alfaromeo
alfaromeo (üye)
İstanbul / Amatör

Fılm Tarama Hakkında

merhaba arkadaslar,ben fılm tarama cıhazı alarak fılmlerımı kendı taratmak ıstıyorum ama bunun nasıl yapıldıgını bılmıyorum.fılm bu tarayıcalarda nasıl taranıyo bu konuda bılgı verırsenız cok memnun olurum.cok zor bıseymıdır.

Tarih: 14 Nisan 2009, 00:25 - İp: 85.***.**3.247
stumer
stumer (üye)
İzmir / Amatör

Alacağınız tarayıcı film ve slayt (dia) tarama özelliği olan bir tarayıcı olmalı. Eğer 6x6 filmde tarayacaksanız alırken bunu da sorgulamalısınız, zira genelde 35 mm film ve slayt tarayan tarayıcılar var ama daha büyük ebat tarayanlarda var mutlaka. Tarayıcılarda film veya slaytlar kapağın içindeki veya camın üzerinde bulunan özel bir kızağa yerleştirilerek taranır. Bunun için alacağınız cihazın kullanma klavuzunu iyice okumalısınız. Türkçe olmayabilir, bu durumda Türkçeye çevirmeniz veya çevirtmeniz gerekebilir. Canon veya Epson'un farklı modellerini tavsiye edebilirim. Çözünürlük ve diğer özelliklerine göre fiyatları 300 ila 1000 TL arasında değişebilir. Daha pahalı olan başka markalar da var. Önce şunu bilmelisinizki tarama işlemi mutlaka görüntü keskinliğinde ve bir miktarda renklerde bozulma yaratır. Tarayıcı ne kadar prfesyonel tipte ise bu kayıplar o derece az olur. Bende Canon 4400 F model bir tarayıcı var. Orta kalitede sonuç alıyorum. Pek fevkalede sonuç aldığımı söyleyemem ama beraberinde verilen programı güzel ,başka işlerime de yarıyor (klonlama, silme vb. gibi) Epson'u methedenler de var. Ben negatifleri slayta göre daha iyi tarıyabiliyorum. Eğer çok pahalı cihazlar düşünmüyorsanız bu iki marka üzerinde durum derim. İyi çalışmalar dilerim.

 

Tarih: 14 Nisan 2009, 21:36 - İp: 88.***.**9.142
konyafoto
konyafoto (üye)
Konya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 17:39 - İp: 88.***.**8.253
  • 1