kedimsi
kedimsi (üye)
Ankara / Meraklı

Quartz Date Back E

Merhabalar, aranıza hoşgeldim.
SLR makinelerde makinenin film kapağı çıkarılıp onun yerine "quartz date back e" (o "e" de neyse ööle?) diye bir kapak takılınca makine filmin üzerine tarih atabilir şekle geliyor.
Az önce azzz kalsın bunlardan bir tane alma girişiminde bulunacaktım ki "yaw ööle körlemesine almayalım hele önce bir danışalım" dedim.
Benim sorum ise şu:Filmin üzerine tarih atılması filmin orjinalliğini bozar mı?Grup resimlerinde işe yarar tabi de mesela bir manzara resminin köşesinde tarih görünmesi estetiği bozar mı?Yoksa bunlarda tarih atma özelliği isteğe göre kapatılabiliyor mu?
Teşekkürleeeer, saygılaaaar...

Tarih: 30 Ocak 2006, 16:43 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

aramıza hoşbulduk kedimsi,

bu backlerin fotoğrafa tarih atması bence kesinlikle resimin havasını bozar.. dediğiniz gibi belki grup veya aile resimlerinde olabilir ama sanatsal düşünülen resimlerde çok sırıtıyor.. tabi bu bir tercih meselesi.. başkasına göre de yok bence iyi olur cümlesi kullanılabilir..

bende tarih atan bir analog makine var idi.. onda bu özellik kapatılıp açılabiliyordu ama sizin alacağınız back de bunun olup olmaması muamma.. o yüzden mutlaka imkanınız var ise modeline göre kullanım kılavuzunu internetten bulup okumak en mantıklısı..

sağlıcakla..

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 00:05 - İp: 85.***.**2.62
kedimsi
kedimsi (üye)
Ankara / Meraklı

Hay babanıza rahmet applemac bey yaw. saat 16:43'ten beridir en az 10 kere yenilemişimdir şu sayfayı cevap yazan var mı diye.
Neyse sadede gelecek olursak ben en iyisi şunun bi kullanma kılavuzunu bulup ööle geliyim.
Teşekkürler ayrıca...

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 01:54 - İp: 85.***.**5.249
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

bence kullanmayin..hangi resmi nerede cektiginizi bilirsiniz heralde..eger degisik mekanlarda gunde 100 un uzerinde foto cekiyosaniz alin kullanin..ama degilse bence gerek yok.ayrica resmin estetiginide bozar bence...
iyi geceler...

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 01:57 - İp: 88.***.**1.204
  • 1