spadeseven
spadeseven (üye)
Aksaray / Amatör

Slr Anolog İçin Görüşleriniz??

Merhabalar
siteyi takip ederek bilgilenmeye çalışıyorum.Ve de birçok bilgi edindim.
Öncelikle emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.

SLR ANALOG mu yoksa SLR DİJİTAL mi alsam bir türlü karar veremiyorum.
Almışken iyi bir makine alıp,bir müddet sonra "yaa bu makine bana yetmiyor daha üstünü alıyım" demek istemiyorum.
SLR ANOLOG almayı daha cok istiyorum fakat filmle uğraşmak beni soğuturmu bilemiyorum.

Aşağıdaki makineler başlangıç için sizce nasıl?Ve hangisi daha uygun?ya da sizin öneriniz nedir?

EOS 300V
EOS 30V DATE/33V

Gönlüm EOS 30V DATE de ama alsam çokmu zorluk çekerim diye endişeleniyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

#spadeseven' tarafından 23.02.2006 20:36:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2006, 20:32 - İp: yok
Film
Film (üye)
İstanbul / Amatör

Bende 30v ile 33v arasında kararsız kalmıştım ama 1-2 aya kadar canon eos 33v almayı düşünüyorum sizede tavsiye ederim çok üstün bir makine.

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 20:58 - İp: 85.***.**2.36
yalcin22
yalcin22 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba spadeseven bence modelden önce analogmu digitalmi buna karar vermelisin. Seni etkilemek istmem ama bence filmle uğraşmak insanı soğutmaz aksine fotoğrafa olan ilgi ve bilgini arttırır. eğer makinayı ticari amaçla almıyorsan tavsiyem analog slr makinadır

 

Tarih: 24 Şubat 2006, 16:49 - İp: 81.***.**7.142
gfunk
gfunk (üye)
İstanbul / Amatör

bence hiçbir dslr fotoğraf makinası analog slr makinanın kalitesini veremez... sonuçta ccd yada cmos ikiside elektronik bazlı algılayıcılar sonucunda bu sensörlerin ayarlar sonucu fazla elektrik almasından doğan fotoğrafta karıncalanma vb. olabilir fakat dslr larındaha ucuz baskı yada çektiğin fotoğrafı gösterme gibi artılarıda yok değil.
ben analog slr kullanıcısıyım fiyat olarak makinalar ucuz,
ben bir süre sonra dslr almayı planlıyorum fakat analog makinamı satmıcam çünkü herzaman analog makinaya ihtiyacım olacaktır

 

Tarih: 23 Mart 2006, 14:09 - İp: 85.***.**1.113
tuncay_d
tuncay_d (üye)
İzmir / Amatör

dijital mi yoksa analog mu sorusununa tavsiyem şudur ki;

amaç eğer reklam fotoğrafçılığı, stüdyo ya da anı fotoğrafçılığı değilse analog makina sizin için daha uygun olur diye düşünüyorum.

Ticari kullanımda amaç talebi tatmin etmekse birçok alternatif sunulmalı ve yapılan işin hızlı maliyeti düşük olmalı.Dijitallerin maliyet problemi yok belli bi süre sonra kendini amorti ediyor.

Fotoğrafı bir iletişim ya da kendini ifade aracı olarak kullanan insanlar için bence seçim analog olmalı zira herşeyden önce ortada tamamen gerçek ( kimyasal ) bir olay var.Ayrıca çekilen fotoğrafı hemen görülmemesi,silinememsi fotoğrafçıya bir disiplin kazandırır diye düşünüyorum.

Umarım çok akademik bi cevap olmamıştır.Son olarak bu herkes için değişen bi seçim, neden fotoğraf çektiğini sormalısın kendine.

Bu arada bende eos 33 kullanıyorum, date le arasında kayda değer farklar yok boşa fazla para verme derim.Tarih flan atıyo sadece 33 v de eye control yok. 33 de ve 30 date de var,eye control da çok kulanılan bişey deil bana sorarsan

 

Tarih: 23 Mart 2006, 16:28 - İp: 194.***.**4.52
timuruk
timuruk (üye)
Samsun / Amatör

eğer analog makine almayı düşünürsen bende bir tane satılık canon eos 3 (body)var. araştırırsan ne kadar iyi bir makine olduğunu anlarsın. profesyonel kullanıma son derece uygundur. fiyatı 900 YTL ye kadar düşürdüm. haberini bekliyorum. görüşürüz.
not: canon eos3 (body) 'nin erkayalar satış fiyatı 1272 euro dur.

 

Tarih: 23 Mart 2006, 16:48 - İp: 85.***.**4.145
dilyas
dilyas (üye)
Ankara / Amatör

merhaba ben yeni katıldım siteye fakat bence date almanıtavsiye etmem çünkü istemedigin bir fotografın üzerine tarih atabilirsin ve bununda geri dönüşü olmaz 36 tane film çekeceksin ve bunlardan bir tanesi istedigin gibi çıkmıştır diye bekleyeceksin ve o fotoğraf ta tarihli olacak zaten tarihli olması bence okadar gereklide degil bence kolay gelsin

 

Tarih: 25 Mart 2006, 01:17 - İp: 81.***.**3.242
benerk
benerk (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Ben analog SLR ile başlamanı öneririm.Dijital makinelerin bir çok avantaj sağladığı bir gerçek ancak ilk fotoğrafçılık deneyimlerini analog makine ile yaşaman seni daha tutkulu bir fotoğrafçı yapacaktır.Ben hem analog hem dijital SLR kullanıyorum.Açıkçası DSLR kullanmak ister istemez beni kolaycılığa itiyor ve analog makinede yaşadığım keyfi yaşatmıyor.
Analog SLR alacaksan ikinci el temiz bir makine bulmaya çalış.Ayrıca alacağın makinenin özelliklerini iyi araştır (vizör kapsama ve büyütme oranı, poz telafisi v.b)..
Tabii objektif kalitesi de önemli.Makine alırken objektif seçeneklerini de gözden geçirmeyi unutma....

 

Tarih: 29 Mart 2006, 22:44 - İp: 88.***.**8.176
  • 1