ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

Amatör Amaçlı Kaliteli Yazıcı

Merhaba herkese,
Forumun bu kısmıyla daha önce pek ilgilenmemiştim ama şimdi kendi fotoğraflarımı basmak için küçük ama kaliteli bir yazıcı almaya karar verdim.
Gördüğüm kadarıyla genelde profesyonel arkadaşlar daha büyük sistemleri tartışıyor ama bana da yardımcı olabilecekler vardır belki.

Bu işle ciddi şekilde ilgilenen bir arkadaşım inkjet photo printer'larda Epson'ın diğerlerinden önde olduğunu söylemişti o yüzden Epson'la daha çok ilgileniyorum ama diğer markalar da olabilir (HP, Canon, vs).

Büyük baskılara ihtiyacım yok. Daha doğrusu genelde kullanmayacağım için gerektiğinde fotoğrafçılarda bastırmayı düşünüyorum onları. Sadece A4'e kaliteli baskı yapmasını istiyorum. Hızlı veya yavaş olması da önemli değil. Yani A4'e kaliteli basması benim için en büyük ölçüt.
Fiyatı da uygun olan böyle bir model önerebilecek var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler..

#ousahin' tarafından 15.11.2008 15:41:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Kasım 2008, 14:44 - İp: 192.***.**4.219
craazy
craazy (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

az kaldı az ... yakında tüm fotocular kepenk kapatcak zaten biraz daha gayret ....

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 15:05 - İp: 78.***.**5.146
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

söylediğiniz şeyin sorduğum soruyla alakası olduğunu sanmıyorum.

bir de söylemek istemezdim ama bu zihniyetle devam edecek fotoğrafçıların kepenk kapatması kaçınılmaz gibime geliyor.

#ousahin' tarafından 15.11.2008 15:56:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 15:39 - İp: 192.***.**4.219
craazy
craazy (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

size bi tavsiye bırakın aşağıları yükseklerden uçun o zaman biraz alın bi baskı makinesi norıtsu falan fotocularada iş yaparsınız belki ????! zihniyetimi sizinle burda tartışacak değilim ama sizin zihniyetinizde ortada .... herkes ha bire ki başta büyüklerimiz dediğimiz insanlar ... devlet ... ha bire bu sektöre balta vurmak için uğraşıyor .. o zaman gösterin bize bi yol verin bize başka işler bizde bırakalım bu mesleği herkes bassın evde resmini ... aslında yurt dışı demişsiniz orda daha farklı olmalı .... bu sökterde olmayanada ne kolay geliyor konuşmak ....

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 17:18 - İp: 78.***.**5.146
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sayın craazy,
Burda başta da belirttiğim gibi amatör amaçlı ve kendi fotoğraflarımı basmak için bir yazıcı tavsiyesinde bulunuyorum, lafı getirdiğiniz yere bakın.
Birincisi herkesin şartları farklı. Benim bulunduğum yerde fotoğraflarımı bastırıp zengin edeceğim bir fotoğrafçı bulunmuyor maalesef. Yani kendim basmazsam sadece bilgisayar ekranından seyretmek zorundayım.

Öyle olmasaydı bile yaklaşımınız hiç doğru değil. Eğer insanların yazıcı alıp bastırması sizin o yönde işlerinizi azaltıyorsa kendinize başka yollar bulmanız gerek. Yanlış anlamayın "fotoğrafçılığı bırakın başka iş yapın" demiyorum haddim de olmaz zaten. Ama ben zaten sizin hedef kitlenizde değilim. Başka yollar bulun. Gidin kompakt makinesiyle çekim yapıp sadece bilgisayardan bakan insanları fotoğrafları bastırmanın iyi olduğuna ve bu işi çok iyi yaptığınıza ikna edin. Kampanyalar vs yapın. Veya bu sektörde başka türlü nasıl para kazanacağınızı düşünün. Çıkan yeniliklere "benim kazancımı baltalıyor" diye karşı çıkmanız çok saçma. İnsanların evlerine alabilecekleri ucuzlukta ve küçüklükte baskı makineleri çıkarsa herkes alır şüpheniz olmasın.

Bu yaptığınız "işimiz gidecek" diye çiftçilerin traktöre karşı çıkmasına benziyor. Herkes balta vuruyorsa Canon, HP, Epson, Nikon, ... her türlü firma size balta vuruyor demek ki.. Çok yanlış ve gereksiz bir düşünce..
Benim de işime balta vuran bir sürü yenilikler oluyor ama ben kızmak yerine "nasıl ayak uydururum"un hesabını yapmaya çalışıyorum.

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 17:58 - İp: 192.***.**4.219
craazy
craazy (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu dediklerinizin hiç biri yapılmıyor sanıyorsunuz herhalde ... ama yeniliğinde bi sonu olmalı herhalde ... insanların arkasında binlerce euro destekler verecek bankaları yok ... bu mesleği seviyor ve her türlü yeniliğe ayak uyduruyor takip ediyorum zaten ...ama bi yere kadar ... kampanyalar... bana mesleğimi öğretmeye kalkmışsınız ..... iyi o zaman hekes alsın bassın buyurun ... koşullarınız daha frklı daha rahatsınız sanırım rahat konuşlabiilyosunuz ama burası türkiye beyfendi malesef ... herşeye zam geliyor ... fotoğraf hariç .... bi de işin içine hiç bişeyi olmadığı halde( baskı makinesi vs ) girip dükkan açıp sadece piyasayı kıranlar olunca ....

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 18:21 - İp: 78.***.**5.146
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

size mesleğinizi öğretmiyorum sadece aklıma ilk gelen bir çözümü söylüyorum. siz daha iyilerini düşünürsünüz muhakkak.
haklısınız anlıyorum sizi ama söyledikleriniz çözüm üretmiyor maalesef.

siz bunu söylediniz diye fotoğrafçılık mesleğini kurtarmak adına ben photo printer almaktan vazgeçecek değilim. siz de mesleğinizi kaybedecek değilsiniz.
fotoğrafçıların yapıp da amatörlerin yapamayacağı daha yığınla iş var. bir şekilde yolunuzu bulursunuz mutlaka.
benim durumum için de zaten söylediğim gibi sizin müşteri kitlenizde olan birisi değilim ve eğer kullananlar veya bilgisi olanlar varsa tavsiye istiyorum.

Epson R280-R285 diye iki model gördüm kullanan/bilgisi olan var mı?

 

Tarih: 16 Kasım 2008, 09:01 - İp: 192.***.**4.219
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Zaman ve teknoloji ilerliyor kimse durduramaz....Bu belki acımasız sonuçlar doğuruyor ama yapacak bişey yok.....Noritsular da eve girecek yakında kimse dur diyemez....Uyanık olup zamana ayak uydurmak zamanında önlemler almak erken harekete geçmek kurtarır ancak bizi...Şimdi gidipte fotoğrafçıda çıkartmak istemiyorum deme şansımız yokmu bizlerin?İki tıklayıp istediğim (belkide özel??) fotolarımı basamazmıyım?Basarım....Bu büyük baskı makineleri banyocuları öldürmedimi zamanında?Alamayanlar ne oldu?Herneyse uzun konu yeri değil arkadaş tavsiye istemiş.....

Ben en yüksek dpi değeri olan cihazı aldım... Canon 4300 kusursuz çıktılar alabilirsin...Bulunduğum şehrin en iyi fotocusunun fotoğrafıyla karşılaştırdım...Daha başarılı....Fakat şu var ki kartuşlar oldukça pahalı yani hesaplı değil aksine zarar edersin...Kartuşları hesaplı bi model beğenebilirsin...Kalite dersen canon 4300 ve aynı seri cihazlar harika....

 

Tarih: 16 Kasım 2008, 11:58 - İp: 88.***.**6.107
craazy
craazy (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

sende bi fotoğrafçı olsan yine de bunları yazabilir miydin acaba ? baskı ... kupaya baskı ... yastığa baskı ... binlerce eurolar ver... makineler al ... sonra birileri çıkıp ben iki tıklayıp resim basmak istiyorum desin ... norıtsular evlere girsin .... o kadar kolay mı ... koskoca baskı makinesi bu ütü değil ki ... madem öyleydi biz aptal mıydık binlerce eurolar verip aldık bu makineleri ... o kadar borca girdik ... uyanık olup zamana ayak uydurmak .... biz uyumuyoruz ki .... sadece birileri ha bire kanımızı emiyor ... teknolojiye ayak uydurmanın bir başka tabiri olsa gerek .....

 

Tarih: 16 Kasım 2008, 12:35 - İp: 78.***.**9.18
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

teşekkürler canbasri o modeli inceleyeceğim. söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum.
craazy, sizin için üzgünüm ama ilk iletimde söylediğim gibi bu zihniyetle çok fazla devam edemezsiniz. çıkan bir ürünü kullanan kişiyi suçlayamazsınız. gücünüz yetiyorsa büyük markaları engelleyin yazıcı çıkarmasınlar, siz de insanların bu ihtiyacını karşılayıp zengin olun.

veya şimdi restoran sahipleri çıkıp "insanlar evinde yemek pişirmesin, biz o kadar yatırım yapıp mekan açtık.. aşçılarımıza personele o kadar para ödüyoruz.. evinde yemek yiyenler bizim ekmeğimizle oynuyor" desinler.. ne kadar saçma değil mi?!?!?...

 

Tarih: 16 Kasım 2008, 13:57 - İp: 192.***.**4.219
horoz77
horoz77 (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

amatör kardelşerim siz haklısınız.meslektaşlarım siz daha daha haklısınız.artık olay bitmiştir.elimizde sadece stüdyo kalmıştır.onuda hiç bir teknoloji alamaz.bari onu layık olduğu yere geterilim.karşılığınıda alalım. DIGITAL ÇIKTI FOTOĞRAFÇILIK BİTTİ.

 

Tarih: 16 Kasım 2008, 14:26 - İp: 78.***.**3.234