firarda
firarda (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fuji Kiosk İle İlgili Bir Sorun

kiosk cihazımızın card readeri bozuldu ( chipli sim kart) makine açılıyor ama kard reader bozuk olduğu için program açılmıyor bu programı nasıl başlata biliriz

Tarih: 22 Kasım 2008, 22:38 - İp: 85.***.**8.209
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kiosk ne.

 

Tarih: 23 Kasım 2008, 14:08 - İp: 78.***.**5.206
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sanırım fujinin ankarada bu konuda çalışan bir teknisyeni olması lazımdı onunla irtibat kursanız iyi olur...

kiosk :fotoğraf çılarda bulunan fotoğraf yazdırma cihazları..

 

Tarih: 24 Kasım 2008, 01:26 - İp: 88.***.**9.42
firarda
firarda (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Aslında sipariş kabul birimi birçok kart yuvası olan bir bilgisayar, bir ekran ve bir adet baskı makinesinden başka bir şey değildir. Dahili baskı makinesi yerine, mağazada
mevcut olan minilab makinesi de bağlanabilir. Ancak ekranın dokunmatik, baskı makinesinin yüksek nitelikte ve yazılımın, herkesin kolayca kullanabileceği şekilde olmaları gerekir. Cazip dış görünüm ve kullanıcılara hoş gelen bir kaplama ise, teknik donanımı tamamlar. Ödemeler ise, her iki tarafın da memnun kalacağı şekilde çözülmüş ve uygulanabilir olması gerekir. Cihazın verdiği fiş ile dükkan kasasında ödeme, bu konudaki en gerçekçi çözümdür. Fujifilm Türkiye, geliştirdiği Fotomat sistemleri ile, fotoğraf sektörünün geleceğini belirleyecek kadar önemli olan bu alanda, çağdaş hizmetler sunmaktadır. Fotomat gereci, herkesin rahatlıkla kullanabileceği dev bir dokunmatik ekranda görüntülenen ve Türkçe olarak hazırlanmış seçenek ve tercih sayfaları vasıtası ile yönetilmektedir. Cihazın baskı bölümünde ise Fujifilm teknolojilerinin son ürünü olan ASK-1500 ısısal baskı makinası görev yapmaktadır. Kolaylıkla ayarlanabilen temel renkleri, zıtlığı veya aydınlığı çoğaltma veya azaltma seçenekleri veya fotoğrafa farklı bir “hava” veren “bakır renk (sepia)”
etkinliği, çekimi kötü olan resimlere bile müdahale fırsatı veriyor. Müşterilerin kendi kendine kullandığı bir sipariş kabul birimi kurmak için, bir çok neden vardır. Mesela: Sayısal minilab makinesi olmayan bir mağazanın, başka seçeneği yoktur. Sayısal fotoğraf makineleri veya cep telefonu ile gelip baskı yaptırmak isteyen müşteriyi tutmanın asgari yöntemi: Çok nitelikli baskı makinesi eklenmiş bir bilgisayardır. Alışılagelmiş baskı hizmetleri daha nitelikli ve daha ucuz olsa da her müşteri beklemek istemeyebilir veya çektiği resimlerin başkaları tarafından görünmesini arzulamayabilir; hatta bu mahremiyet avantajı, önemli bir reklam konusudur. En azında bu tür bir tercih sunulması, müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Minilab makinesinin yoğun olduğu bir durumda acil bir iş çıkartabilmek, minilab olmayan şubelerde baskı taleplerine hemen cevap verebilmek veya hiç baskı hizmeti sunmayan elektronik mağazalarında baskı hizmeti vermek gibi unsurlar, bu cihazların yaygınlaşacağının teminatıdır. Normal ortamda fotoğraf mağazasına gelmeyi düşünmeyen, ancak cep telefonunda biriken resimleri de bulunan tüketicilerin ayağına gitmek, çağdaş bir hizmet anlayışıdır. Kalabalık olan mekânlarda bulunan Fotomat sipariş kabul birimlerinin, yeniliklere en çok meraklı ve açık olan toplumlardan biri olarak Türkiye’de, fotoğraf sektörünü nerelere taşıyacağını kestirmek zor olmasa gerek.


 

Tarih: 25 Kasım 2008, 14:35 - İp: 88.***.**1.94
cem50
cem50 (üye)
Ankara / Amatör

cart reader ın bord baglantısını sökün herhangi bir bilgisayarcıdan yeni bir reader alıp yerine takın,
sorununuz ortadan kalkacaktır fuji kioskların çok komplike bir yapısı yok.

 

Tarih: 23 Aralık 2008, 17:49 - İp: 88.***.**3.162
atasu
atasu (üye)
İçel / Firma

ne yaptınız probleminizi çözebildinizmi kart okuyucuyu fujiden mi? dışardanmı aldınız?ne marka aldınız?

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 10:07 - İp: 94.***.**1.59
umut1212
umut1212 (üye)
Bingöl / Stüdyo Fotoğrafçısı

firarda arkadaşım bendede var kıosk bendekınde kart okuıyucuda sorun çıktı kartı okumuyordu.fujiden sordum 60 euro+kdv almadım bende harici kart okuyucu alıp kablosuyla taktım.orjinalı gbi çalışıyor.

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 11:53 - İp: 85.***.**4.196
atasu
atasu (üye)
İçel / Firma

yanlız arkadaşın sorunu hafıza kartlarını okuyan kart readır değil müşteri kartını okuyan smart kart okuyucu

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 12:05 - İp: 94.***.**1.59
umut1212
umut1212 (üye)
Bingöl / Stüdyo Fotoğrafçısı

kısokda "ghost" diye yedekleme programı atmış olması lazım ondan ilk kurdugunuz hale getirebilirisiniz cihazı.

 

Tarih: 19 Ocak 2009, 16:14 - İp: 85.***.**4.196
konyafoto
konyafoto (üye)
Konya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 17:57 - İp: 88.***.**8.253
doktor12
doktor12 (üye)
Bingöl / Stüdyo Fotoğrafçısı

bende var kıos bı tane harıcı hafıza kart okuyucu al onlar cbk bozuluyor benımkıde bozuk kart okuyucu harıcı aldım taktım calısıyor fujı den parcasını ıstensen cokpara ısterler bıtna 20 tl falan olması lazım al tak usb cıkısına kart orda tak

 

Tarih: 10 Mart 2010, 19:15 - İp: 88.***.**7.0
  • 1