rotting
rotting (üye)
İstanbul / Amatör

Tavsiye Edebilrmisiniz?

slm fotoğraf kursuna başlıcam.. analog makine ile başlamak bana daha cazip geliyor.. dijitali gerçekten önerirmisiniz kullnaım açısından.. çok hevesliyim ve bişiyler yapmak istiyorum.. uygun bi fiyatta orta halde bi makine yeterli olurmu? yeterince amatörüm.. makineyide kaliteli bişiy almak daha iyi olucak yarı yolda kalmak istemiyorum..istanbulda bi yer tavsiye edebilirmsinsiz? cevap yazarsanız çok memnun olurum..

#rotting' tarafından 21.08.2006 21:30:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ağustos 2006, 21:27 - İp: 85.***.**4.46
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba rotting
''.. dijitali gerçekten önerirmisiniz kullnaım açısından'' derken. Sadece çektiğini beğenmeyip silme açısından digital önerilir. Fakat gerek diyafram ve gerekse enstantene değerlerini ve hatta analogda ''ASA'' digitalde ISO' yu da manuel olarak kendin ayarlarsan digital önerilir. Önceden belirlenmiş hazır çekim modlarında (ki bü tüm digital makinelerde mevcuttur) fotoğraf çekersen makine bildiklerini yapar sen hala bilmediklerinle kalırsın. Ama Işığın değerlerini kendinin verebileceğin bir digital makine alırsan, gerek kullanım açısından, gerekse fotoğrafları işleme açısından daha rahat edersin.
Şu bir gerçektir, belki zamanında digital yoktu fakat iyi ustalar analog makinelerde fotoğrafın oluşumuna netlik ve hız katarak gelenlerdir.
Başarılar rotting.

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 00:05 - İp: 88.***.**5.251
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

fotoğrafçılığın hobi olarak filmli makinalarla yapılması bazı arkadaşlarımız için fanatiklik derecesinde bir tutku. tabi bazı unsurları da göz ardı etmemek gererkiyor. örneğin şu an için kodaktan başka film(arap) üreten firma kalmadı artık. fujide yakın bir dönemde üretimi durdurma kararı almıştı. kodak firması da sanırım birkaç yıla kalmaz üretimi durdurabilir. dolayısıyla bu işten zevk almak istiyorsanız, ne bileyim çektiğiniz fotoğrafları anında görüntüleyebilmek, işleyebilmek gibi amaçlarınız varsa kesinlikle dijitali tavsiye ederim.
"analog makine ile başlamak bana daha cazip geliyo" demişsiniz. sanırım maddiyat noktasında bunu söylediniz. buna kesinlikle katılmıyorum. dijital makinalar şu an için birçok noktada analoglara göre daha cazip. hem kullanım açısından hem de zevk açısından. tabi maddiyat noktasında cazip olduğunu da söylemek lazım.
iyi geceler.

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 00:05 - İp: 88.***.**5.209
ismailonur
ismailonur (üye)
Çanakkale / Stüdyo Fotoğrafçısı

eğer daha almadıysan sana dijital fotoğraf makinesini öneririm.çok avantajı var analog makineye göre.farklı çekim modları vb.herşeyini kendin ayarlıyosun, çektiğin fotoğraflara bakabiliyosun.en önemlisi fotoğrafları bilgisayara daha kolay aktarabiliyosun.bende 3 ay önceye kadar olympus dijital fotoğraf makinesi vardı kullanım açısından olymuslar ilk başlayanlara uygun istersen olympus alabilirsin yada nikon ben şuan Sony T9 kullanıyorum kullanması biraz daha zor ama gayet iyi çekim yapıyor.ama analog almak istersen tutulan markalardan almanı tavsiye ederim...

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 01:02 - İp: 88.***.**3.136
iisin
iisin (üye)
Denizli / Amatör

merhabalar

yeni makina seçimi konusunda yazışmalarınızı okudum ve bende kararsız kaldım,aldığınız bilgileri benlede paylaşırmısınız?

 

Tarih: 24 Ağustos 2006, 11:40 - İp: 213.***.**8.2
okan79
okan79 (üye)
Ankara / Amatör

dijital senin için bencede uygun bir seçim olur ama dijital SLR makinalar gerçekten pahala (2000ytl üstü) ama Cebine uygun bir DSLR - LİKE alabilirsin kendine bu makinelerin her şeyine müdahale edebiliyorsun diyafram,ıso,denkdanşör hızı,pozometre v.s ayarları gibi ve fiyat olarak çok daha uygunlar..

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 15:41 - İp: 212.***.**9.21
rotting
rotting (üye)
İstanbul / Amatör

slm.. ya bana gelen tavsiyelerde herkesler dijital almamı sölüyo..aynen kopyalıyorum sen okuyuvar ordan
dijital senin için bencede uygun bir seçim olur ama dijital SLR makinalar gerçekten pahala (2000ytl üstü) ama Cebine uygun bir DSLR - LİKE alabilirsin kendine bu makinelerin her şeyine müdahale edebiliyorsun diyafram,ıso,denkdanşör hızı,pozometre v.s ayarları gibi ve fiyat olarak çok daha uygunlar.. birde eğer analog almak istoyorsan hiç bir firma kadok dışında şuan film üretmiyor.. kodakta film üretimini bir kaç seneye kalmaz durdurur diyorlar.. bişde böle bi engel var yani.. başarılar

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 18:57 - İp: 85.***.**9.189
  • 1