana gelebilmektedir. Çünkü yazıcı kafaları belirli bir adetten sonra elbette tıkanma yapacaktır. onu açmanın yolları metodları vardır ancak geçici çözümlerdir. Belirli bir sayıdan sonra tekrar tıkanacaktır.

Bu nedenle, satıcınızın size söylediği gibi bir kağıt seçeneğinden ötürü yazıcınız zarar görmez ancak çabuk yıpranabilir.

Çıktı kalitesinin düşmesi kağıttan değil mürekkepten kaynaklanır en başta, tabi ki kağıdınız mürekkebi iyi tutmuyorsa pixel kaymalarından ötürü fotoğraflarınız net çıkmayabilir. RC (Ani Kurumalı) fotoğraf kağıtlarını tercih ederseniz rahat edebileceğinizi düşünüyorum.

Eğer yazıcı ile sadece fotoğraf baskısı almak isterseniz 8 renkli Epson R1900 ya da Epson R2000 serisi A3+ geniş format yazıcıları tercih edebilirsiniz.


Saygılarımla
TransferBaskı

 

Tarih: 24 Haziran 2011, 17:29 - İp: 88.***.**2.177
  • 1