fotocek
fotocek (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

Foto Yazıcı Kavgası

fotoğraf yazıcısı satan firmaların dikkatine....
piyadsada fotağraf baskısı için(özellikle vesikalık) satılan makinalar arasındaki piyasayı kapma savaşına dikkat çekmek istiyorum.firmanın biri akıllılık edip piyasadaki tüm yazıcıları toplayıp yerine kendi ürününü sözde kampanyalı bir fiyata dağıtıyorbu fotoğrafcı için cazip geliyor.benim değinmek istediğim konu şu:
1. piyasadan diğer yazıcılar çekilirse o yazıcılar kagıt satamayacak.ellerinde o yazıcıyı tutan arkadaşlarda zor durumda kalacak.
2.piyasaya tek başına hakim olan yazıcı firması bi süre sonra sarf malzemelerini istediği fiyata satmaya başlayacaktır.
benim önerim diğer firmalara... uyanık olsunlar ve kendileride benzer yollarla hayatta kalsınlar.gerekirse yazıcıyı üçretsiz dağıtıp sarf malzemeden kazansınlar.
özellikle bir marka var ki yazıcısının yanına yaklaşılmıyor.tabi kimse almıor ve sarf malzemede satamıyor.
saygılar

Tarih: 3 Aralık 2005, 18:07 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

muadil kartuşların enaz orjinali kadar kaliteli ve 4 de birine yakın fiyata olduğunu söylesem.... www.inktec-tr.com da canon epson vb. kartuşların muadilleri var.. Mitsubishi vb... değişik marka kağıtlar. birçok yazıcı tipiyle uyumlu.. Fakat gidipde milyara yaklaşan rakama yazıcı almamak gerekli; arıza yaptığında garanti de yoksa tamiri yenisini almaktan pahalı...

 

Tarih: 3 Aralık 2005, 18:59 - İp: 85.***.**3.243
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

fotocek merhaba, hangi marka bu yazıcıları toplayan?

 

Tarih: 5 Aralık 2005, 22:55 - İp: 85.***.**6.198
fotocek
fotocek (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

pozitif
arkadaşım piyasadan yazıcıları toplayan firmayı soruyor.buna çok foto arkadaşım tanıktır.polaraid firması piyasadaki diğermarkaları kampanya adı altında toplarken kendi eski polaraid makinalarını teklif ettiğimde almadılar ve amaç diğer yazıcıları ortadan kaldırmak olduğunu söylediler

 

Tarih: 7 Aralık 2005, 19:22 - İp: 81.***.**4.254
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

 

Tarih: 10 Aralık 2005, 18:38 - İp: 81.***.**7.162
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Bence bunu bir sorun olarak gormuyorum. Bence poloraidin yaptıgı sey suresini doldurmak uzere olan 10x15 termal yazıcılar icin son bir ticari hamle. Cunku 15x21 ve 20x30 termal yazıcılara dogru bir eğilim başlamak üzere. Bende fuji yazıcısı olmasına ragmen polaridin kampanyasıdan faydalandım. Netice olarak fujiden cok daha üstün. Üstelik 5 paket de kart hediyesi var. Uzun süreli bir pazarlama stratejisi oldugunu sanmıyorum. Sadece piyasanın kaymagını yemek adına duzenlenmis anlık bir ticari hamle..

 

Tarih: 11 Aralık 2005, 22:31 - İp: 85.***.**0.186
  • 1