astroshero
astroshero (üye)
Samsun / Amatör

Film Yıkama???

Arkadaşlar bir internet sitesinde aşağıdaki yazıyı okudum. Aynen kopyalıyorum:

Film Yıkama

Filmi yıkamak için karanlık odaya bile ihtiyacınız yoktur - sadece bütün fotoğrafçılarda bulunan siyah, ışık geçirmeyen bir film değiştirme çantası yeter. Çantanın içine film yıkama tankınızı ve spiralinizi, çekilmiş filminizi ve film kasetinin tepesini açmak için bir şişe açacağı koyun. Çantanın ışığı geçrimeyen iki deliğinden içeri kollarınızı dirseğe kadar sokun. Bütün yapmanız gereken kaseti açıp filmi çıkararak tankın içinedeki spirale sarmaktır. Tankın kapağını sıkıca kapattıktan sonra film sarılı tankı çantadan çıkarın ve yıkama işlemine başlayan. Bütün bunlar normal oda ışığında yapılabilir.

Yıkama işleminin safhaları, kullandığınız filmin türüne bağlıdır. Her türlü siyah - beyaz ve renkli negatif film gibi çokğu slayt filmlei için de hazır kimyasal işlem paketler, kullanım tarifleriyle birlikte satılırlar

Film yıkamanın bütün kimyasal işlem ve durulama safhalarında, doğru ısıda ve doğru oranda seyreltilmiş eriyiği tankın kapağındaki delikten içeri akıtın, sallama ve zamanlama konusunda tarife uyun ve sonra eriyiği yine kapaktaki delikten dışarı dökün.


Şimdi sorumu soruyorum. Eğer bu arkadaşın söylediği gibi filmi yıkarsam ve eğer bende bir film tarayıcı(epson prefection 2480) varsa bu yıkama işleminden sonra başka birşey yapmadan fotograflarımı bilgisayarıma aktarabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler, paylaşmak güzeldir..

Tarih: 7 Mart 2006, 18:39 - İp: yok
astroshero
astroshero (üye)
Samsun / Amatör

Neden kimse cevap yazmamış????

 

Tarih: 8 Mart 2006, 19:44 - İp: 85.***.**7.98
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

arkadaşım bu tarifteki bilgiler tabiki doğru ancak bu kadar zahmete girmene gerek yok biz bu işlemleri 20 sene önce yapıyorduk film yıkama makineleri daha yeni çıkmaya başlamıştı.neyse şimdi tarihçe yazmaya gerek yok.
ancak önemli olan doğru sıra ile doğru kimyasalları kullanman ve bunları doğru ısıda tutabilmen. çok zor değil tabi ama deneye deneye öğrenebilirsin.

 

Tarih: 9 Mart 2006, 15:34 - İp: 81.***.**9.157
sipsak3
sipsak3 (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

dediğin işlemler geçerli aynı şekilde dakikalarına göre kimyasallarla filmleri yıkaya biliyorsun ama buna gerek yok sen en iyisi kuçük çalışacaksan jobo nun bu tür küçük makineleri var onlardan kullanabilirsin bende var çok memnunun vede film bonya makinelerinden daha kaliteri çıkardığını söyleye bilirim ...

 

Tarih: 11 Mayıs 2006, 21:18 - İp: 81.***.**3.178
  • 1