flatline
flatline (üye)
İstanbul / Amatör

Zenit 12 Xp Yardim Lütfen

Arkadaslar öncelikle araniza yeni katildim ve acemi olarak fotorafcilikla kendi capimda ugrasiyorum insallah sizinde yardimlarinizla daha cok bilgiye sahip olacagima inaniyorum.


Simdiye kadar Zenit ET modelini kullaniyordum kendi pozometresine güvenerek ayarlari yapiyordum ve cekimleri böyle gerceklestiriyordum,

Bugün bir arkadasim bana iki Zenit getirdi.Fakat bunla pozometresiz pilsiz modeller.

1.model Zenit 12 xp



Zenit 12 Xp manuel (Ingilizce)


Tam olarak diger modellere göre nasil hic bilmiyorum manuel ingilizce , ingilizcem olmadigi icin anlayamadim. Pilli ve ekranda isiklar ( kirmizi yaniyor ) var galiba 3 tane yaniliyorsam düzeltin lütfen simdi ben bu modelde hangi isiga göre cekim yapacagim sizlere sormadan yapmayayim dedim bildigim galiba üstteki yanan lamba yüksek isik , altta yanan lamba alcak isik , ortadaki yanarsa hersey ok resim cek mi demek yardimci olursaniz sevinirim.

2.Model Zenit 21XS



Bu modeli ilk defa görüyorum manule bulamadim.Bu da pilli ve ekranda üstte iki yesil lamba var nazen birinci yaniyor bazen ikinci .Bir ücüncü lamba dha yok galiba bundada ikisini yanik halde yakalayinca cekim yapilacak galiba bir iki kere ayarlarken ikisini yanik yakaldim ama bilmedigim icin sizlere sormak istedim.


Son sorum ise bu makinalarla cekim yaparken baska nelere dikkat etmeliyim lambalari cekim icin yeterli mi ve acaba bu modellerle yaptigim cekim pozometreli Zenit Et ile yaptikalrimdan daha iyimir kisacasi bunlar ET den daha mi iyidir ???

Tarih: 1 Eylül 2005, 00:47 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Sevgili flatline. Pozometreli zenit Et demişsin sanki bunlar pozometresizmiş gibi. Bunlar da pozometreli. O ekranda gördüğün ışıklar pozometre ayarları. Her iki makine için de doğru düşünmüşsün. Birinde 3 ışık vardır ve ortadakinin yanması gerekir. Diğerinde de ikisinin birden. Bunları ET den farkı şudur. ET de pozometre ışık değerini objektifin üst kısmında bulunan hücreden okur ve senin bu değeri kullandığın objektif, filtre ve benzeri ekipmana göre yorumlayarak uygulaman gerekir. Bu modellerde ise ışık ölçümü zaten objektiften giren ışığa göre yapılır )Biz buna TTL deriz.). Yani bu modelleri poz değerleri ET nin verdiği değerlerde daha doğru olur. Diğer özellikleri aynıdır

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 14:45 - İp: yok
flatline
flatline (üye)
İstanbul / Amatör

alobar cevabin icin tesekkürler.Bu modellerde ekrandaki lamlarla yaptigim ayarlar ET nin ayarlarinda daha dogrus ise sorun yok benimde istedigim buydu zaten fakat simdi bu modellerle bugün cekim yapmak istiyorum ama bana cok zor geldi bu ekrandaki lamba ayarlari.

ET ile üzerindeki pozometreye bakiyordum ona göre hemen ayar yapip cekim yapiyordum ama simdi bu modellere biraz disari cikayim dedim iki saat ekrandaki lambalarin dogru yanmasi icin ayar yapiyorum cok zor geldi bana ne ypamam gerekiyor bunu kolay bir yolu yokmudur arkadaslar ben bu modelleri ET e göre daha kolay fotograf cekerim diye aldim ama galiba yanildim yardimlarinizi bekliyorum.

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 16:41 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Et 'ye alıştıktan sonra zor gelebilir. Biraz kullandıktan sonra alışırsın. Işıkları tam olarak (hangisini kullanıyorsun bilmiyorum) her ikisi yanacak ya da ortadaki yanacak diye ayarlaman mümkün olmayabilir. Önemli olan o geçiş değerini yakalamak arada zaten 1/2 stop fark olur. O da baskıda manipüle edilir.

 

Tarih: 3 Eylül 2005, 12:12 - İp: yok
bosnak
bosnak (üye)
İstanbul / Meraklı

sirkecide gül fotoğrafcılık sana yardımcı olur. postanenin tam karşısında

 

Tarih: 16 Eylül 2005, 11:40 - İp: yok
pascal44
pascal44 (üye)
Malatya / Amatör

DOSTUM BANA ACELE ZENİT LAZIM BANA ULAŞ LÜTFEN:CEP:05356530406

 

Tarih: 15 Aralık 2005, 17:30 - İp: 193.***.**2.10
sinimus
sinimus (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bu kamerayla renkli çekim yapılabiliyormu yada şuan kullandığımız filmler uyuyomu bilgi verebilirmisiniz bana

 

Tarih: 8 Mart 2007, 19:28 - İp: 85.***.**4.48
dsc_dsc
dsc_dsc (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

hepsi uyar yanlız 400 asa olanlardan kaçın sonuç bazen feci olabilir
siyah beyaz çekersen ilford kullan (eğer piyasada kaldığıysa)

 

Tarih: 8 Mart 2007, 22:09 - İp: 85.***.**6.214
  • 1