feelthesilence
feelthesilence (üye)
Antalya / Amatör

Sayısal Hayat



Merhabalar,SLR'ler hakında merak ettiğim ve sormak istediğim bazı şeyler var.Şu anki şartlar bizleri hemen hemen her konuda dijital ortamlara itsede,tabi bunların avantantajları ve dezavantajları olması gayet doğal diye düşünüyorum.Ben yinede SLR,ler hakkında bilgi sahibi değilim ve başlangıç olarak şu sorulardan başlayım dedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim

-SLR'leri DSLR'lerle kıyaslarsak,ıso ayarı,diafram ayarları,enstantene,pozlama...vb kavramlar SLR'lerde nasıl yapılıyordu?
-SLR'lerin çektiği konularda renk olarak daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum katılıyormusunuz?
-SLR'lerde megapixel olayı nasıl işliyor? SLR makinarın pixel değeri var mı?

Bunları sormamın nedeni,(ki bu daha başlangıç,diğer soruları da sorucam) ben amatör olarak fotoğraf çekiyorum,DSlR almayı düşünüyordum.Birden aklıma şu soru geldi: Ben profosyonel olamayı düşünmüyorum,acelemde yok çekiyim fotoyu ordan pc'ye atıyım falan...Kısacası hobi olarak yapmak istiyorum,işin zevkini alarak yavaş yavaş,sindire sindire.Alırım bir tane SLR,takarım içine 35mm filmimi çekerim.Daha sonra evde müsait oda da var,karanlık oda bile yaparım.Yürü be kim tutar seni dediğinizi duyar gibiyim,bende öyle söylüyorum kendime...Çok mu gaza geldim acaba,..Bu düşünceler aklımın bir köşesinde takıldı ve kaldı.

Tarih: 22 Mart 2010, 15:35 - İp: 212.***.**3.156
feelthesilence
feelthesilence (üye)
Antalya / Amatör

...Anladım, ben megapixeli baskı boyutu diye biliyordum,çözünürlük'de bildiğimiz çözünürlük olarak...Kolay gelsin sağolun...

 

Tarih: 24 Mart 2010, 15:35 - İp: 212.***.**3.156
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Valla ben de sizden fazlasını bilmiyorum. Megapiksel tabiki baskı boyutunu da belirliyor ama çözünürlükte piksel sayısıyla birlikte dpi de giriyor işin içine. Mesela benim sergi için gönderdiğim bir fotoğrafımı epey bir kırpmıştım. Orjinali 8 MP iken kırpınca 3,5-4 Mp ye düşmüştü. Sorun olur mu diye sorduğumda sorun değil hepsini 300 dpi de bastıracağız dediler. Hakikaten o fotoğrafım A3 kağıda basılı ve bilg ekranında gördüğümden daha netti. Böylede bir durum var.

 

Tarih: 24 Mart 2010, 22:03 - İp: 85.***.**9.79