mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Baskı Sistemleri Bölümünde

Haddimi aşıyorumuyum bilmiyorum, ancak site sakinleri adına söylenmesi gereken şeyleri kendi penceremden yazmak istedim..

Baskı sistemleri bölümü, sitenin ticari yönü olan Seri ilan bölümüne alternatif olarak kullanılmamalıdır. (konu açarken ve cevap yazarken karşımıza çıkan kuralları okursak, bu gibi konuların uyarılmaksızın silineceğini görebiliyoruz)

Kullanıcı yorumu olarak açılması gereken konu başlıklarının, baskı makinesi ve aparatı satıcıları tarafından açılması durumunda, "bilgi verme" kavramının dışına çıkarsa, üst paragrafdak igibi silineceği malumumuz..

Sözkonusu konu başlıklarınn içerisinde tartışma olmasını yadırgamıyorum. Ancak "Tartışma" kavramının "münakaşa"ya dönüşmemesi, ortak dileğimizdir.. Oralarda, bazı üyelerin "ahlaksız" gibi haddini aşan kelimeler sarf ettiğini görüyorum. Bu gibi yazıların, yazan tarafından üsturuplu bir özürle kaldırılmasını diliyorum..

"Hiciv" kavramı çerçevesinde yazdıklarım, konu üzerine şahsi görüşlerimdir.. Ben ulema değilimki, bu sitede yazdıklarım kanun hükmünde kararname gibi görülsün.. ( Eleştiri yapıyorsam, yaşadıklarıma dayanarak yapıyorum. sitede çok faal birisi oluşum, beni seven ve destek olanların çok oluşuna sebep oluyor, paralelinde bana tepki verende var. Makul cevap beklerken, kişiselleşmiş atışma içinde kalabiliyorum.. )

Eleştiri kavramına saygı gösterilmesini, azda olsa "özeleştiri" yapılmasını istiyorum.. Saygılarımla, Mete...



Tarih: 16 Ağustos 2009, 17:43 - İp: 85.***.**4.84
tutunajans
tutunajans (üye)
İzmir / Firma

sayın mete bey bence önce şu söylediklerinize kendiniz uymakla başlasanız iyi olur sanırım.eğer bir konuda kendinizden emin görüş belirtmişseniz bunun yanlış olduğunu anladığınızda doğruları aynı yerde yazmanız gerekir. aksi takdirde sizin birileri adına para karşılığı yazı yazdığınız kanaatimiz değişmeyecektir... Amatör olduğunuzu yazıyorsunuz ama heryerde ahkam kesmektende geri kalmıyorsunuz. işini bilenler kar savurtturmaz işini yapar ama sistemden haberi olmayan ahkam kestimi karşısındakine zarar verdimi tabiiki iş sahsileşir. siz açıkça bu jincheng sisteminin işe yaramaz olduğunu yazınki hukuksal zeminde dava açabilelim haklı haksız ortaya çıksın. size gerekli cevabı tüm carrier sahipleri toplanalım başlığında vermiştim. ama siz sistemi incelemeye bile gerek görmeden anlamamazlığa geliyorsunuz... neden hani siz bu işi biliyordunuz? baskı yapacağımız ortak bir yerde toplanalım ve baskı yapalım sonucuda bu sitede ilan edelim madem müritleriniz var sizde otorite oldunuz. hodri meydan. ben yıllarımı boşuna tüketmedim sizin sandığınız gibi çıraklıktan gelme falanda değilim bu işe gerekli olan akademik kariyerim ve gerekli bilgiyi toplayabilecek ve araştırabilecek yabancı dilleri konuşabiliyorum ve tüm sistemleri inceliyor fotoğrafçının çözümünü açık açık kendine anlatıyorum. amacım sadece para kazanmak olsaydı inanın çok daha farklı bir stratejiyle yapardım. ama o zaman makina sattığım kişiler dostum olmaz benim arkamdan konuşurdu. hala söylüyorum benim makina sattığım şikayetçi olan müşterim varsa ve haklıysa parasını iade ederim varmı böyle tanıdığınız başka esnaf varsa adresini verin tanışayım.. ama ben benim için yazı yazacak vatandaş bulamam çünkü işim var çokta önemli değil yeterki doğru yazılsın gerçekçi olsun özeleştirinizi bekliyoruz mete bey

 

Tarih: 19 Ağustos 2009, 21:33 - İp: 85.***.**7.98
tutunajans
tutunajans (üye)
İzmir / Firma

sayın mete bey...
adapazarı karasuda jinceng kurdum yani kar savurtturdum. adına yazı yazıverdiğiniz vatandaşlarda foto karasuya lazer kalitesinde carrierden kurmuşlargidin inceleyin sonucu bu sitede ilan edin yol paranız yoksa ben göndereyim. Aksi taktirde bir daha bu sitede saçmalamayın

 

Tarih: 23 Ağustos 2009, 15:19 - İp: 85.***.**1.93
konyafoto
konyafoto (üye)
Konya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 17:25 - İp: 88.***.**8.253
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı




http://forum.netfotograf.com/scainer_printer.asp?msg_id=44557




Hala, gülüyorum..



Ve başka sayfalarda yazdığımı tekrar ediyorum; ölümlü dünya, telafi edemeyeceğiniz durumlara düşmeyin..



 

Tarih: 8 Ekim 2010, 10:27 - İp: 83.***.**2.247
dreamjet
dreamjet (üye)
Antalya / Firma

Boş işler.....




Uzayıp giden bir konunun 5. sayfası; http://forum.netfotograf.com/scainer_printer.asp?msg_id=46175&syf=5



Dikkatli konuşmalı ve yazıp çizmeli.. Ölümlü dünya, telafi edemeyeceğiniz durumlara düşmeyin..

farklı bir konunun altına yazdığınız yukardaki yazıya dair ;
mete bey .

işlerin boş yada dolu olduğuna hangi vasfınıza dayanarak karar veriyorsunuz ?
eğer bu konuda karar mercii olarak kendinizi görüyorsanız, yazacağımız yazıları ilk önce sizin onayınıza sunalım isterseniz ..

satıcı veya kullanıcı hiç farketmez. bilinen yada bilinmeyen bir baskı sistemi hakkında insanlarla bilgi paylaşımı içerisinde bulunmak sizi neden rahatsız ediyor ve gereksiz olarak nitelendiriyorsunuz ?

bilmişlik taslamakta bir nevi bilgi pazarlamak değilmidir sizce ?

açtığınız bu başlığın adını "kraldan çok kralcı olmanın ve tribüne oynamanın verdiği muhteşem haz" olarak değiştirirseniz daha samimi olacağınız kanaatindeyim

yinede saygılar.....

 

Tarih: 8 Ekim 2010, 10:48 - İp: 78.***.**4.38
studyo_hayal
studyo_hayal (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı

ilk önce kararsızdım acaba mete bey ne derece haklı diye lakin karşı çıkanların sadece firmalar olduğunu görünce yanıldığımı anladım ve mete bey bu konuda sonuna kadar haklı bazı arkadaşlar o derece abartmışki bu işi forumdan çok foto pazarına dönüşmüş halde site ve neredeyse tamamen bu arkadaşların eline düşmüş artık gerçekten faydalanmak bilgi almak isteyen meslektaşlarımızın ve bu işe gönül vermiş fotoğraf tutkunlarının ihtiyaçlarını neredeyse karşılayamaz hale gelmiş tabiki herkez ekmeğinin peşinde bu uğurda yapılabilecek herşeyi yapmalarıda gayet doğal lakin lütfn abartmayalım arkadaşlar. ayrıca gerçekten hislerimize tercüman olduğu içinde mete beye teşk. bir borç biliyor saygılarımı sunuyorum.

 

Tarih: 8 Ekim 2010, 14:12 - İp: 88.***.**7.22
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



Stüdyo Hayal.. eski meslekdaşım, önce size cevap yazmak istedim.. teeşekkür ederim, forumda bana karşı yazanlarla muhatap olmamanızı isteyeceğim.. sizinde belirttiğiniz üzere, sadece firmaların benim yazdıklarıma tepki vermesi çok ilginç.. avatar fotoğrafımın altındaki linke bakar ve aile şirketime ait sitenin fuar görüntüleri bölümüne bakarsanız, esasında benimde söktörün halen bir parçası olduğumu görebilirsiniz.. Şu anda işyerim olmasada veya bu sektörden bir firmada çalışmasamda, fiili durum bu..

Bazı sorulara cevap dahi vermiyor oluşum, belki dikkatinizi çekmiştir.. Forumda, hiçkimseyi aptal yerine koymadım.. Herkes, olan biteni çok iyi değerlendiriyor.. Bu başlığı moderasyon yazmadı, fakat sitenin fiili sahibi kadar, bir üye olarak sahiplenmek gerekiyordu.. fazla uzatmak istemiyorum, saygılarımla....



 

Tarih: 8 Ekim 2010, 15:13 - İp: 83.***.**2.247
studyo_hayal
studyo_hayal (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı

mete bey farklı bağlamlarda aynı felsefe üzerinden konuşuyoruz aslında sizinde dediğiniz gibi '' Bu başlığı moderasyon yazmadı, fakat sitenin fiili sahibi kadar, bir üye olarak sahiplenmek gerekiyordu.. '' işte aynı şey benimde felsefem şudirki doğru söyleyen haklı olan kimse ondan yana olmak lazımdır doğruları savunmak lazımdırki doğru söyleyenler eksilmesin, konuya müdehalemin yegane sebebi budur teşk. saygılar.

 

Tarih: 8 Ekim 2010, 15:43 - İp: 88.***.**7.22
transfermatik
transfermatik (üye)
Edirne / Firma

dreamjet ADINDAN NEFRET EDER OLDUM YAZILANLARDAN SONRA

BU CİHAZDAN SOĞUDUM İŞİN DOĞRUSU

SUSMAK EN İYİ CEVAPTIR BU FORUM NEDEN BOŞ KALDI BU TARTIŞMALAR YÜZÜNDEN BOŞ KALDI YAZIK DİYORUM...

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 21:31 - İp: 188.***.**8.166
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



Haklısınız....

 

Tarih: 11 Ekim 2010, 16:22 - İp: 83.***.**2.247